Η Κίνα παρουσίασε τηλεχειριζόμενο άρμα μάχης (βίντεο)

8
1706
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που προβλήθηκε από τη κινεζική τηλεόραση και αναπαράχθηκε μέσω Twitter, απεικονίζει ένα άρμα μάχης Type 59 και έναν στρατιώτη να το χειρίζεται εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τη περιγραφή του βίντεο που προέρχεται από το κανάλι CCTV της Κίνας, το Type 59, αντίγραφο του σοβιετικού T-54A, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πλήρωμα και να χειριστεί εξ αποστάσεως. Βέβαια, το κατά πόσο το έχουν επιτύχει αυτό οι Κινέζοι και μάλιστα σε ένα τόσο παλιό άρμα, εγείρει αμφιβολίες για τη γνησιότητα του όλου εγχειρήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε ένα τόσο παλιό τανκ να χρησιμοποιείται ακόμη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest

Η λύση για τον Έβρο. Ό,τι παλιατζούρα έχουμε Leo & M, την τοποθετούμε σε κρίσιμα σημεία αφού εγκαταστήσουμε σε αυτά κάποιου είδους σύστημα αυτόματης γέμισης του πυροβόλου τους για Χ βλήματα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για Μ-113 και ΒΜΡ με ένα στοιχειώδες RWS για το Χ όπλο τους.Σημείο κλειδί ο χειρισμός των του ΣΕΠ των αρμάτων. Τα άρματα και τα τομπ ας είναι “στατικά” και ο χειρισμός τους μόνο ενσύρματος. Δουλειά τους είναι να τραβήξουν τα αρχικά πυρά του εχθρού και έτσι να αποκαλυφθούν οι θέσεις του εχθρού από τα μέσα παρατήρησης αλλά και να διασπάσει τις δυνάμεις… Read more »

Konstantinos_Zikidis
Guest
Konstantinos Zikidis

Έτσι μπράβο. Απλές και αξιόπιστες λύσεις, που βασίζονται σε χαμηλού κόστους, παλαιά και πρακτικά άχρηστα οπλικά συστήματα. Έτσι κερδίζονται οι μάχες. Φθηνές και αποτελεσματικές λύσεις. Όχι με F35ολογίες… Ούτε με Rafaloλογίες (σε συνέχεια του γνωστού ανυπόστατου “αποκλειστικού” άρθρου του γνωστού, ολίγον υπερβολικού site)…
[όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι ευκαιρία επιτέλους να εκμεταλλευτώ και το διδακτορικό μου στην ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη…]

Προβοκάτωρ
Guest

Εντός των ελλαδικών ερευνητικών δυνατοτήτων και θα πρέπει να αποτελέσει ίσως μονόδρομο για τα ΤΘ. Πολύ μεγάλες οικονομίες κλίμακας,μηδαμινές ανθρώπινες απώλειες και αποτελεσματικότητα. Διατηρούμε μόνον τα Leo 2 A4 & A6 και τα αναβαθμίζουμε ενώ προσλαμβάνουν οι ΕΔ* το κατάλληλο και ανάλογο επιστημονικό προσωπικό σε Αυτοματιστές. Ελπίδα δίνουν και οι επιτυχίες των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στους ρομποτικούς διαγωνισμούς καθώς υπάρχουν πλέον και τα συστατικά για την μαγιά… *Υπάρχει χοντρό θέμα βέβαια με την επιστημονική επάρκεια στους περισσότερους τομείς του ΣΞ τουλάχιστον (θέλω να πιστεύω όχι στην ΠΑ και στο ΠΝ αν και στο τελευταίο μάλλον πρέπει να έχει θέματα… Read more »

Manolis
Guest
manolis

Γιατι πρεπει να ειναι τηλεχειριζομενα? Αμα ριξουν με σχοινακι το ενα βλημα που θα εχουν φορτωμενο δεν κανουν τη δουλεια?
BTW, υπαρχουν (και στον ΕΣ) πολυ φθηνοτερα μεσα που θα τραβήξουν τα αρχικά πυρά του εχθρού.

Προβοκάτωρ
Guest

Είπαμε, να κάνουν και καμιά δουλειά..να προλάβουν να ρίξουν κάμποσα βλήματα στοχευμένα και καπνογόνα.

chikichiki
Guest
chikichiki

Ε καλά αυτό δεν είναι και τόσο φοβερό, απλώς το ξεκοιλιάζεις λίγο και βάζεις μέσα τηλεχειριζόμενα συστήματα. Τα QF-X το ίδιο πράγμα κάνουν, και μάλιστα στον αέρα. Αν και αυτά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα και σε άλλους ρόλους πέραν αυτού του “ρεαλιστικού στόχου”. Αφού υπάρχουν τηλεχειριζόμενα πολυβόλα, γιατί όχι και άρματα.

pito59
Guest

Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν επιχειρησιακά τηλεχειριζόμενα άρματα στον Β’ ΠΠ (Goliath). Που ακριβώς είναι το περίεργο και το αδυνατον να το κατάφεραν οι Κινέζοι το 2018;

Jolly Rogers
Guest
Jolly Rogers

@ pito59,

Από εκεί που αγοράζεις μαθήματα Ιστορίας και εξοπλισμών… ζήτα τα λεφτά σου πίσω – σε κοροϊδεύουν.

Το Γερμανικό Goliath, με μήκος μόλις 1 μέτρο και κάτι ήταν στην πραγματικότητα τηλεχειριζόμενη νάρκη με ικανότητα υπερπήδησης εμποδίου… 11 εκατοστών (wow!) και ανέπτυσε την εξωφρενική ταχύτητα των… 6km/h (wowo wow double wow!). Ουσιάστικά όπου χρησιμοποιήθηκε ήταν μία σκέτη αποτυχία και με λίγα λόγια οι Γερμανοί πετάξαν χρήμα και χρόνο σε κάτι που δεν τους χρησίμευσευ ΠΟΥΘΕΝΑ!…

…ε, όχι και “τηλεχειριζόμενα άρματα” τα Goliath!