Το ΓΕΣ εξετάζει αναβάθμιση των ελληνικών UAV Sperwer, θα εμπλακούν ελληνικές εταιρείες;

54
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Το ΓΕΣ εξετάζει εδώ και αρκετούς μήνες ειδική πρόταση αναβάθμισης των UAV τύπου Sperwer που έχει σε υπηρεσία o Ελληνικός Στρατός. Θυμίζουμε πως ο ΕΣ είχε προμηθευτεί 14 UAV με 4 σταθμούς βάσης, σε μια πρωτοποριακή για την εποχή της προμήθεια. Τα συστήματα προσφέρουν σε καθήκοντα επιτήρησης αλλά και στοχοποίησης για το πυροβολικό, (πυροβόλα αλλά ΚΑΙ ρουκετοβόλα), σε μεγάλες αποστάσεις.

Αν και οι επιδόσεις του Sperwer πλέον έχουν ξεπεραστεί από άλλα, πιο σύγχρονα μοντέλα UAV, εντούτοις το γαλλικό UAV έχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν τα περισσότερα υπόλοιπα (Εκτός από το φινλανδικό Ranger). Μπορεί να απογειωθεί από ένα εξαιρετικά μικρό κομμάτι γης, από μια εξέδρα που τη μεταφέρει ένα φορτηγό, μαζί με το Sperwer.

Το Sperwer μπορεί επίσης και προσγειώνεται σε κατάλληλο χώρο, με τη βοήθεια αλεξίπτωτου, κάνοντάς το έτσι εξαιρετικά ευέλικτο στη χρήση του. Κάθε πιθανός αντικαταστάτης του χρειάζεται κανονικό τροχόδρομο αποπροσγείωσης, έστω και επαρχιακού δρόμου. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ειδικά στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, όπου τα Sperwer έχουν αρκετές αυξημένες “ευθύνες” και αποστολές.

Καθώς όμως η τεχνολογία που ενσωματώνουν έχει κλείσει τα 20 χρόνια, και ειδικά οι αισθητήρες του χρειάζονται ανανέωση. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθούν οι επιδόσεις στην επιτήρηση, αναγνώριση και στοχοποίηση. Η Safran Electronics, διάδοχος εταιρεία της κατασκευάστριας SAGEM, έχει αναπτύξει ένα “πακέτο” αναβάθμισης με βελτιωμένους και ελαφρύτερους αισθητήρες.

Έτσι το UAV έχει δυνατότητα πτήσης περισσότερη ώρα και σε μεγαλύτερο ύψος, ενώ το data link σύνδεσης είναι πλέον J band (15 GHz) και η απόσταση που μπορεί να πετά φτάνει τα 200 χιλιόμετρα από το σταθμό βάσης!

Η πρόταση αναβάθμισης της Safran βασίζεται στη σταθεροποιημένη πλατφόρμα Euroflir 350, ένα σύστημα EO/IR που έχει τοποθετηθεί σε πολλά ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Σημειώνουμε πως το σύστημα έχει εξαιρετικές επιδόσεις πάνω από θάλασσα, συνεπώς ο ΕΣ θα αποκτήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες προσβολής θαλάσσιων στόχων (κι όχι μόνο) με μονάδες πυροβολικού.

Ουσιαστικά τα ελληνικά Sperwer παίζουν το ρόλο των τουρκικών Bayraktar, αν και υστερούν αρκετά σε επιδόσεις. Βέβαια, αν εξαιρέσουμε την υστέρηση σε επιχειρησιακή οροφή, η όποια υστέρηση σε εμβέλεια αντισταθμίζεται από τη δυνατότητα να επιχειρούν πολύ κοντά στην περιοχή ευθύνης τους.

Έτσι, τα Sperwer του ΕΣ μπορούν να απογειώνονται από οπουδήποτε, κάνοντάς τα έτσι πολύ πιο ευέλικτα σε σχέση με τα Bayraktar. Ας μην παρεξηγηθούμε, δεν τα συγκρίνουμε, είναι ουσιαστικά σε άλλη κατηγορία. Απλά τονίζουμε την ευελιξία στη χρήση τους.

Ο ΕΣ θεωρητικά έχει 16 αεροχήματα του τύπου σε υπηρεσία, αν και τουλάχιστον 2 έχουν κάνει “βαριές” προσγειώσεις, και δεν γνωρίζουμε την κατάστασή τους. Επίσης, λόγω παλιάς ηλεκτροοπτικής τεχνολογίας, είναι πλέον πολύ δύσκολη η συντήρησή τους. Τέλος, σε σύγκριση με ένα “κλασικό” UAV που αποπροσγειώνεται “συμβατικά”, υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στην προετοιμασία, συντήρηση και επαναποστολή.

Το κόστος αναβάθμισης για τα UAV Sperwer είναι εξαιρετικά υψηλό, καθώς το Euroflir 350 μόνο φθηνό δεν μπορείς να το πεις, ενώ η τεχνολογία του δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “cutting edge”. Επίσης, σημαντικό κόστος θα απορρροφήσει και η νέα ραδιόζευξη J Band, απαραίτητη για την μετάδοση δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

Σπουδαία εξαγωγική επιτυχία της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ και στρατηγική συμμαχία με την Elbit SA

Αυτό που θέλουμε να προτείνουμε, είναι ο ΕΣ να εξετάσει την πιθανότητα την αναβάθμιση των ελληνικών Sperwer να την κάνουν ελληνικές εταιρείες. Δεν μιλάμε για κατασκευή από το μηδέν ενός νέου UAV αλλά για την αναβάθμιση ενός μοντέλου που ο ΕΣ έχει σε εκτίμηση. Έχουμε εξαιρετικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών και ηλεκτρο-οπτικών.

Δεν θα μπορούσε η THEON ή η MILTECH να κατασκευάσουν ένα συγκρότημα ηλεκτρο-οπτικών για τα Sperwer; η εμπειρία τους στον χώρο είναι μπροστά από τις τουρκικές εταιρείες που “θαυμάζουν” κάποιοι. Απλά οι τελευταίες έχουν δυο πράγματα. Το πρώτο είναι χρηματοδότηση, και το δεύτερο, ευκαιρίες. Αν δεν δώσει ο ΕΣ ευκαιρίες στις ελληνικές εταιρίες, ποιος θα δώσει;

Και η MILTECH HELLAS προσέφερε στις Δυνάμεις που επιχειρούν σε Έβρο και Αιγαίο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό νυχτερινής όρασης

Ένα από τα Sperwer που πιθανά είναι εκτός υπηρεσίας, δεν θα μπορούσαν να παραδοθούν σε κάποιον ή κάποιες από τις THEON, MILTECH ή IDE για αναβάθμιση; Δεν λέμε να γίνει τίποτα παράτυπα ή με απευθείας αναθέσεις, αλλά με κανονικό διαγωνισμό. Φοβάται ο ΕΣ πως θα αποτύχουν; ωραία, ας δοκιμάσουν και ας αποτύχουν. Πάλι κέρδος θα έχουμε.

Σημαντική αναβάθμιση δυνατοτήτων του ΠΝ με εγκατάσταση νέων ηλεκτροπτικών αισθητήρων σε πλοία

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

54
Leave a Reply

Please Login to comment
23 Comment threads
31 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
phormiomontif74MiscojoneschikichikiConsigliere_ Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Δεν ήξερα καθόλου την ύπαρξη τους. Άραγε, χρησιμοποιούνται κανονικά ή όχι ?
Σε κάθε περίπτωση το άρθρο σας είναι σωστά τοποθετημένο και βέβαια θα ήταν ελπιδοφόρο να μπορούσαν να εμπλακούν Ελληνικές εταιρείες.

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Κανονικότατα.

Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκτός από εσένα και εμένα που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους, αν αγνοούσε και το ΓΕΣ την ύπαρξη τους. Ασε που σίγουρα όσοι έχουν εκπαιδευτεί στην λειτουργία τους, τώρα υπηρετούν στο Στρ. Μουσείο Καλαμάτας και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατιωτικής Μουσικής.

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Να μαζέψουν και τα Γαλλικά Sperwer που αποσύρονται και να τα αναβαθμίσουν όλα πακέτο.

yandr
Member
Trusted Member
yandr

Το κόστος θα πάει στα 120.000.000 ευρώ (όσο θα δώσουμε για όλες τις ΜΕΚΟ μαζί) ακόμη και αν μας τα δώσουν δωρεαν. Αξίζει;

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Εφ’ όσον δεν έχουμε εγχώρια για να προμηθευτούμε φθηνότερα, ναι αξίζει. Πλέον ούτε ακτοφυλακές δεν στερούνται τέτοιων μέσων όχι στρατοί που μάλιστα μπορεί να αντιμετωπίσουν και πραγματικές συνθήκες.
Για το εάν αξίζουν, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και το πόσο κοστίζουν νέα και σε ποιά ποσότητα.
Είναι λάθος να λέμε ή το ένα ή το άλλο, όταν 2 πράγματα είναι υπεραπαραίτητα.
Σε κάθε το πρέπει να γίνεται αυτό που πρέπει.

flatspin
Member
Noble Member
flatspin

Δύσκολα UAV στην χρήση τους (απογειωση – προσγειωση). Και δεδομενου οτι ειναι ηδη πολλών ετων, μαλλον δεν αξίζει να κάνουμε κατι σε αυτα. Ας δοθει το βάρος σε καποια νέα πλατφόρμα εγχώριας κατασκευης.

yandr
Member
Trusted Member
yandr

Πραγματικά αρκεί να δει κανείας αποσπασματικά το βίντεο παραπάνω για να δει τραγικά δύσκολη είναι η απογείωσή τους και η περισυλλογή τους. Παίζει να μην θέλουν καν να τα χρησιμοποιήσουν στην Ελλάδα γιατί θα τσακώνονται ποιος θα πάει να το φέρει πίσω. Τέλος να πούμε ότι το επιχείρημα ότι δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο και επομένως είναι ευελικτο δεν ευσταθεί ιδιαίτερα. Τα σύγχρονα UAV έχουν αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων και δεν χρειάζεται να έχουν αεροδιάδρομο διαθέσιμο σε στην περιοχή που επιτηρούν. Καλύτερα να αντικατασταθούν από τα Heron, ειδικά αν είναι 9 αεροχήματα τα τελευταία όπως ακούγεται, και τα 55 εκατομμύρια ας διατεθούν για… Read more »

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Τί δουλειά έχουν τα Heron με τα Sprewer; Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

1000km μπορεί να ‘εχουν, αλλά έχουν και χαμηλή ταχύτητα παίζει κι αυτό σημαντικό ρόλο όταν μιλάμε μάλιστα στοχοποίηση για πυρά πυροβολικού.

BGK
Member
Trusted Member
BGK

Ο αρθρογράφος πρέπει να είναι πολύ μικρός σε ηλικία (κάτω των 25), για να μην ξέρει ότι πήραμε 4 συστήματα με 16 συνολικά αεροχηματα.
smile

yandr
Member
Trusted Member
yandr

Μήπως να κάνουμε καμία κρούση για τα MQ-1 Predator που εχουν αποσύρει οι ΗΠΑ μπας και αντικαταστήσουμε τα φωτοαναγνωριστικα RF-4; Γιατί επιπλέον επενδύσεις σε σαφώς υποδυέστερα αεροχήματα δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση.

Ας μάθουμε πρώτα πόσα Heron θα προμηθευτούμε να δούμε αν υπάρχουν ακόμη ανάγκες και με το καλό να προχωρήσουμε σιγά – σιγά στην προμήθεια οπλισμένων UAV (μάλλον από Ισραήλ πλευρά γιατί από ΗΠΑ δεν θα παίξει κάτι τέτοιο).

Voiceofreason
Member
Noble Member
Voiceofreason

Καλό και αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι η ηγεσία θα έπρεπε να τους καλέσει και τους τρεις και να πουν εκείνοι εάν όντως μπορούν να κάνουν κάποια αναβάθμιση όπως και να δώσουν μία εκτίμηση κόστους. Έπειτα βλέποντας και κάνοντας.

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

τα rf-4 δεν τα διωξαμε πριν κατι χρόνια??

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

RF4; Last year!

Lesalaut
Member
Trusted Member
Lesalaut

Οπλισμένα MALE UAV δε μπορούν να πραγματοποιήσουν πλήγματα σε περιβάλλον αμφισβητούμενης αεροπορικής κυριαρχίας, συνεπώς δε θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.
Εξυπακούεται ότι μη οπλισμένα είναι θαυμάσια επιλογή επιτήρησης σε καιρό ειρήνης. Τα πεπαλαιωμένα Sperwer είναι μία καλή βάση για πειραματισμούς ως μέσο τακτικής επιτήρησης των μονάδων της ΑΣΔΕΝ και του Δ’ΣΣ, με λύσεις ελληνικές.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Έχω μία ακόμη καλύτερη πρόταση: Να υποχρεώσει ο ΕΣ αυτές τις τρεις εταιρείες να συνεργαστούν.

Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να διακρίνει κάποιος ότι μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά η μία της άλλης για να παραδώσουν ένα άριστο είμαι βέβαιος προϊόν.

flatspin
Member
Noble Member
flatspin

αν ειχαμε “δημοκρατια” τυπου Τουρκίας, σίγουρα θα γινοτάν να υποχρεώσουμε καταστάσεις. Τώρα βεβαια στην καλυτερη καποια παραίνεση.

Βεβαια θα μπορουσε ο ΕΣ να αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποιηση του project και απλά να επιλέξει τους συνεργάτες/προμηθευτές του.

kv11
Member
Member
kv11

πως θα υποχρεωσει ο ΕΣ ειδικα ιδιωτικες εταιριες κιολας να συνεργαστουν ?

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Το ΠΗΓΑΣΟΣ το έφτιαξε η ΕΑΒ σε συνεργασία με την Π.Α. και το ΕΚΕΤΑ ( Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης).
Όλα μπορούμε να τα κάνουμε. Λίγη χρηματοδότηση απαιτείται.

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Καμία ΕΑΒ δε το έφτιαξε. Η ΕΑΒ απλώς το έδειχνε σε εκθέσεις καθότι ΘΑ το έφτιαχνε. Τελικά η παραγωγή έγινε στο κρατικό εργοαστάσιο αεροπλάνων. Δηλαδή η ίδια η ΠΑ το κατασκεύασε.

kv11
Member
Member
kv11

δεν ειπα οτι δεν γινεται και μακαρι να ξαναγινει η ενσταση ηταν στο να υποχρεωσει ο ΕΣ να συνεργαστουν.

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Εάν υπάρξει σοβαρός προγραμματισμός και επαρκής χρηματοδότηση, θα συνεργαστούν. Αν αξίζει δηλαδή τον κόπο. Αν όχι, ο καθένας έχει και άλλες δουλειές να κάνει.

GiannisKr
Member
Trusted Member
Γιάννης Μ.

Το δημόσιο πολλοί εμίσησαν, το δημόσιο και εγγυημένο χρήμα μετά από ανάθεση ουδείς! ο ΕΣ κάνει τη μελέτη (έχει πολλά στελέχη επιστημονικά καταρτισμένα), ανακοινώνει τις προδιαγραφές που θέλει και μετά κάνει δημόσια πρόσκληση για προσφορές. όσοι πιστοί ας προσέλθουν είτε ανεξάρτητα, είτε ως κοινοπραξίες wink

kv11
Member
Member
kv11

Αυτο ναι απολυτως λογικο. Οπως εγραψα και πανω η ενσταση μου ηταν στο οτι δεν εχει καμια δυνατοτητα ο ΕΣ να υποχρεωσει δυο εταιριες να συνεργαστουν

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Το σκεπτικό μου ήταν εφόσον προκυρηχθεί κάποιου είδους διαγωνισμός για την αναβάθμιση των αεροχημάτων και λάμβαναν μέρος και οι τρεις εταιρείες που αναφέρθηκαν, να μοιραστεί με τέτοιο τρόπο το συμβόλαιο και στις τρεις ώστε να είναι υποχρεωτικό πρακτικά να συνεργαστούν.

Οι δύο εταιρείες που παράγουν ηλεκτροοπτικά θα μπορούσαν να συνδυάσουν το βέλτιστο προϊόν της κάθε μίας εξ αυτών σε ένα κοινό πύργο, και η τρίτη να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό ή την πλήρη αντικατάσταση της ραδιόζευξης.

kv11
Member
Member
kv11

Ωραια ειναι αυτα που λες αλλα δεν γινονται ετσι. Πως θα κανεις διαγωνισμο και μετα θα τον αναθεσεις σε ολους? Η μονη λυση για μια μεγαλυτερη εταιρια θα ηταν συγχωνευση αλλα αυτο παντα οδηγει σε απολυσεις.

Το πιο απλο θα ηταν η αναθεση εργου σε αυτες τις εταιριες με σκοπο να αυξηθει ο τζιρος ετσι ωστε να μπορεσουν να αυξησουν το r&d και παει λεγοντας.

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Θα τις απειλήσει με τη διμούτσουνη!

Skeptomenos_politis
Member
Noble Member
Skeptomenos_politis

Δεν χρειαζεται να υποχρεωσει κανεναν, αρκει η Γραματεια Εξοπλισμων να θεσει καποιες προδιαγραφες και να ρωτησει τις εταιριες εαν επιθυμουν να συμμετασχουν στο προγραμμα, ισως και με καποια χρηματοδοτηση για Ερευνα & Αναπτυξη προς ολοκληρωση των τεχνολογιων στο οχημα. Σιγουρα θα ειναι πολυ πιο φτηνη λυση απο την αγορα συστηματων απο το εξωτερικο.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Να δώσει κίνητρα ναι, αλλά να υποχρεώσει; Πως θα σας φαινόταν αν είσασταν το αφεντικό μιας απο αυτές;

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Έχετε δίκαιο, δεν διατύπωσα σωστά τη σκέψη μου.

Skeptomenos_politis
Member
Noble Member
Skeptomenos_politis

Οσοι νομιζουν πως πρεπει να αγοραζουν τα παντα απο εξω, ακομη και οταν υπαρχουν εγχωρια προιοντα που ειναι ανωτερα ποιοτικα, ας παρακολουθησουν μια ρετρο διαφημηση της δεκαετιας του 80.

Ο επιμενων Ελληνικα…

https://www.youtube.com/watch?v=il1cGcpEhlU

GK_
Member
Noble Member
GK_

Επι της αρχης συμφωνω απολυτως να συμμετασχουν οι Ελληνικες εταιριες σε μια προσπαθεια για την βελτιωση των επιδοσεων των UAV Sperwer. Μηπως ομως ειναι οικνομικοτερο να αναπτυχτει ενα τελειως καινουργιο UAV στην θεση του Sperwer που να διατηρει την δυνατοτητα διαχειρησης απο το ιδιο συστημα σε Κλωβό οπως επισης και εκτοξευσης με τον ιδιο φορεα καταπελτη και ανακτησης με το «διχτυ»;

JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Γιατί να ξοδέψεις χρήμα και χρόνο να φτιάξεις κάτι καινούργιο ενώ το παλιό δουλεύει και υπάρχει υποδομή για αυτό?
Αναβάθμιση των αισθητήρων, θέλουμε περιορισμένου κόστους με οτιδήποτε αλλο ώστε να δωθεί ευκαιρία σε εγχώριες εταιρείες να αναπτύξουν τεχνολογία που θα χρειαστεί και αλλου μελλοντικά.

phormio
Member
Trusted Member
phormio

Κατι που δεν αναφερθηκε: κοστος ανα ωρα πτησης 14.815 ευρω πηγη:https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/upourgike-apophase-ph-800-373010-s-439-2018.html Θα τρελαθουμε ! ολοι οι χρηστες του το απεσυραν μεσα σε λιγα χρονια γιατι εχει το κοστος ανα ωρατησης μαχητικου! Τα φτωχαδακια οι Καναδοι και οι Γαλλοι. Εμεις που ειμαστε κιμπαρηδες δεν εχουμε τετοιες εννοιες! Αντι να μειωσουν στο μισο τον αριθμο τους και να χρησιμοποιησουν τα αλλα για ανταλλακτικα, ενω ταυτοχρονα να αγορασουν ενα μικρο και ελαφρυ uav για τακτικη χρηση, θα τα αναβαθμισουν ! Μπορει στα MALE η αγορα να ειναι περιορισμενη και τα διαθεσιμα uav ακριβα, αλλα αν μη τι αλλο στα μικρα uav υπαρχουν δεκαδες… Read more »

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Η αλήθεια είναι οτι διάβασα το λινκ σου για να το πιστέψω. (επίσης με παραξένεψε οτι το cj27 έχει σχεδόν το διπλάσιο κόστος απο το c130 αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα).
Με δυο λόγια παίζει αυτός ο διάολος να κοστίζει περισσότερο απο οποιοδήποτε αεροπλάνο έχουμε στον στρατό γενικα! (άντε ίσως το φαντομ να ειναι ελάχιστα παραπάνω?).
Ξερει κανείς το οτιδήποτε να μας πει για αυτό?
Επίσης το Πήγασος πάντως το περίμενα φτηνότερο μιας και δεν εχει καταπελτες αλεξίπτωτα κτλπ συστήματα υποστήριξης ζωής… Τα heron πόσο πάνε άραγε?

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Όσοι όμως τα απέσυραν, παίρνουν άλλα. Εμείς αν τα αποσύρουμε τι θα έχουμε?
Ας προγραμματίσουν νέα προμήθεια και μετά ας τα αποσύρονται σταδιακά.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Παναγία μου!!!!!

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

H αναβάθμιση είναι γελοία υπόθεση.
Αγοράζουν ένα Video Transmitter (VTX) στην μπάντα που θέλουν με μια σύγχρονη κάμερα, τοποθέτηση GPS/Glonass (γιατί όχι) tracker.
Συστήματα τηλεκατεύθυνσης υπάρχουν έτοιμα, όσο μεγαλύτερη η ισχύ της κεραίας, τόσο μεγαλύτερη εμβέλεια.
Αλλάζουν προπέλα, βαφή μείωσης υπέρυθρου ίχνους και ΟΚ!

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

μακαρι να φτιαξουν αισθητηρα οι δικες μας ετερειες διοτι καποια στιγμη μπορεις να φτιαξεις ενα δικο σου( εστω κ αντιγραφη) κ μακαρι να περναμε κ τα υπολοιπα γαλλικα.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Εφόσον είναι 2 τα sperwer με το πρόβλημα, ας δωθεί από ένα σε κάθε εταιρεία για να δουλέψει και να παρουσιάσει μια πρόταση/πρωτότυπο. Στην συνέχεια αξιολόγηση και με την γαλλική πρόταση, σε οικονομικό και τεχνικό επίπεδο. Αν μια από τις ελληνικές είναι καλύτερη ή έστω όχι πολύ κατώτερη οικονομοτεχνικά, ας επιλέγει. Έτσι γίνεται στον λογικό κόσμο!

CKfurious
Member
Famed Member
CKfurious

Μιλάμε για το πρόγραμμα που χε προτείνει η SAGEM να εksυχρονιστουν ότι έχει απομείνει από τα 14 UAV στα …… 50mil euros εάν θυμάμαι καλά??

Όλοι οι άλλοι χρηστες το έχουνε αποσύρει αφού βγήκε αποτυχημένο

Έπρεπε να μαζέψουμε ότι μπορούμε από μεταχειρισμένα

Αλλα μάλλον και εδώ δεν έγινε τίποτα στο να βρεθεί κάνα μεταχειρισμένο και κάποιοι ονειρεύονται προγράμματα εκσυχρονισμού !!!.

Genesis
Member
Noble Member
Genesis

Πολύ σοφία κρύβεται μέσα σε μία μόνο φράση….
“…ας δοκιμάσουν και ας αποτύχουν. Πάλι κέρδος θα έχουμε.”
Πρέπει να το θυμόμαστε πάντα.

Panagiotis
Member
Noble Member
Panagiotis

Η αποτυχία είναι κεφάλαιο για τις μελλοντικές επιτυχίες…
Το πρόβλημα είναι ποιος θα αναλάβει το κόστος της και
ποιος θα δώσει / πάρει την μίζα.
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα τέτοιο πρόγραμμα πάντως, όπως
και η έρευνα για την ανάπτυξη ενός εγχώριου UAV/UCAV.
Υπάρχει το δυναμικό, υπάρχουν οι γνώσεις μπορεί να γίνει
η προσπάθεια.

George
Member
Noble Member
George

Θα προτιμούσα κάτι σε εξέλιξη και στρατικοποίηση του Velos για κάθετες απο-προσγειώσεις. Νομίζω η απάντηση έχει δοθεί και είναι rotors και όχι εκτοξεύσεις και αλεξίπτωτα.
Αλλά ναι με αισθητήρες από Ελληνικές εταιρείες και target αγορά και την πολιτική πολιτική προστασία αλλά και τους ιδιώτες
Για μένα όντως οι ΕΔ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης αλλά και όσοι έχουν ταλέντο και δημιουργικότητα στην Ελλάδα θα έπρεπε να λειτουργήσουν ομαδικά ανεξάρτητα από το Ελληνικό δημόσιο.
Καλώς ή κακώς είναι στον 19ο αιώνα ενώ από την άλλη η παγκόσμια αγορά είναι τεράστια και τους περιμένει

https://www.youtube.com/watch?v=F2foOTZjKxw

Nick
Member
Famed Member
Nick

Σκέφτονται την αναβάθμιση μιας παρωχυμένης πλατφόρμας, με μικρό ύψος πτήσης και εμβέλεια ?

Σαν να πάω να βάλω στο 1\7χρονο αμαξάκι μου, προβολείς led, αισθητήρες παρκαρίσματος και αλουμινένια ζαντολάστιχα χαμηλού προφίλ. Πεταμένα λεφτά

Τα πετάς και αγοράζεις νέα. Τι συζητάμε τώρα για εμπλοκή ελληνικών εταιρίων κλπ. Τις εταιρίες τις ρωτήσαμε αν θέλουν να μπλέξουν με το Ελληνικό Δημόσιο σε ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας έργο ?

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Μακάρι να προχωρήσει η αναβάθμιση με την ανάπτυξη Ελληνικών εληκτρο-οπτικών συστημάτων και ζεύξης δεδομένων καθώς έτσι θα αποκτηθεί εμπειρία και τεχνογνωσία που μπρορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελληνικά UAV που υποτίθεται πως θέλουμε να αναπτύξουμε. Το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δυνατότητα εγχώριας ανάπτυξης εξελιγμένης και αξιόπιστης ζεύξης δεδομένων δεν νομίζω να χρειάζεται επεξήγηση. Το υφιστάμενο FLIR των Ελληνικών Sprewer είναι νομίζω το Ophelios, ίδιο με των LEO-2HEL. Ως γνωστό δεν ήταν και το πιο ικανό FLIR ακόμα κι όταν το είχαμε επιλέξει. Η αντικατάσταση του με κάποιο ανώτερο Ελληνικό στα Sprewer, θα μπορούσε ενδεχομένω να ανοίξει τον δρόμο και για… Read more »

Eman202
Member
Noble Member
Eman202

Μήπως η καλύτερη επιλογή θα ήταν αν το ΓΕΣ αποφάσιζε πρώτα τι ακριβώς θέλει για τα συστήματα του τύπου αλλά κ γενικά για τέτοια συστήματα κ μετά να καλούσε όλες τις εταιρείες του χώρου κ τα πανεπιστήμια για να τα ενημερώσει για το τι θέλει ;; Δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα για δοκιμές ;; Πιστεύω ότι Υπάρχουν διαθέσιμα κ ΠΉΓΑΣΟΣ 2 κ Sperwer θα μπορούσαν να δοθούν για να δουλέψουν πάνω τους (από ότι ακούγεται τα περισσότερα συστήματα “κάθονται”). Οι Τούρκοι έστησαν την βιομηχανία τους σε αντιγραφές συστημάτων κ σιγά σιγά προχωράνε.… Read more »

Consigliere_
Member
Trusted Member
Consigliere_

δεν γινεται να μετατραπουν σε drones αυτοκτονιας ή decoys?

phormio
Member
Trusted Member
phormio

Και το ξαναλεω: 15.000 ευρω ανα ωρα πτησης για ενα πληρως απαξιωμενο συστημα. Οποιος θελει να ξοδευει τοσα χρηματα γι αυτο και να το αναβαθμισει απο πανω, την ωρα που οι αναγκες των ΕΔ ειναι τεραστιες, αμεσες και αντιμετωπιζουμε νεα κριση με -10% ΑΕΠ… Ε συγνωμη, καποιος τοτε απλα σκεφτεται μιζες. Τα υπολοιπα που λεμε ειναι απλα “putting lipstick on a pig” που λενε και οι αμερικανοι

phormio
Member
Trusted Member
phormio

Οσο περισσοτερο διαβαζω για τα sperwer, τοσο περισσοτερο εξοργιζομαι.
Οταν εμεις τα αγοραζαμε το 2006, η Δανια τα απεσυρε μετα απο 4 μολις χρονια χρησης και τα πουλησε στον Καναδα στο 10% της αξιας τους.
https://www.flightglobal.com/denmark-sells-unwanted-second-hand-sagem-sperwer-uavs-to-canada-at-10-of-price/69357.article

Διαβαστε! Σαπακια απο το 2005 που ολοκαινουρια και δεν μπορουσαν να επιχειρησουν. Εμεις τα ξεραμε ολα αυτα και τα αγορασαμε του κουτιου, για να πεταμε 15,000 καθε ωρα χρησης. Τωρα θελουν λενε να τα αναβαθμισουν!

Ντροπη και αισχος μιζαδοροι

montif74
Member
montif74

Ο ΕΣ έχει την νοοτροπία του μπαρμπα Μήτσο απο το χωριό: δεν με νοιάζει αν η βενζίνη πήγε 1,60€. Εγώ πάντα βάζω για ένα 20άρικο.

Μετάφραση: O ΕΣ όλα τα ακριβά οπλικά συστήματα τα έχει και ΚΑΘΟΝΤΑΙ. Απάτσι, Sperwer, κλπ χρησημοποιούνται ελάχιστα ως καθόλου. Αν περνούσε απο το χέρι τους θα τα πετούσανε όλα και θα κρατούσαν μόνο τα Μ113 με τα 50άρια. Για παρελάσεις και αγληματα θρησκευτικών εορτών φτάνουν!

phormio
Member
Trusted Member
phormio

ο μπαρμπα Μητσος τουλαχιστον ξερει να οδηγει. Οι δικοι μας ξερουν να αξιοποιησουν τα οπλα ; η μικρη μου εμπειρια ως στρατιωτης στην Ασδεν λεει πως οχι