30.4 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βρετανική πρόταση στο ΠΝ για 4 φρεγάτες Type 31, κόστος 2 δις με κατασκευή στην Ελλάδα, πλήρως εξοπλισμένες!

- Advertisement -

 

Αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν πως την πόρτα του Πολεμικού μας Ναυτικού χτύπησε και η Μεγάλη Βρετανία με τη φρεγάτα πολλαπλών ρόλων Type 31, μια εξέλιξη της πολύ γνωστής σε όλους μας δανέζικης σχεδίασης Iver Huitfeld. Η κατασκευάστρια εταιρεία Babcock, κέρδισε το διαγωνισμό για τις νέες Type 31 (που μαζί με τις Type 26 θα αντικαταστήσουν τις Type 23) με το σχέδιο Arrowhead 140, δηλαδή το σχέδιο της δανέζικης φρεγάτας Iver Huitfeld.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Royal Navy θα αποκτήσει 5 φρεγάτες κλάσης Type 31e από την Babcock με κόστος 1,4 δις ευρώ με σχέδιο που βασίζεται στην Iver Huitfeld

Η πρόταση που φέρνουν οι Βρετανοί αφορά μια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων, που καλύπτει τις δηλωμένες ανάγκες του ΠΝ, με πυροβόλο των 76 χιλιοστών (ή μεγαλύτερο, αν και το βρετανικό πλοίο φέρει 57 χιλιοστών), πυραύλους επιφανείας-επιφανείας (τυπικά Harpoon αλλά μπορούν να αλλάξουν), 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Sea Ceptor (CAMM) αν και η βρετανική έκδοση φέρει μόλις 24, ραντάρ NS110, σύστημα TACTICOS (που φορούν οι φρεγάτες κλάσης S αλλά και οι Super Vita του ΠΝ),  καθώς και προηγμένα συστήματα ECM/ESM. Το συνολικό κόστος της πρότασης των Βρετανών, είναι κάτω από 500 εκ. ευρώ αν πλοίο (!!!), και μάλιστα προσφέρουν ΚΑΙ πακέτο εν συνεχεία συντήρησης (Follow On Support), κάτι πολύ σημαντικό για το ΠΝ.

ThinkOutOfTheBox: Φρεγάτες Iver Huitfledt για το ΠΝ, με κατασκευή στην Ελλάδα και κόστος 350 εκ. ευρώ έκαστη;

Όπως γνωρίζουμε, το ΠΝ ενδιαφέρεται όχι μόνο για νέα πλοία, αλλά για πολλά άλλα, όπως τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση, Διακρατική Συμφωνία, Κατασκευή στην Ελλάδα, χρηματοδότηση. Στο θέμα της ομοιοτυπίας με τις φρεγάτες του ΠΝ, ΜΕΚΟ200ΗΝ, δεν γνωρίζουμε αν η Babcοck έχει ασχοληθεί παλαιότερα με τον σχετικό διαγωνισμό (μάλλον όχι), αλλά δεν αμφιβάλουμε πως μπορεί να προσφέρει λύση. Μάλιστα, όσα προσφέρει (TACTICOS, NS110), ίσως να προσφέρονται στο “πακέτο” της THALES, που φέρνει προσφορά από τη Γαλλία, διαφορετική μάλιστα από αυτή της Naval Group. Έτσι, η Babcock θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική της πρότασης της Lockheed Martin, και φυσικά πολύ καλύτερη της πρότασης της Naval Group.

Type 31: 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον

Στο TACTICOS θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν, ή ακόμη καλύτερα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί πολλοί και διαφορετικοί πύραυλοι, μεταξύ αυτών ο SM-2 αλλά και η οικογένεια ASTER 15/30! Συνεπώς, με μια εξαιρετικά ικανή πλατφόρμα όπως η Type 31, το ΠΝ θα μπορούσε να βρει λύσεις σε πολλές και διαφορετικές ανάγκες του. Το TACTICOS, αν και δεν είναι το φθηνότερο CMS, εντούτοις παραμένει το σύστημα με τη μεγαλύτερη εξοικείωση του ΠΝ. Φυσικά να πούμε πως μπορούν πολύ εύκολα να τοποθετηθούν πύραυλοι ESSM Blk2 σε εκτοξευτές Mk41.

H διακοπή των συνομιλιών για τις [email protected] έφερε προτάσεις για γερμανικές MEKO A200, ιταλικές FREMM-IT/PPA, ισπανικές F-110 και ελπίζουμε σε συνέχεια!

Εκεί που υπερέχουν σημαντικά οι Βρετανοί, είναι η δυνατότητα της ενδιάμεσης λύσης. Το Royal Navy έχει στη διάθεσή του μεγάλο αριθμό φρεγατών κλάσης Type 23, που θα μπορούσαν, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, να παίξουν το ρόλο της ενδιάμεσης λύσης. Οι Type 23, αν και πολύ διαφορετικές σε σχέση με τα πλοία που γνωρίζει το ΠΝ, είναι εξαιρετικά αξιόπλοα “σκαριά”, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, και δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι από τις καλύτερες προτάσεις-λύσεις για το ΠΝ. Δεν γνωρίζουμε το κόστος που θα προσφερθούν τα πλοία αυτά στην Ελλάδα, ούτε το πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τα νέα πλοία.

Αντικατάσταση 4 φρεγατών S με κόστος κάτω από 2 δις ευρώ; κι όμως, γίνεται!

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, το ΠΝ και η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια λύση Government To Government. Προφανώς το Royal Navy έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες συμφωνίες, και θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει με τις μεταχειρισμένες Type 23. Το πρόβλημα είναι πως G2G συμφωνίες οι Βρετανοί έχουν κάνει μόνο για μεταχειρισμένα πλοία. Με τις Type 31 όμως, ίσως μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά αν το καλοσκεφτούμε, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. Οι Βρετανοί μάλλον θα βρουν πολύ εύκολα και κάποιας μορφής χρηματοδότηση για τη χώρα μας, ενώ λογικά δεν θα θελήσουν να χάσουν την ευκαιρία να συσφίξουν τους δεσμούς μαζί μας, πριν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν τα FMS των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως οι Iver Huitfeld αλλά και οι Type 31 κατασκευάζονται σε “κομμάτια”, για την ακρίβεια συναρμολογούνται σε κάποιο ναυπηγείο. Τα κομμάτια μπορούν να κατασκευαστούν οπουδήποτε, έτσι θα μπορούσαν να εμπλακούν όλα τα Ναυπηγεία της χώρας, μεγάλη ή μικρά. Κι αν σε κάποιο “κολλήσει” η ναυπήγηση, θα μπορούσε να μεταφερθεί κατασκευαστικό έργο σε κάποιο άλλο. Οι Iver Huitfeld έχουν κομμάτια που κατασκευάστηκαν στην … Εσθονία, συνεπώς θα μπορούσαμε να δούμε τα πλοία να κατασκευάζονται σε ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΥΡΟ ακόμη και πολλά άλλα μικρά ναυπηγεία, όπως στο Πέραμα, ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ κοκ. 

ThinkOutOfTheBox: Αντί για Iver Huitfeld ή [email protected], χρειαζόμαστε περισσότερο τα Absalon, και το εννοούμε!

Θυμίζουμε πως στην οικογένεια των Iver Huifeld, πατριάρχης είναι η κλάση Absalon, ένα πλοίο που έχουμε γράψει πολλές φορές πως θα είχε κορυφαία χρησιμότητα στο Αιγαίο κι όχι μόνο. Επίσης, στις Type 31 θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε όπλα από παλαιότερα πλοία μας, όπως πυροβόλα Oto Melara, Phalanx κοκ μειώνοντας περαιτέρω το κόστος κατασκευής. Πάντως, η πρόταση των 2 δις ευρώ, για πλήρως εξοπλισμένες 4 φρεγάτες γενικής χρήσης, και με πακέτο εν συνεχεία υποστήριξης, κάνει πλέον τη βρετανική πρόταση ισχυρό διεκδικητή. Ελπίζουμε οι Βρετανοί να ήρθαν με ολοκληρωμένο πακέτο πρότασης, κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πρόταση για φρεγάτες Type 23 στο Πολεμικό μας Ναυτικό, ένα outsider που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα

Δεν χωράει αμφιβολία πως η βρετανική πρόταση αλλάζει τα δεδομένα στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού. Φανερώνει πως η ηγεσία του ΠΝ δεν είναι κλεισμένη σε στεγανά, αλλά προτιμά να εξαντλήσει κάθε δυνατή επιλογή. Όπως γράψαμε και παραπάνω, αν η Babcock, η Βρετανική Κυβέρνηση και το Royal Navy καταφέρουν να φέρουν ένα “πακέτο” που θα περιλαμβάνει 4 φρεγάτες τύπου Type 31 πολλαπλών ρόλων, αριθμό φρεγατών Type 23 σε ρόλο ενδιάμεσης λύσης, εκσυγχρονισμό των MEKO200HN σε επίπεδο ανάλογο των Type 31, διακρατική συμφωνία και σοβαρή χρηματοδότηση (τονίζουμε πως πλέον η Ελλάδα δανείζεται με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια), τότε πλέον οι ΗΠΑ και η Γαλλία δεν έχουν πια έναν απλό διεκδικητή, αλλά το ΠΝ, έναν… ανάδοχο! Κλείνοντας, θα πούμε για μια ακόμη φορά, πως πρέπει να αφήσουμε το ΠΝ να κάνει τη δουλειά του. Έτσι όπως το  βλέπουμε εμείς, την κάνει πολύ καλά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

422 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
422 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Οποτε με 5 δις παιρνουμε και αυτες τις 4 και τις 2 μπελχαρα στην Ελληνικη διαμορφωση και εχουμε και ρεστα

evo_ii

Μα δεν είπαμε να μη μας ξανακάνετε τέτοιες λαχτάρες βραδιάτικα;….

ZAFMAN

Λες Παναγίτσα μου να βάλει το χεράκι του ο Θεουλης να γλυτώσουμε από τις περιπολικόαλουμινοτρατες ?
(Αν και δεν νομίζω)…
Για ξεκινήστε όλοι να κάνετε τον σταυρό σας και την προσευχή σας να πάρουμε τετοια πλοία να διασφάλισουν τις επόμενες δεκαετίες τα κυριαρχικά μας κεκτημένα.
Μόλις άναψα κεράκι στον Αι Νικόλα!

And20

Αν μπορώ να προσφέρω κάτι στη συζήτηση είναι 2 επισημάνσεις και 3 απορίες.

Η πρώτη επισήμανση είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος φρεγάτας είχε εξετασθεί από το Αμερικανικό Ναυτικό και είχε κριθεί ως μια πολύ καλή λύση αλλά με επιφυλάξεις  ως προς την επιβίωση των πλοίων. Κοινώς έθεσαν θέματα αντοχής του σκαριού σε πλήγματα και σημείωσαν ότι είναι «εμπορικών» προδιαγραφών.

Η δεύτερη επισήμανση είναι ότι τα πλοία η Δανία τα απέκτησε με σταδιακό εξοπλισμό τους ενώ στην αρχή τους φόρεσε παλαιά όπλα. Πρόκειται για μια έξυπνη λύση αν συνδυασθεί με ένα πρόγραμμα σταδιακής αναβάθμισης του συνόλου του ελληνικού ναυτικού, χωρίς να λυγίσουμε ως οικονομία.

Οι τρεις απορίες που έχω είναι οι ακόλουθες.
Α) Πέραν του οικονομικού θέματος ποια είναι τα κύρια τεχνικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κλάσης;
Β) Η προσφορά περιλαμβάνει οπλισμό;
Γ) Ποια είναι η maximum διαμόρφωση που μπορεί να αποκτηθεί; Γιατί με τις προτεινόμενες διαμορφώσεις στο άρθρο δεν τις λες και υπερεξοπλισμένες.

Αναμένουμε από την Πτήση μια επικαιροποιημένη σύγκριση των προτάσεων με βάση ίσως τέσσερα άρθρα.

α) Σύγκριση καθαρά ως προς τις Δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλοίων
β) Σύγκριση ως προς το κόστος απόκτησης και κύκλου ζωής των πλοίων  αλλά και οικονομικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας καθώς και ως προς το χρόνο και αριθμό πλοίων προς απόκτηση
γ) Σύγκριση ως προς την ενδιάμεση λύση που προσφέρεται από κάθε δρώντα
δ) Σύγκριση ως προς τη γεωπολιτική διάσταση της κάθε επένδυσης

Factor

Με τόσα χρήματα που πάνε προς ΠΑ, θα μας βόλευε πολύ μια τέτοια λύση, μέχρι να μπορέσουμε να στήσουμε το ΠΝ της επόμενης δεκαετίας με EPC & FFGx

Δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν μπορεί να έχει ένα σοβαρό ρόλο ASW, δεν αναγράφετε κάτι για sonar στο άρθρο σας, ούτε και σε παλαιότερα που έριξα μια ματιά. Σε άρθρα ξένου τύπου μιλάνε τόσο για σόναρ γάστρας όσο και συρώμενο. Μπορείτε να μας πείτε παραπάνω και συγκεκριμένα αν αυτά που έχει η πρόταση είναι ικανοποιητικά για να βρουν ένα τούρκικο 214;

Seagull

Έτσι οπως το βλέπω οι ΗΠΑ αν δεν έρθουν με Α/Β (μην πω Flight II) θα πρέπει να κρατήσουν τα καραβάκια τους.

Υ.Γ Με τις Type 31 βγαίνει και 5ο τεμάχιο…

Gunner

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει πολύ περισσότερους ESSM αλλά και SM-2. Η Iver Huitfeld που είναι το σκάφος από το οποίο προήλθε η Type 31 μεταφέρει 32 Mk 41 VLS με 32 SM-2 IIIA & 24 Mk 56 VLS με 24 RIM-162 ESSM και 16 Harpoon Block II SSM, πέρα από τα 2 76αρια και το CIWS Millennium.

Με αυτό το πλοίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα από τις “S”, χωρίς πολλά πολλά και να τοποθετήσουμε 127αρι, αφού η εταιρία προσφέρει αυτήν την επιλογή.

ANDREW

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!!!!
ptisidiastima ΠΤΗΣΗ Τι radar μπορεί να δεχθεί εκτός του NS110; Μπαίνει κάποια fixed; Μακάρι να σημαίνει εισαγωγή του camm στο οπλοστάσιο μας. Προς ώρας camm για το ναυτικό. Μέχρι να ναυπηγηθούν ίσως έχουν βγει quad pack camm er για το ναυτικό. Υπό ανάπτυξη camm er για την αεροπορία της Αγγλίας εάν δεν κάνω λάθος. Camm er land για αεράμυνα. Ένας κοινός πύραυλος. Ευρύχωρο, 2 ciws, δέχεται 127 πύροβόλο, σόναρ τρόπιδας, ίσως μπορούμε κάποια να έχουν 16 ssm. Μέχρι πόσα vls δέχεται; Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για 3 αγγλικές τράπεζες που σκέφτονται να έρθουν στην χώρα μας. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συνδυαστεί με τη παραπάνω πρόταση, αλλά ίσως κάτι γίνεται.

Last edited 8 months ago by ANDREW
Mitsos20002001

Δηλαδη για να καταλαβω μπαινει και ο MK41 και ο Sylver, ταυτοχρονα οποτε και ESSM και Aster 15/30 και μελλοντικα και scalp naval σε πλοιο κοντα 6000τ; και 5-6 μεταχειρισμενα type-23; και δυο δις; Και χρηματοδοτηση;

το μόνο ερωτημα ειναι να μην πανε και στους απενταντι πλοια είτε τα μεταχειρισμενα είτε τα Type- 31

Κατα τα αλλα

Snap their hand off που λένε και οι Βρετανοι!!!

Πολύ καλή πρόταση, με πλοία υψηλών δυνατοτήτων. Αν βρεθεί χρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις Type 23, η πρόταση γίνεται εξαιρετική. Μακάρι…

G...

Αρα στα 4 δις που θελουν οι 4 τρατες lcs μιλαμε πλεον για 8 πλοια με τα οπλα τους
Οσο για τις μεκο ετσι και αλλιως ειναι αλλο κονδυλι οπως και το κοστος της ενδιαμεσης λυσης που και εδω υπαρχει λυση με type 23 σε σχεση με φανταστικα ΑΒ και τικοντερογκα.
Μακραν η καλυτερη προταση απο ολους κατι που δείχνει και τις υπερκοστολογησεις στις τιμες που μας κανουν.
Οσο για τα fms γιατι στα αχρηστα ρ3 πληρωσαμε προκαταβολικά το χρημα?. Εκτος και αν φοβουνταν καποιοι οτι αν πηγαινε πισω η πληρωμη υπηρχε ο κίνδυνος να το ακυρωναμε το πρόγραμμα/σκανδαλο. Σε καθε περιπτωση απο τις LC trateS οτι και να παρουμε καλυτερο θα είναι.

Last edited 8 months ago by G...
Pagoboy

Ας μην το συζηταμε…αν είναι να μην πάρουμε belhara… πάμε για meko a200 …τα αλλά είναι φρεγατες δευτερης γραμμης…lcs και βρετανικες…
Πυροβολο 127mm και κουμπωνουμε πάνω ότι γουστάρουμε από οπλισμό ραντάρ κλπ κλπ
Ναυπηγουνται σίγουρα στην Ελλάδα( αφού θελουμε τόσο να πάρουμε πλοία σε 10 χρόνια από ελληνικά χερια γιατί πιο πριν ούτε καν)και με κόστος κοντά αλλα λιγο προς πάνω με τις βρετανικες

Manolis1

Επιτέλους ευχάριστα νέα. Με 4 δις παίρνουμε 6 Type 31 HN και 5 type 23.
Ανανέωση του στόλου με λογικό κόστος. Μακάρι να προχωρήσουμε σε αυτήν την επιλογή.

arrowhead-140web.jpg
F-117

Συγγνώμη αλλά αν ισχύει τότε με 5 δις παίρνουμε και αυτές και 2 bel hellenic και αναβαθμίζουμε τις μεκο. Τι σκεφτόμαστε ακόμα; 🤣

George

OK που υπογράφουμε?
Το σημαντικό είναι ότι εκτός από το ότι το πλοίο μπορεί να γίνει AAW όπως δείχνει η Δανέζικη εκδοχή μπορεί να συνοδευτεί από 1 φρεγάτα Type23 κάθε χρόνο ξεκινώντας με λίγη πίεση από το 2021
Και η αλήθεια είναι ότι το πιθανότερο να έχουν κριθεί όλα πριν πάρουμε τα νέα πλοία σε 4-5 χρόνια
Η λύση πάντως ταιριάζει γάντι στα οικονομικά της χώρας και αφήνει περιθώρια να δούμε προγράμματα όπως τα υ/β και την αντικατάσταση των Combattante με 4 νέα SV
Μια και είναι Αγγλικά μια συμφωνία πακέτο θα μπορούσε να περιλάβει και ναρκοθηρικά
Η αλήθεια είναι ότι το RN είναι στην καλύτερη θέση για να δώσει στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται Εναν νέο στόλο για ενδιάμεση λύση!

iliaskir

Μακάρι να είναι έτσι. Γιατί ο ανταγωνισμός μόνο πλεονεκτήματα θα έχει για εμάς.

Klirouxas

Εξαιρετικά επιλογή.
Καλό θα ήταν να πιέσουμε ώστε να αγοράσουμε κοψοχρονιά αρκετές type 23 για να αντικατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότερες Kortenaer.
Αγαπητή Πτήση καλό θα ήταν να μας λέγατε τι ραντάρ, τορπίλες και σύστημα CIWSφερουν οι Type 31 της Βρετανικής πρότασης.

Spyros_Kapa

Αν υπάρχει αυτό είναι πολύ καλό. Μακάρι να το δούμε γιατί με 2 δις 4πλοια με όλο το πακέτο και ενδιάμεση λύση και κατασκευή Ελλάδα μιλάμε για ένα μικρό θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Digenis

Καλο ακουγετε αλλα !!! Εμένα ο οπλισμος μου μοιαζει για μεγάλη κορβετα και οχι φρεγατα …Το NS100 ειναι επανάληψη του TRS .Εδω πρεπει να γινει γνωστο αν υπαρχει η δυνατοτητα για NS200 σε fixed panels . Εννοειτε οτι οι Camm ειναι χειροτεροι λογο εμβελιας απο τους ESSMbl2 .Επισης το πλοιο ειναι τεραστιο σε σχεση με τα οπλα του διαβασαμε .Χωραει πολυ παραμα πανω σε αυτο … 48 κελια ΜΚ41 Tactical στο χαλαρό

jackryan

Buy British, buy the best !!

CKfurious

Το παιχνίδι είναι στημένο και από την αρχή δοσμένο
Και εμείς τώρα θα γράφουμε για το εάν έχουν VDS  και ποιο είναι καλύτερος ο CAMM η ο ESSM!!

Tesseract

Έστω και ένας εκτοξευτής SYLVER A-50 (επιπλέον του ΜΚ 41) θα προσέθετε στο πλοίο θεωρώ.. Πάντως μακράν η πιο τίμια επιλογή και νομίζω κανείς μας δεν θα είχε πρόβλημα τα χρήματα του να πάνε εκεί.

Scalp_eg

Φοβάμαι πως άθελά σας περνετε μέρος στο κακοστημένο θέατρο που παίζει η κυβέρνηση σχετικά με την επιλογή των φρεγατών πολλαπλόυ ρόλου.
Σε κάμια άλλη χώρα πλην των ΗΠΑ Γαλλίας και Γερμανίας δεν προκειτε να δώσει ελληνική κυβέρνηση μείζον εξοπλιστικό πρόγραμμα δισεκατομμυριων.
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει πρόταση,
Απλά λέω ότι δεν έχει καμία πιθανοτητα, και δυστυχώς για τη συγκεκριμένη γιατί μοιάζει (εκ πρώτης όψεως) εξαιρετική.

Last edited 8 months ago by Scalp_eg
tnt-am

Ο ένας μας δίνει Porsche Cayenne,
Ο άλλος μας δίνει BMW X5,
Ο Τριτος τώρα AUDI Q7
Αλλα εμείς με ίδια λεφτά προτιμάμε DACIA Santero!
Το θέμα παραείναι εξοφθαλμο και να δω ποιοι κύριοι θα βάλουν την υπογραφή τους για να τους λοιδωρούμε τα επόμενα χρόνια.

Polaris

Αντε ωραια , να γλυτωσουμε απο τα παρακτια περιπολικα. Φορτωνουμε τις Type31 με Aster30, NSM και CAMM και φυγαμε . Να βρουμε ενα ονομα στην κλαση μονο. Ερωτηση, το ρανταρ που εχει μπορει να υποστηριξει Α/Α πυραυλους ειναι σαν της MMSC;

Mavi70

Καλησπέρα. Είναι μακράν η καλύτερη πρόταση τόσο οικονομική όσο και διαμόρφωσης. Ο συγκεκριμένος τύπου πλοίου μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλει το ναυτικό με σχετικά μικρό κόστος. Επίσης είναι το μόνο πλοίο που ξεφεύγει από τους καταραμένους 4000tn και τα 120 μέτρα με ότι αυτό συνεπάγεται σε χώρους που μπορεί να είναι διαθέσιμοι για αξιοποίηση! Και από ότι φαίνεται είναι το μοναδικό πλοίο που μπορεί να συνδυάσει Aster-30 με ESSM. Αλλά και να μην μπορεί δεν χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχει και ο camm. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι υπάρχει και η λύση των type-23 για αντικατάσταση των S. Μελλοντικά το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να παραγγελθεί και σε AAW έκδοση. Μακάρι να είναι αυτή η τιμή και να μην υπάρχουν διάφοροι αστερίσκοι.

EPR

Αμήν Παναγία μου .
Αν δεν κάνετε πλάκα (που δε νομίζω ) εινα8 η καλύτερη είδηση που έχω ακούσει μετά τα Rafale και πριν από τα F35 .
Αν δηλαδή τα ψιλό φορτώσουμε με ESSM συρόμενο σόναρ και ένα ραντάρ fixed panel πχ Sea Giraffe ζητάω πολλά ?

akritas

Με μίνιμουμ : ραντάρ Thales SEA FIRE 500 ή SMART-L EWC (θα το έχουν οι LCF και οι γερμανικές), CAMM-ER ή ESSM Block II, Exocet Block 3, σόναρ τροπίδας και μεταβλητού βάθους, είτε είναι type 31 ή ΜΕΚΟΑ200 ή FREMM, είναι αυτό που λέμε φρεγάτα, και όχι…..μεγαλοκορβέτα.

bill971

Προβλέπεται μάχη!
Εγώ θέλω meko πάντως. Λογικά θα ρίξουν όλοι τις τιμές τους.

Vassilis13

ΛΟΛ ! δεν ειναι με τπτ πολυ καλυτερη της γαλλικης πρότασης γτ απλα ουτε κορυφαίο ρανταρ φερνει ούτε ειναι τοπ σε οτι αφορα τον ηλεκτρονικό πολεμο, αλλα γενικά μια πολυ δελεαστική προσφορά απο Αγγλία πλευρά κ ανταγωνιστική λόγο τιμής.
Οι ίδιοι οι άγγλοι λενε οτι ΔΕΝ ειναι high end απλα για να τα λέμε ολα. Μια ματια στο βικι φτανει.

Πρόκειται λοιπόν για μια εξαιρετικη vfm λύση αν την φτιάξουμε με γερό ραντάρ κ δυνατο εξοπλισμό πχ αστερ30…οποτε ειναι πολυ ανώτερη της αμερικανικής πρότασης που παει να μας φορτώσει τα προβληματικά lsc/mmsc.

Η τιμή ειναι εξαιρετική οποτε γιατι να μην προχωρήσει ολο το πρόγραμμα αν αληθεύει. Thales για μεκο200, τype23 για ενδιάμεση λύση κ τype31, κρατάμε κ 3 Σ κ εχουμε στόλο με 16 φρεγατες!

Last edited 8 months ago by Vassilis13
massey-ferguson-65

ΕΙΔΟΜΕΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ, ΕΛΑΒΟΜΕΝ ΠΝΕΥΜΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΝ!!!!!!ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΌΓΔΟΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΌ!!!!!!!ΘΑΥΜΑ…ΘΑΥΜΑ…ΚΑΛΕ ΘΑΥΜΑ….ΓΙΑ ΣΚΥΤΕΙΤΕ ΜΙΑ type 31 με 32 aster 30 και 24-32ssm2,με το ραντάρ ns200 με 450 Χιλ. δράση,με ενα κανόνι 125 mm,ένα αναβαθμησμενου κανωνι 75mm από τις παλιές S και ένα σόναρ γαστρας….ΣΕ ΜΙΑ ΤΈΛΕΙΑ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 700 εκατ!!!!!!4*7=2.8 δις και μενούν αλλά 1,7 για αλλά 3 φρεγάτες όμως με φόρτο 32 ssm2 και 8 aster 30…..ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΙΑ ΟΠΤΙΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 3 ΦΡΕΓΑΤΕΣ type31 με 8 aster 30 και 32 ssm2 με ένα ελαφρό κόστος του 1,8 δις που θα πληρωθούν το 2028 !!!!!και με άλλα 300 εκατομ της ενδιάμεσης λύσης περνούμε και άλλες 3 type 23 μέχρι να έρθουν οι και οι τελευταίες type 31!!!!!! ΝΑΥΠΉΓΗΣΗ ΟΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΑΤΙΩΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΥΠΙΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΣ …..ΡΙΖΗΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΜΕ 10 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 !!!!!!ΤΕΛΑΙΑΑΑΑΑΑΑ….ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΌ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ……!!!!!!!!!

My_name_is_Nobody

Δεν τις λες και state of the art, και η έκδοση που προσφέρουν με 500εκ δεν είναι και αυτό που θα λέγαμε “τούμπανο”.
Μην είμαστε όμως άπληστοι και αχόρταγοι!
Το πλοίο είναι οικονομικό το ΤACTICOS είναι γνωστό στο ΠΝ και το φέρουν καμία 200ρια πλοία με ότι πλεονέκτημα αυτό σημαίνει. Τα πλοία είναι αρκετά μεγάλα, παλιότερα θα τα χαρακτηρίζαμε αντιτορπιλικά, άρα έχουν χώρους να βάλεις πράμα, ρευστό να υπάρχει!
Μπορούμε σε πρώτο χρόνο να κάνουμε “μετάγγιση” συστημάτων από τις s και μετά έχει ο Θεός.
Αν τώρα πάρουμε Rafale και F35 μπορούμε νομίζω να ρίξουμε νερό στο κρασί μας και να πάρουμε την βασική έκδοση που προσφέρουν οι Άγγλοι, σε αυτή την ομολογουμένως δελεαστική τιμή!

Last edited 8 months ago by My_name_is_Nobody
krunar

ε οχι ρε φ@υστη μου…τώρα θα πάρουμε Eurofighter Typhoon δλδ??

Aegis-3

Εμπιστεύομαι την ναυτοσύνη των Βρετανών περισσότερο από των Αμερικανών ή των Γάλλων, αν και αυτό δεν εγγυάται ότι τα πλοία θα είναι ντε φάκτο καλύτερα. Οικονομικά η πρόταση ακούγεται ενδιαφέρουσα, αλλά το πρόβλημα μας είναι ότι χρειαζόμαστε δόσεις “Κωτσόβουλου” για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Το βασικότερο πλεονέκτημα θα ήταν μια στρατηγική συμφωνία για την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τώρα οι Βρετανοί είναι από ουδέτεροι μέχρι εχθρικοί στα συμφέροντα του Ελληνισμού στην περιοχή.
Μια αλλαγή στάσης του Λονδίνου προς τον Ελληνισμό με τη συνδρομή του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα είχε πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην περιοχή όσο αποδυναμωμένη στρατιωτικά και οικονομικά να είναι η Βρετανία. Η επιρροή που ασκούνε με άλλα μέσα στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.
Αν και το θεωρώ απίθανο με βάση τον τρόπο σκέψης των Βρετανών…

Klirouxas

Και κάποιοι φωστήρες θέλουν να δώσουμε 1,1 δις Ευρώ για το κάθε ένα πλοίο μικρού βυθίσματος για παράκτια ναρκαλίευση?
Ρε φυγε ρε μπιπ ρε μπρο απο δώ!

massey-ferguson-65

Θαύμα ,θαύμα ,….καλέ θαύμα….ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΪ ΝΙΚΟΛΑ …..ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΥΡΙΑ ΣΕ 2 versions,μια αντίγραφο των iver huitfeldt για 4-5 κομμάτια ,και άλλες 6 σε βάθος 10αιτιας γενικών καθηκόντων με 32ssm2 και 8-16 aster30!!!!!!!ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ns200 και τελειώσαμε με τα πλοία του στόλου μέχρι το 2070!!!!!!!!!!ΘΑ ΚΩΨΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΩΛΘΚΗ ΜΕΣΌΓΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ….ΘΑ ΓΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΙΤΕΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝΑΝΑΤΩΛΙΚΗ ΜΕΣΌΓΕΙΟ!!!!!ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΗΓΑ ΣΗΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΆΛΙ…..ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΛΟ ΜΕ 10 type 31 !!!!ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΟΤΟ ΦΡΑΓΜΑ!!!!

GP1976

Όπως πάει οι Γάλλοι αντί μπελχαρα πούλησαν ραφαλ οι λοκχηντ αντί μμσς θα πουλήσει φ35 και αναβάθμιση μπλοκ 50 και οι Άγγλο Γερμανοί αντί για μεκο ταιπ 31 θα πουλήσουν γιουροφαιτερ
Πλακίτσα κάνω αλλά όταν υπάρχει στοιχειώδης ανταγωνισμός βλέπουμε και τα αποτελέσματα. Σκέψου να πάμε σε αριθμό 6 φρεγατών δηλαδή 3 δις βάση της τιμής που αναφέρει το άρθρο ποσό θα αλλάξουν οι προσφορές των προμηθευτών.
Καλή πάντως εξέλιξη.

dimitrov

Τύλιξε τες όπως είναι να τις πάρω …. 4-5 αποτέτοιες και άλλες 4-5 Τ23. Οι τελευταίες και με πακέτο εκσυγχρονισμού λέω μαζί με τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Της ομοιοτυπίας το ανάγνωσμα.
Μόνο παιδιά μην αρχίσουμε το βάλε κι εκείνο βάλε και το άλλο και τις φτάσουμε στα 1δις την καθεμιά …. 24 SM2/Aster30 σε κάθε μια πέρα από ESSM/CAMM και καλά είναι.
Που είναι το συμβόλαιο να υπογράψω …. έχω το στυλό έτοιμο.
Άντε γειά Μπελαρά … άντε γειά MMSC …… Κι άμα τους περισσεύει και κανένα μπάνικο Ν/ΘΗ εδώ είμαστε.
Σιγά μην πάρουμε μιξ γκριλ … βουρ για τις εγγλέζικες … οι άλλοι ρελάνς μόνο με αεροπλανοφόρο – και με τα αεροπλάνα απάνω.
Άμα γίνονται διαγωνισμοί αυτά έχουμε … Ελπίζω να μην πνιγεί η πρόταση όπως των Γερμανών με την ΕΛΒΟ.
Αμ γι΄αυτό η πρεμούρα με το εφ35. Έτσι θα πάει η δουλειά. Ραφάλια οι Γάλλοι, εφ35 οι Αμερικάνοι και το ΠΝ στην στοργική αγκαλιά του RN!

Evanos

Νομίζω σλλά και ελπίζω ότι η εμφανιση στο άμεσο χρονικά προσκήνιο των f 35 στην ουσία σηματοδοτεί την ακύρωση της οποίας συζήτησης για το προβληματικοτατο και ανεπιθύμητο από όλους mmcs

Ποσο μαλλον δε όταν κσι οι πέτρες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα πλέον έχουν καταλάβει ποσο αποτυχημένο είναι το πρότζεκτ LCS

Το άρθρο του FORBES της 9/11 του Craig Hooper ” now is the time to sink the freedom class littoral combat ship” τα λέει όλα….

Η πρόταση των Βρετανών αν είναι όπως παρουσιάζεται στο άρθρο είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση και σε αρκετά ελκυστικό κόστος ..

Τα υπόλοιπα όντως τα ξέρει πολυ καλύτερα το Π.Ν. που θα πρέπει απερισπαστο να αφεθεί να κάνει την δουλειά του.

Berserker

Δεν μπορεί σε κάθε πιθανή αγορά να βλέπουμε την πολιτική πλευρά και στο κορυφαίο ζήτημα επανασύνδεσης ή μη με το ΗΒ να μιλάμε με τεχνικούς και μόνον όρους. Δεν είμαστε σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων – αν και ακόμη και εκεί είναι απολύτως νόμιμο, έως και επιβεβλημένο, να ενδιαφερόμαστε για την πολιτική. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου που είχε υποφέρει από τους Ιταλούς στην Κατοχή και είχε φάει ξύλο για το Κυπριακό και τους ήρωες Καραολή και Δημητρίου το 1956, απέκλειε τα βρετανικά και ιταλικά αυτοκίνητα και ουδέποτε μου συγχώρεσε – ούτε οδήγησε, όσο και αν του άρεσε – την Alfasud TI που απέκτησα υπερηφάνως το 1980. Και είχε δίκιο.
Η Ελλάς, από την έξαρση του Κυπριακού στη δεκαετία του 1950 και μετά, δεν πήρε ούτε σφαίρα αγγλική και πολύ σωστά έκανε. Υπάρχει μία εξαίρεση επί Σημίτη, που το είχε ζυγίσει: αυτή της Vosper όπου όμως δεν αγοράσαμε πλοίο αλλά σχέδιο, ενώ οι Ρουσσέν εμπεριέχουν μεγάλη ελληνική συμβολή.

Εάν λοιπόν η Κυβέρνηση κρίνει ότι ήλθε η ώρα να τα ξανα-βρούμε με τους περίεργους και αναξιόπιστους νησιώτες έχει καλώς διότι έχουν καλά πράγματα ΑΛΛΑ πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσει πολύ σοβαρά πολιτικά ανταλλάγματα κυρίως ως προς τις σχέσεις των Βρετανών με τους γείτονες (πχ TFX) και προ παντός στο ευαίσθητο για τους Εγγλέζους Κυπριακό. Είμαστε σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση για πολλούς λόγους και θεωρώ ότι οι Εγγλέζοι θα θεωρήσουν πολύ μεγάλη επιτυχία να ξαναμπούν στα εξοπλιστικά της Ελλάδος.
Όσο για το καράβι δεν ανησυχώ: ξέρουν από πλεούμενα.
Αλλά πρέπει να τους δεσμεύσουμε πολύ προσεκτικά γιατί είναι μεγάλες …ες!

Johnnop

Απο βιντεο και φωτογραφιες που εχω δει, μακραν το πιο σωστα στημενο μηχανοστασιο, για ευκολη συντηρηση επισκευη…..πολυ καλη επιλογη αν ισχυει το κοστος

geo79

εκπληκτικο ….μακαρι να ειναι ευελικτοι οι βρεταννοι…

gdmast

Για ιστιοπλοικό με κανόνι, πανάκριβο πλοίο.
Και επειδή είναι ψηλό και το κατάστρωμα, θες πολλά μέτρα πετονιά.

photographix

NΑΙ σε ολα.

dimitrisx

Εγώ έχω μια απορία. Θέλουμε καινούρια σκαριά φορτωμένα με “παλιά” όπλα δάνειο από μονάδες που θα αποσυρθούν, μόνο και μόνο για να ευημερούν οι αριθμοί , ή πλοία που θα κάνουν την ποιοτική διαφορά από το αντίστοιχο τουρκικό;

Vk77

Αντικειμενικά το πλοίο που περιγράφει το άρθρο είναι εξαιρετικό μόνο στην τιμή (δεν είναι και λίγο αυτό). Για να γίνει τούμπανο θα πάει στο 1 δις. Σε κάθε περίπτωση πάντως καλύτερη επιλογή από την mmsc, είτε θέλουμε να πάμε σε οικονομική έκδοση για να μείνουν ρέστα για άλλες αγορές,είτε θέλουμε να πάμε σε πραγματικά αξιόλογη πρόταση στα ίδια λεφτά με αυτά που ακούγονται για τις mmsc.

Tazos

Το πάμε απο εδώ, το πάμε απο εκεί αλλά πάλι δεν εξετάζουμε το ιδανικό πλοίο! Εξαιρετικές οι βρετανίδες αλλά να εισάγεις Camm όταν έχεις ESSM είναι παράλογο, μόνο εκεί χάνουν. Μήπως το ιδανικό πλοίο είναι τελικά το Iver Huitfeldt, και αν δεν βγαίνουν τα κουκιά το παίρνεις σε 2 εκδόσεις, μία ASW-ASM με 16 Harpoon, 2 Oto Melara τορπίλες κτλ αλλά μονο με Mk57 VLS και 24 ESSM και ραντάρ NS100 και μία με την δανέζικη διαμόρφωση με λιγότερους αντιπλοικούς πυράυλους αλλα APAR ραντάρ+Smart L και 32 SM2. Μια αγορά 4+2 στις 2 αυτές διαμορφώσεις θα έλυνε τα θέματα του ΠΝ χωρίς να λυγίσει οικονομικά και με την απαραίτητη ομοιοτυπία σε συνδιασμό με αντίστοιχη αναβάθμιση των Μεκο.

zap

Εαν ειναι αληθεια, ειναι μια προταση που πρεπει να εξεταστει προσεκτικα γιατι ειναι πολυ αξιολογη. Εξακολουθω να πιστευω πως τα ΑΒ/Τico θα μας προσδωσουν -εαν ερθουν ποτε- τοση ισχυ που αξιζει τον κοπο να εχουμε και τεσσερα γιωτ βαμενα γκρι. Αλλα η προταση αυτη ειναι παρα πολλα υποσχομενη και αξιζει πολυ προσοχης.

stuart

Πρυτανευει η λογικη επιτελους, οι παροτρυνσεις για αγγλικες φρεγατες και F35 με τα 5 δις των αλουμινοχαρτων πιανουν τοπο. Μακαρι να πανε ολα καλα, fingers crossed!!

Greg575tpn

Ρε παιδια να δωσουμε τα πάντα και να πάρουμε τα παντα απο τους Αμερικάνους αλλα ας αφησουμς τα καραβακια για καποιον αλλο!!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ινδία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας

Με την μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Ινδία καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, κάτι που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

April #011 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 August 2016 #363

Αγορά 2.29

Related News

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή στο σήμερα

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...

Γαλλική ρελάνς με παράδοση 2 FDI το 2025, ξεπερνούν οι Γάλλοι το “πρόβλημα” της Ενδιάμεσης Λύσης;

Σε μια έξυπνη εμπορική κίνηση, η γαλλική πλευρά προχώρησε σε μια σημαντική "προσφορά" προς το ΠΝ, προσφέροντας ένα από τα γαλλικά πλοία (από αυτά...

Τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης θέλει να δωρίσει στο ΠΝ το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος...