Όπως είναι φανερό, το συγκεκριμένο αερόχημα είναι ένα σχεδόν πιστό αντίγραφο του αμερικανικού MQ-9 Reaper… που όμως έχει πουληθεί κι αυτό αυτούσιο στην χώρα αυτή:
- Advertisement -
Οι Ταϊβανέζοι «ψάχνονται» να οπλίσουν τα εγχώρια UAV Teng Yun για αερομαχίες…
- Advertisement -

Η Ταϊβάν θα εξετάσει τις προοπτικές για τον οπλισμό του εγχώριου μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) Teng Yunμ ε πύραυλους αερομαχίας TC-1. Πρόκειται για εγχώριο αντίγραφο παλαιότερων εκδόσεων του αμερικανικού πύραυλου AIM-9 Sidewinder, που θα προσδώσει στο αερόχημα αυτό μία στοιχειώδη ικανότητα αυτοπροστασίας και κατά περίπτωση, πιθανόν και την ικανότητα αναχαίτισης συγκεκριμένων εναέριων απειλών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το εν λόγω μη επανδρωμένο αεροσκάφος Teng Yun που έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan της Ταϊβάν (NCSIST) ενδέχεται να οπλιστεί και με ρουκέτες 2,75 ιντσών για αποστολές αέρος-εδάφους.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Κύριο Άρθρο
Μερικά βίντεο από το τι προσφέρει η ισραηλινή ELBIT στο θέμα...
Πριν πάμε στις επόμενες μέρες, σε πιο εξειδικευμένα άρθρα σχετικά με την επιλογή της ELBIT σαν τον πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και την παρουσίαση της.Το...
- Advertisement -

January #008
Αγορά 4.49- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361
Αγορά 2.29- Advertisement -

Mη Επανδρωμενο Αεροσκαφος οπλισμενο με ρουκετες και προσεχως με βληματα Αερος-Αερος. Σιγουρα θα εχει καταδεικτη λειζερ στα ηλεκτροοπτικα του, οποτε θα μπορει να εκτοξευσει ρουκετες με καθογηση λειζερ (οπως οι APKWS που παρηγγειλε το ΠΝ), αλλα για βομβες ελευθερης πτωσης με καθοδηγηση λειζερ/υπερυθρων/GPS.
Ειναι δηλαδη μια πλατφορμα για αναγνωριση, εγγυς υποστηριξη σχηματισμων πρωτης γραμμης και εναερια υποστηριξη (αποστολες CAS/BAI).
Θα ηταν πραγματικα μια εξαιρετικη λυση για την Ελλαδα και την Κυπρο. Αν ειμασταν σοβαρη χωρα που σεβεται τα χρηματα των πολιτων της και θελει να αυξησει τις αμυντικες και βιομηχανικες της δυνατοτητες, θα εκλεινε μια συμφωνια με την Ταιβαν για εγχωρια παραγωγη του οχηματος και μεταφορας τεχνογνωσιας στην Ελλαδα. Δεν ειναι αναγκη να επανεφευρουμε τον τροχο, αρχιζουμε με εγχωρια συμπαραγωγη και κατοπιν αναπτυσουμε και δικα μας ΜΕΑ οταν εχουμε περισσοτερη εμπειρια στον τομεα.
Με Ταϊβάν δύσκολο, λόγω Κίνας. Με Ισραήλ πολύ πιο εύκολο.
Εδώ δεν αγοράζουμε όπλα από την Ινδία, από την Ταϊβάν θα αγοράσουμε;
Μην ξεχνάς πως όποιος συνεργάζεται με την Ταϊβάν στον αμυντικό τομέα μπαίνει αυτόματα στην black list της Κίνας.
Οποιος πουλαει οπλικα συστηματα στην Ταιβαν, δηλαδη οι ΗΠΑ, ΟΧΙ οποιος αγοραζει.
Εχεις καποια σχετικη πηγη για χωρα που αντιμετωπισε προβλημα κατοπιν εισαγωγης η κατασκευης κατοπιν αδειας Ταιβανεζικων συστηματων, η απλα υποθετεις?
Τα ΜΕΑ ειναι γκριζα περιοχη, καθως δεν αποτελουν καθαροαιμα οπλικα συστηματα, μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο για αναγνωριση.
Υπάρχει και η Ν,Κορέα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρετε ούτε για πλοία ούτε γι αεροπλάνα μέχρι 5ης γενιάς ούτε για σφεντόνα!!!