Οι ΗΠΑ επιστρατεύουν κατασκοπευτικό U-2 για την ανεύρεση του αγνοούμενου Ιάπωνα πιλότου και του απολεσθέντος F-35A

6
2607
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 2
  •  
  •  

 

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αποστολή και συμμετοχή κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2 στις έρευνες για την ανεύρεση του Ιάπωνα πιλότου και του μαχητικού F-35A που χάθηκε στις 9 Απριλίου 2019 στα ανοικτά της Ιαπωνίας.

 

Πέρα από την τύχη του χειριστή, υπάρχει ο φόβος πως συντρίμμια του F-35 θα μπορούσαν να βρεθούν και να ανελκυσθούν από τη Ρωσία ή την Κίνα, μιας και το μαχητικό συνετρίβη σε διεθνή ύδατα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει την τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ, μεταδίδει το «Bussiness Insider». Το συμβάν έγινε όταν ο χειριστής έχασε την επαφή με σχηματισμό τριών άλλων ιαπωνικών F-35 και εξαφανίσθηκε αργότερα από τα ραντάρ. Αυτή είναι η πρώτη συντριβή F-35A παγκοσμίως.

 

Αγώνας δρόμου για την περισυλλογή των συντριμμιών του απολεσθέντος ιαπωνικού F-35


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 2
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antonios
Member
Trusted Member
antonios

Η μεγάλη πλάκα θα είναι να εχει επαναληφθεί απο την αναποδη το περιστατικο με το MiG 25 και να δουμε το F-35 σε φώτο αραγμένο διπλά σε κινεζικά ή ρωσικά αεροπλάνα και τον πιλότο του να ζητάει πολιτικό άσυλο! Θα ρίξουμε μεγάλο γέλιο.

αντιδραστης
Guest
αντιδραστης

Αυτο παει στο μυαλο ολων

Greg
Member
Greg

Δυσκολεύομαι νά πιστέψω οί Αμερικανοί, πού υποτίθεται προβλέπουν τά πιό απίθανα, νά άφησαν στήν τύχη ένα τόσο πιθανό ενδεχόμενο καί νά τρέχουν τώρα νά τό βρούν πρώτοι γιά νά μήν πάει άκλαφτη η πιό μεγάλη τους εξοπλιστική επένδυση.

Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Όλο και κάποιο σύστημα σε στυλ epirb θα υπάρχει πχ στο εκτινασόμενο κάθισμα η σε κάποιον καταγραφέα δεδομένων πτήσης αλλά αν έγινε κομμάτια από την πρόσκρουση άντε να ξέρεις τι θα βρεις κοντά στον πομπό και αν θα είναι όλο το αεροσκάφος μαζί η όχι. Το ίδιο θέμα είχαν όταν έπεσε το F-117 στην Γιουγκοσλαβία ενώ υπάρχει περιστατικό όπου οι Αμερικάνοι ανέσυραν ολόκληρο ρώσσικο υποβρύχιο (το Κ-129) από τον βυθό του Ειρηνικού. Προφανώς λοιπόν οι φόβοι είναι πέρα για πέρα βάσιμοι και οι Αμερικάνοι ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο πιθανό είναι να γίνει προσπάθεια ανάσυρσης ειδικά από τους Κινέζους μιας… Read more »

KostasGr
Member
KostasGr

Πιστεύω το υ2 πιο πολύ το έστειλαν ώστε να ελέγχει μην πλησιάσουν άλλοι κοντά στα συντρίμμια πάρα ώστε να βοηθήσει στο να βρεθεί.
Έτσι κ αλλιώς αναλόγως της γωνίας πρόσκρουσης και δεδομένο, από ότι έχουμε διαβάσει,για το μεγάλο βάθος κάνει πολύ δύσκολο να βρεθεί το αεροσκάφος και οι ΗΠΑ-Ιαπωνία σίγουρα λόγο δεδομένων έχουν για πάνω χέρι στο να βρουν τον καταγραφές του αεροπλάνου.

flashg
Guest
flashg

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν θέλω να πάρουμε το f35. Έχει τόσο μεγάλη τεχνολογία που οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να το αφήσουν να εμπλακεί σε σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που θα διαλύσει το ΝΑΤΟ. Τα f35 πετάνε πάντα με αυστηρά κριτήρια και τους περιορισμούς που θέτουν οι Αμερικανοί. Αν οι Τούρκοι ή εμείς τα χρησιμοποιήσουμε στο Αιγαίο σίγουρα οι Αμερικανοί θα κόψουν κάθε υποστήριξη αν δεν τα κλειδώσουν ηλεκτρονικά που πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι τεχνολογικά δυνατό να γίνει και θα το έχουν προβλέψει και για αυτό το εξάγουν σε τρίτες χώρες.