Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ανταλλακτικά ελικοπτέρων Apache για την Ελλάδα

18
AH64D των ΗΑΕ σε δοκιμές το 2008
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Διαβάσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη χαρά το άρθρο του καλού συναδέλφου Κ.  Σαρικά (εδώ) για την ευκαιρία που ίσως ανοίγεται για την ΑΣ και τα AH-64A του 1ου ΤΕΕΠ με την δυνητική προμήθεια ανταλλακτικών από πλεονάσματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Θα ήταν μια πραγματική «ανάσα» για την Αεροπορία Στρατού στην «ασφυξία» που αντιμετωπίζει στην υποστήριξη των 19 AH-64A του ελληνικού οπλοστασίου (Α+ δεν υφίστανται και παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι η Π&Δ λανθασμένα το είχε αναφέρει πριν από 20 χρόνια και έκτοτε… κόλλησε).

Τα ΗΑΕ, όπως επισημαίνει το άρθρο, είχαν πράγματι σταθεί αρωγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο παρελθόν όταν παραχώρησαν ανταλλακτικά αξίας άνω των $100 εκ. φρεγατών κλάσης Korteraer/ «S» στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.  Tα HAE μαζί με την Ελλάδα είχαν πάρει δυο από τις φρεγάτες της κλάσης, την περίοδο 1997-1998, όταν τις απέσυρε το Ολλανδικό Ναυτικό, τις διατήρησαν για μια περίπου δεκαετία  (κάνοντας πολύ μεγάλες επενδύσεις υποδομών) και  τις παρόπλισαν το 2007-2008. Παρέμεινε όμως ένα μεγάλο στοκ ανταλλακτικών και παρελκομένων, το οποίο και προετοιμαζόντουσαν να διαθέσουν ως άχρηστο υλικό. Οι πληροφορίες λένε ότι το γεγονός είχε γίνει γνωστό στο ΓΕΝ μέσω ακολούθου Άμυνας  στην περιοχή και μετά από συντονισμένες ενέργειες, δεδομένων και των πολύ καλών σχέσεων των δυο χωρών, υπήρξε συμφωνία για την παραχώρησή του.

Ελπίδα μας προφανώς είναι να επαναληφθεί η ιστορία και με τα Apache.

Χωρίς φυσικά καμιά πρόθεση να αμφισβητήσουμε το ρεπορτάζ,  ο προβληματισμός που υφίσταται σχετικά και… κρατάμε μικρό καλάθι, είναι ότι «κάποια πράγματα δεν συνάδουν» με το όλο πλαίσιο.

Τα HAE υπήρξαν από τους πρώτους εξαγωγικούς πελάτες AH-64A αγοράζοντας 30, στις αρχές της δεκαετίας του 90, την περίοδο 1991-1994. Τα ελικόπτερα αυτά υπηρέτησαν για σχεδόν 15 χρόνια πριν, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισής τους  στο πρότυπο AH-64D, όπως είχαν ξεκινήσει να κάνουν τότε οι περισσότερες χώρες  ακολουθώντας την προτροπή της Boeing. Επανεντάχθηκαν σε υπηρεσία ως AH-64D Block II, ενώ σχεδόν αμέσως μετά, τον Νοέμβριο του 2010, τα ΗΑΕ αιτήθηκαν από τις ΗΠΑ την περαιτέρω αναβάθμισή τους σε AH-64D Block III (αργότερα γνωστά ως AH-64E Guardian) με επιπλέον αγορά 30 καινούργιων AH-64D Block III.

Η πρόθεση εκείνη δεν υλοποιήθηκε και επανήλθε το 2016 ως αίτημα των ΗΑΕ για την ανακατασκευή 28 AH-64D Block ΙΙ σε AH-64E, πλαισιωμένη με αγορά 9 καινούργιων AH-64E Apache Guardian.  Ούτε όμως και αυτή η προοπτική υλοποιήθηκε. Το 2018 τα Εμιράτα συμφώνησαν στην παραγγελία 17 AH-64E, 9 εξ’ αυτών καινούργιων και 8 ανακατασκευών. Πιθανότατα όμως θα προχωρήσουν και σε άλλες παρτίδες εκσυγχρονισμού.

Πράγματι η αναβάθμιση AH-64A σε AH-64D δημιουργεί σημαντικό αριθμό πλεονασματικών απαρτίων και μεγάλων συγκροτημάτων αφού το σύνολο των κυρίων υποδομών του αρχικού Apache αντικαθίσταται ώστε να καταστεί Longbow (εξ’ ου και το πολύ υψηλό κόστος του εκσυγχρονισμού). Αντίθετα η μετάπτωση AH-64D σε AH-64E αφορά σχεδόν στο σύνολο ανακατασκευή όλων των μεγάλων απαρτίων και συγκροτημάτων.

Όπως προαναφέρθηκε ο εκσυγχρονισμός των AH-64A των ΗΑΕ δεν είναι καινούργιος αλλά μετρά ήδη περισσότερο από μια δεκαετία.

Η διαδικασία μετάπτωσης Apache σε Longbow Apache στην Mesa της Αριζόνας, ενείχε για άλλους  εξαγωγικούς χρήστες-πελάτες την εξαγορά των πλεονασματικών απαρτίων είτε από την ίδια την Boeing  ή (κυρίως) από τρίτες εταιρίες για προσπορισμό και αξιοποίηση. Είναι μάλλον απίθανο ότι τα ΗΑΕ ακολούθησαν διαφορετική διαδικασία στην διάθεση των πλεονασματικών απαρτίων. Θυμόμαστε μάλιστα ότι μια εξ’ αυτών των εταιριών με έδρα την Φλώριδα μέσω Έλληνα αντιπροσώπου του κατοικοέδρευε στο νοτιοανατολικά προάστια των Αθηνών περιφερόταν το διάστημα 2012-2013 ή και αργότερα πλασάροντας τέτοια ανταλλακτικά στο ΓΕΣ, αλλά εκείνη την εποχή με την κρίση να κλιμακώνεται οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. [Το Ισραήλ ήταν η μόνη χώρα που όντας… διορατική διασφάλισε ως γνωστόν τα πλεονασματικά απάρτια από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αμερικανικών AH-64Α σε AH-64D και μάλιστα ως στρατιωτική βοήθεια]. Υπό το πρίσμα των παραπάνω είναι μάλλον απίθανο ότι τα ανταλλακτικά που υπονοεί το άρθρο είναι μεγάλα συγκροτήματα και απάρτια από τον αρχικό εκσυγχρονισμό των AH-64A των ΗΑΕ.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να διατηρούν κάποια ανταλλακτικά έστω και μια δεκαετία μετά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του 2008-2010, αν και πάλι υπήρχαν αμερικανικές εταιρίες που «σκούπιζαν» κυριολεκτικά αυτά τα πολύτιμα αποθέματα ήδη από την εποχή εκείνη.

Αναμένουμε όμως με ενδιαφέρον τα νεώτερα από την προσπάθεια και με την ελπίδα να τελεσφορήσει για το καλό της Αεροπορίας Στρατού. (Άλλωστε δεν φέρνουν όλοι Mirage από την… Ταϊβάν).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

18
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
9 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
kouk21CKfuriousAthanagnostosependytisSpirit Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Fingers crossed

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Πόσο κοστίζει να τα πάμε απευθείας στην έκδοση D?

Επίσης έχω μια άλλη απορία, κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια περίπτωση όπου εταιρεία του εξωτερικού πουλούσε πρόταση σημαντικής αναβάθμισης των Α σε πολύ χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας λέει ραντάρ και συστήματα εφάμιλλα του longbow, αλλά χωρίς να είναι longbow. Στην ουσία κρατούσε όλο το ελικόπτερο σαν φορέα αλλά άλλαζε πολλά από τα ηλεκτρονικά του και τους αισθητήρες, αλλά με κόστος που όταν διάβαζα το άρθρο μου είχε φανεί απίστευτο και τζάμπα. Σκάω που δεν μπορώ να βρω το άρθρο και σε πια χώρα το προσφέρανε…

Thras
Member
Famed Member
Thras

Νομίζω η χώρα που έκανε τον εκσυγχρονισμό ήταν η Αίγυπτος, αντικαθιστώντας πολλά από τα ηλεκτροοπτικά του αρχικού Α με ψηφιακά.

Το κόστος ήταν όπως λες, πολύ χαμηλό.

Thras
Member
Famed Member
Thras

Τα Apache του ΕΣ πρέπει
– τα μεν A να εκσυγχρονιστούν με τη συνεργασία των ισραηλινών
– τα δε D να συμπληρωθούν από πλεονασματικά αμερικανικά, ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 24 μονάδων και στη συνέχεια να εκσυγχρονιστούν στο τελευταίο πρότυπο.

kouk21
Guest
kouk21

Τελεια τα λες,οχι απλως καλα.Αν θελεις ομως,μπορεις να μας πεις και ποσο παει το μαλλι???Με τροπο αν γινεται γιατι μπορει να εχουμε καρδιακους αναγνωστες και θα μας μεινουν στα χερια……

CKfurious
Guest
CKfurious

Για τα A έπρεπε να είχαμε ήδη αγοράσει νέα σκοπευτικά ARROWHEAD
https://www.israeldefense.co.il/en/node/32527

Ότι μαζέψουμε από ανταλλακτικά χρήσιμο είναι

Επίσης πρέπει να κινηθούμε για μεταχειρισμένα D από τα αμερικανικα αποθέματα ώστε να συμπληρωθούν οι αριθμοί

Και το D θα σταματήσει να υποστηρίζεται προς το τέλος της δεκαετίας οποτε πρέπει να μαζέψουμε ότι μπορούμε

Επίσης έπρεπε να βάζαμε και το SPIKE

Αλλα εδώ den eχούμε πάρει HELLFIRE-L για τα -D!!

Αντί να επενδύσουμε στο APACHE και να τα κρατήσουμε αξιόμαχα πήγανε και πήρανε τα KIOWA!!!

Με αποτέλεσμα να κάθονται και οι δυο τύποι λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλιων

Athan
Member
Famed Member
Athan

Επειδή δεν θυμάμαι, μπορείς να μας πεις κάτι για το ποσό που κόστισε στην Ελλάδα η προμήθεια των 70 KW και την Ετήσια κατανομή του; Επίσης εάν είσαι πρόχειρος να μας πεις κάτι για την διάρκεια της διαδικασίας πιστοποιήσεως και εκπαιδεύσεως στον Τύπο που ακολουθεί ο Αμερικανικός Στρατός (Type Rating, Instructor Pilot Course-Train the Trainers Principle, Conversion Training, SWT training, IOC, FOC) έστω κατά προσέγγιση, διότι αυτά τα Πρότυπα ακολουθεί και η Α.Σ. μας. Εάν από τις πληροφορίες σου επιβεβαιωθεί ότι τα Ελικόπτερα “κάθονται” τότε να ζητήσουμε από τους Τεχνικούς και Ιπταμένους φίλους μας να μας το δικαιολογήσουν δημοσίως. Γιατί… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Τότε με τα KIOWA ημουν κακός που τα έγραφα… δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε 100%.

Κάποιοι δεν θέλουν ή αρνούνται να τα καταλάβουν, μας έλεγαν ότι θα μεταφερθούν σε βάσεις στην ΑΣΔΕΝ για ένοπλες αναγνωρίσεις κλπ κλπ.

Ας μεταφέρουν τουλάχιστον 12 ελικόπτερα στην Κύπρο, αφού κάθονται που κάθονται, τουλάχιστον να αξιοποιηθούν αν μπορούν εκεί και να αντικατασταθούν οι γαζέλες…

CKfurious
Guest
CKfurious

AthanAthan, SPIRIT:

Τα ίδια έγγραφα και εγώ και το παρουσιάζανε σαν μεγάλη επιτυχία

Εάν θυμάμαι καλά το κόστος πρέπει να ήταν γύρω στα
50MIL $

Δεν έχω χρόνο να βρω references

Είχε αφιέρωμα το Αρετή και Τόλμη στην αεροπορία στρατού

Εκεί τα έλεγε ο Διοικητής με τι ρυθμό εκπαιδεύονται οι ιπτάμενοι και τεχνικοί

“ψακτε” βρέστε το

Δεν κάθονται ούτε οι ιπτάμενοι ούτε οι τεχνικοί

Δεν βγαίνουν τα νούμερα
είχε αναλυτικό άρθρο ο Δούρειος

Athan
Member
Famed Member
Athan

Δεν είναι έτσι γιατί ακόμη δεν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου.
Εάν είχες πρόσβαση στον σχεδιασμό της Α.Σ. θα είχες διαφορετική γνώμη.
ΥΓ
Για την Κύπρο όμως…

CKfurious
Guest
CKfurious

Ενώ εσύ έχεις πρόσβαση και ξέρεις από μέσα???/!!

Sχεδιασμός και ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν πάνε μαζί!

Όπως λέγαμε εκεί που σταματάει η κοινή λογική ξεκινάει ο ελληνικός στρατός!
Εάν έχεις υπηρετήσει θα ξέρεις!

Πόσες ώρες πετάνε τα APACHE κατά μέσο ορο το χρόνο?…..32??/!!!!

https://www.onalert.gr/enoples-dynameis/ges/ta-kerdi-tou-ges-gia-ta-kiowa-apo-to-mploko-twn-ipa-stin-pwlisi-oplwn-allou/135185/

https://doureios.com/teleti-entaxis-kiowa-warrior-kai-chinook-osa-den-theloun-na-vlepoun-oi-episimoi/

Μέχρι τέλος αυτού του έτους άντε να πετάνε 10 KIOWA!!!
Τι Κύπρος και κουραφέξαλα γράφετε????

Tomcatters
Guest
Tomcatters

Δεχόμαστε κάθε ειδών δώρα παρακαλώ…. χρήμα, πετρέλαιο, Κορβέτες, F-35, μην ντρέπεστε…

Christos "choris" A
Guest
Christos "choris" A

Αφού η μετάπτωση από AH-64D σε AH-64E αφορά στην αντικατάσταση όλων σχεδόν των συγκροτημάτων και απαρτίων του ελικοπτέρου. Γιατί δεν προμηθευόμαστε τις συλλογές των απαρτίων που προκύπτουν από την αναβάθμιση των Αμερικανικών AH-64D ή των Ολλανδικών ή των Βρετανικών στο κάτω κάτω και να αναβαθμίσουμε τα AH-64A+ σε AH-64D; Μια δεύτερη σκέψη θα ήταν η απόκτηση των 43 Αυστραλιανών EC-665 και η πώληση των Apache εν όψει μάλιστα της πρόθεσης της Boeing να παράγει ανταλλακτικά μονάχα για τα AH-64E μετά το 2025. Μια τρίτη λύση θα ήταν η ανταλλαγή των Apache με AH-1W Super Cobra σε αναλογία 1 προς 2+.… Read more »

Athan
Member
Famed Member
Athan

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Μιλάς με γρίφους γέροντα.


Ελπίζω να μην προσβλήθηκες.
Είμαι άνθρωπος με αδυναμίες.

Athan
Member
Famed Member
Athan

Το πρόβλημά μου είναι πως ούτε με γρίφους μπορώ να μιλήσω .
ΥΓ
Ομοφροσύνη φιλίην ποιεί.
May the Force be with you. smile

Spirit
Guest
Spirit

Ακολουθεί και η αναβάθμιση των Mirage 2000-9 που θα δώσει ενδιαφέροντα υλικά. Τώρα ποιος θα ασχοληθεί είναι αλλο πακέτο…
Σε οτι αφορά τα Apache το ίδιο θα μποσούσε να γίνει με την αναβάθμιση των D, αλλά και εκεί ύπνε που παίρνεις τα παιδιά…
Εμείς παιδί μου είμαστε για μεγαλεία, F-35 και Belharra δεν ασχολούμεθα με ταπεινότητες…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Για τα Απάτσι, όλο το ψητό είναι τι θα γίνουν τα Αμερικανικά D, αν θα αρχίσουν σχετικά νωρίς να τα αποσύρουν ή όχι. Αν αν νωρίς τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η επένδυση στα Α και ίσως μπορούσαν να τα πουλήσουν, να τσοντάρουν και κάτι ακόμη και να πάρουν απευθείας D. Αν αργήσουν, ένα ποσό για συντήρηση και ένα ποσό όπως είπε έτερος σχολιαστής για το arrowhead. Μετά χρήματα για να εξοπλιστούν με πυραύλους, spike hellfire που θα εξόπλιζαν και τα καιόβα. Τα Καιόβα ήταν καλή απόκτηση, ένα καλό μπάλωμα που θα μας δώσει χρόνο μέχρι να πάρουμε κάτι καλύτερο… Read more »