Αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα AAV-7 εξασκούνται πλάι σε ινδικά ΤΟΜΑ BMP-2

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αμερικανοί πεζοναύτες παίρνουν μέρος με αμφίβια τεθωρακισμένα AAV-7 στην εννιαήμερη αμερικανό-ινδική στρατιωτική άσκηση «Tiger Triumph».

Όπως μεταδίδει το «Defence-Blog», πρόκειται για την πρώτη άσκηση του είδους της που περιλαμβάνει τη συμμετοχή Αμερικανών και των τριών κλάδων της Ινδίας. Στην άσκηση συμμετέχουν περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πεζοναύτες και ναύτες και 1.200 Ινδοί ναύτες, στρατιώτες και αεροπόροι.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι αμερικανικές και ινδικές δυνάμεις προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχή που επλήγη από μία φυσική καταστροφή. Οι πεζοναύτες επιχειρούν από πολεμικό πλοίο, βγαίνουν με τα AAV-7 στην ακτή, κατευθύνονται στους πληγέντες και χορηγούν εφόδια, όπως πόσιμο νερό.

Στην άσκηση τα αμερικανικά AAV-7 συνεργάζονται με ινδικά ΤΟΜΑ BMP-2. Το BMP-2 εισήλθε σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1980 και, αντίθετα με το παλαιότερο BMP-1, εξοπλίζεται με κύριο πυροβόλο των 30mm. Το BMP-2 μπορεί να υπερβεί υδάτινα εμπόδια, για παράδειγμα ποτάμια, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο σε αποβάσεις σαν το AAV-7. Το τελευταίο αποβιβάζει στοιχεία της αποβατικής δύναμης κατευθείαν από το πολεμικό πλοίο στην ακτή.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Γκρι-λευκό με κόκκινα σημαδάκια μπροστά.
Ο κυκλικός στόχος τους λείπει.

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Άρα θέλουν να μας πουν οι Η.Π.Α. ότι τα AAV-7 τους εκτελούν, δευτερεύοντος, και χρέη ΤΟΜΑ;