Το Πεντάγωνο θέλει να απλοποιήσει τις ικανότητες αντιμετώπισης ΜΕΑ

0
Δοκιμές του Σώματος Αμερικανών Πεζοναυτών σε σύστημα αντι-ΜΕΑ. (Φωτ. Rhita Daniel/Marine Corps)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο πιστεύει πως η αντιμετώπιση των μικρών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.Ε.Α.) θα είναι βασικός παράγοντας ενδιαφέροντος για το 2020 και σκοπεύει να καθορίσει τους τρόπους αντιμετώπισής τους σε “3 έως 5 βασικά συστήματα” που να αναπτυχθούν σε όλο το εύρος των τμημάτων του Υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ellen Lord, δεύτερη γραμματέας του Υπουργείου Αμύνης υπεύθυνη για εξοπλισμούς και συντήρηση συστημάτων, δήλωσε στις 10 Δεκεμβρίου σε δημοσιογράφους πως οι εμπειρίες της από σειρά επισκέψεων στη Μέση Ανατολή και αλλού την έπεισαν πως “πρέπει να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε στις τακτικες αντιμετώπισης των ΜΕΑ”.

“Μέχρι τώρα διάφορες υπηρεσίες και φορείς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υπηρεσίας έχουν αναλάβει να ερευνήσουν το ζήτημα των ΜΕΑ”, συνέχισε η Lord, “αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε αυτές τις προσπάθειες σε έναν φορέα ώστε να έχουμε αποτελέσματα γρήγορα και αποδοτικά”.

Η κυρία Ellen Lord, γραμματέας του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης υπεύθυνη για εξοπλισμούς και συντήρηση συστημάτων σε πρόσφατο συνέδριο

Η αγορά των ΜΕΑ για στρατιωτική και πολιτική χρήση έχει γνωρίσει πραγματική έξαρση τα τελευταία χρόνια παράγοντας έργο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ως το 2020 και προβλεπόμενο έργο 5,4 δις δολαρίων μέχρι το 2028. Το Πεντάγωνο έχει απασχοληθεί εργωδώς με τον τομέα των ΜΕΑ ως σήμερα από διάφορες σκοπιές.

Στόχος της Lord είναι να ορίσει έναν υπέυθυνο για την ανάπτυξη τεχνολογιών αντιμετώπισης των ΜΕΑ συλλογής πληροφοριών, πιθανότατα τον Αμερικανικό Στρατό, οι ενέργειες και ευρήματα του οποίου θα διαχυθούν στις διαφορετικές υπηρεσίες και κλάδους του Υπουργείου Αμύνης. Σκοπός είναι να οριστούν συγκεκριμένοι κοινοί στόχοι, να αναπτυχθούν κοινές πολιτικές αντιμετώπισης και να κατευθυνθούν τα κονδύλια της έρευνας και ανάπτυξης σε ορισμένες μόνο τεχνολογίες, τρείς ως πέντε ει δυνατόν, αντί να αναπτυχθούν περισσότερες, διαφορετικές και ασύμβατες μεταξύ τους τεχνολογίες και μηχανισμοί.

Οι δηλώσεις της κ. Lord ήρθαν λίγες εβδομάδες μετά από μεγάλο Συνέδριο για την Άμυνα και την Τεχνολογία στο Τέξας, όπου διερευνώνται τρόποι συνεργασίας ιδιωτών επενδυτών και παραγωγών με τις υπηρεσίες του Πενταγώνου για τον καλύτερο συντονισμό με τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έναντι των απειλών σε διεθνές επίπεδο. Φέτος, το Συνέδριο είχε θέμα την αντιμετώπιση της απειλής των μικρών ΜΕΑ και συμμετείχαν 39 κατασκευαστές και σχεδιαστές ΜΕΑ και αντι-ΜΕΑ καθώς και 12 επενδυτικοί όμιλοι, αν και πρόσθεσε αργότερα πως πρόκειται για περισσότερους επενδυτές.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of