Το ρωσικό UCAV Okhotnik ξεκίνησε δοκιμές

2
1878
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ρωσικό UCAV Okhotnik-B ανέπτυξε ταχύτητα μέχρι 200km/h στον διάδρομο απογείωσης κατά τη διάρκεια της πρώτης του δοκιμής.

Όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στο “TASS”, το γεγονός συνέβη στο Novosibirsk τον Νοέμβριο, όπου το αεροσκάφος δοκιμών πραγματοποίησε την πρώτη του προετοιμασία για απογείωση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα ακολουθήσουν μερικές παρόμοιες δοκιμές χωρίς το Okhotnik να απογειωθεί. Αργότερα θα υπάρξουν αιωρήσεις πάνω από το διάδρομο και άμεσες προσγειώσεις, ενώ στο τέλος θα συμβεί η αναμενόμενη πρώτη πτήση του συστήματος.

Το UCAV Okhotnik αποτελεί προϊόν σύμβασης του 2011 μεταξύ του ρωσικού υπουργείου άμυνας και της Sukhoi. Το Okhotnik προορίζεται να είναι το ρωσικό αντίστοιχο των αμερικανικών UCAV X-47B και Phantom Ray.

Πρόκεται για την δεύτερη καταγεγραμμένη προσπάθεια ανάπτυξης μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης με την μορφή ιπτάμενης πτέρυγας, μετά το Skat της MiG που παρουσιάστηκε το 2007 ως πρόπλασμα.

Το Okhotnik-B θεωρείται εξελικτικό παράγωγο του Skat, ωστόσο φαινεται ότι οι δυο ρωσικές εταιρείες έχουν ακόμα πολύ δρόμο διανύσουν μέχρι να παρουσιάσουν κάποιο αερόχημα της κατηγορίας που να μπορεί να μπει σε μαζική παραγωγή.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
hal9000
Guest
hal9000

Η φωτό είναι από το MiG Skat και όχι από το Sukhoi Okhotnik!

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_Skat

Ioannis
Guest
Ioannis