Τα ΗΑΕ στοχεύουν στην εξαγωγή πολεμικών πλοίων σε αραβικά κράτη

2
1736
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ναυπηγική βιομηχανία των ΗΑΕ θέλει να αρχίσει την εξαγωγή σχεδίων πολεμικών πλοίων σε άλλα αραβικά κράτη, κάτι που αν συμβεί, θα οδηγήσει στην μακροημέρευση του κλάδου.

 

Για το σκοπό αυτό, όπως μεταδίδει το “Shephard”, η εταιρεία Abu Dhabi Shipbuilding (ADSB) αναπτύσσει μια κορβέτα γενικών καθηκόντων αποκλειστικά για εξαγωγική προώθηση στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).

 

Το συγκεκριμένο σκάφος παρουσιάστηκε στην έκθεση οπλικών συστημάτων “IDEX 2019”, με κύρια χαρακτηριστικά μήκος 60-80m, μέγιστη ταχύτητα 28kt και ικανότητα αντιμετώπισης εναέριων στόχων, αντίπαλων πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων. Σύμφωνα με την αναφορά του “Shephard”, είναι νωρίς να επισημανθούν οι πλήρεις ικανότητες του πλοίου, αλλά η εταιρεία θα εργαστεί για να πετύχει την πώληση μονοψήφιου αριθμού κορβετών για την κάλυψη των ξένων αναγκών.

 

Think Out of the Box: Μήπως κάποια στιγμή να ξεκολλήσουμε από τις Ρουσσέν και τις φρεγάτες και να πάμε σε ικανότερα πλοία;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antonios
Guest
antonios

Αυτη δεν ειναι η εταιρεια που αγορασε για ενα (1) ευρω και τα ναυπηγηγεια Σκαραμαγκα επι υπουργειας Ευαγγελου Βενιζελου και εχει και Γαλλικα ναυπηγεια?

Ranger
Guest
Ranger

Αξιέπαινη η προσπάθεια τους πάντως και όχι μόνο στον ναυπηγικο τομεα αλλά και στην ξηρά. Έχουν βέβαια και την ανάλογη οικονομική άνεση.