Υπεγράφη το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ για το 2019

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δράσεις στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το 2019, που υπεγράφη σήμερα στο Άμπου Ντάμπι.

Το ΠΣΣ υπόγραψαν ο διευθυντής της διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ , και ο επικεφαλής της διοίκησης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του υπουργείου ‘Αμυνας των ΗΑΕ, υποστράτηγος Salem Saeed Ghafan Al-Jabri.

Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Πρόσφατα είχε επισκεφθεί την χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής κι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ανταλλαγη 12 mirage 2000-9 απο τα περιπου 20 που δεν θα αναβαθμισουν (περαιτερω) με τα δικα μας 32 F-16 block 30. Αν μας πουν θελουν κρατησουν ολα τα mirage τους για εκπαιδευτικα να τους προτεινουμε και 5-6 απο τα δικα μας egm. Μας μενουν (10-12) μας φτανουν να ριχνουν τους exocet. Αν απο 24 τα 2000-5 μας γινουν 36 (ολα φορεις scalp eg και mica) θα προκειτε για τεραστια ενισχυση που καμια αναβαθμιση των F-16 block 30 δεν θα μας προσφερε.

Thras
Member
Thras

Κάτι άλλο πρέπει να βρούμε γιατί δεν μας παίρνει για μία ολόκληρη μοίρα μείον (20 αεροσκάφη!)
Πάντως τα Μ2000-9 έχουν την κοντινότερη διαμόρφωση στα δικά μας -5 και είναι η καλύτερη λύση για άμεση ενίσχυση της ΠΑ. Οι αριθμοί πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτεροι, πχ σύνολο 42-45 αεροσκάφη, ώστε με τη φυσική φθορά λόγω απωλειών σε βάθος 20 ετών που θα επιχειρούν να έχεις δύο πλήρεις μοίρες.