Οι Βρετανοί δεν εμπιστεύονται τους Τούρκους για την συντήρηση των F-35 της RAF και του RN!

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC (η είδηση εδώ), οι Άγγλοι έχουν “δεύτερες” σκέψεις στο ενδεχόμενο της εργοσιακής συντήρηρης των κινητήρων των F-35 τους στην Τουρκία. Το JPO έχει επιλέξει την Τουρκία σαν το σημείο εργοστασιακής συντήρηρης όλων των κινητήρων στην Ευρώπη,ενώ θα υπάρξουν και άλλα δυο αντίστοιχα κέντρα, στην Αυστραλία και ΗΠΑ. Το θέμα είναι πως μάλλον αυτό δεν άρεσε ιδιαιτέρως στους Βρετανούς, που επελέξαν την δημιουργία ενός αντίστοιχου κέντρου στην Βόρεια Ουαλία κόστους 40 εκ. λιρών (έγινε η ανακοίνωση από τον βρετανό υφυπουργό άμυνας την περασμένη βδομάδα, στα πλαίσια επίσκεψης του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ J. Mattis). Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο βουλευτής George Kerevan είπε ξεκάθαρα πως η βρετανική κυβέρνηση ήθελε να έχει την επιλογή να πάει σε διπλωματική σύγκρουση με την Τουρκία, αν αυτό απαιτηθεί.

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, με τις οποίες η Τουρκία δεν διατηρεί εδώ και μερικούς μήνες τις καλύτερες σχέσεις. Πάντως έκπληξη προκαλεί το γεγονός που το πολύ αυτό σοβαρό θέμα το ανακινεί το Ηνωμένο Βασίλειο -κι όχι κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα- που τους τελευταίους μήνες διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία (σε σχέση με τις υπόλοιπες), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συμφωνία Τουρκίας με την BAESystems για το TF-X (η είδηση εδώ).
Το θέμα της συντήρησης των F-35 προφανώς και θα απασχολήσει και τα άλλα κράτη της ΕΕ που έχουν επιλέξει το μαχητικό 5ης γενιάς, καθώς δεν θα ήθελαν να δουν επενδύσεις δις ευρώ να είναι στο έλεος των τουρκικών διαθέσεων. Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε σύντομα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tsimuha2
Guest
tsimuha2

Δηλαδη αν το παρουμε καποια στιγμη και εμεις θα στελνουμε τους κινητηρες στην Τουρκια για service.
Nα δω ελληνικα C-130 να ξεφορτωνουν κινητηρες για συντηρηση στην Τουρκια και τιποτα αλλο.

George K.
Guest
George K.

Κάλιο αργά παρά ποτέ… Μετά τα τελευταία γεγονότα, και ίσως την επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, πολλοί Ευρωπαίοι θα ξανασκεφτούν το ζήτημα. Άλλωστε οι Τούρκοι είναι σίγουρο ότι την δεδομένη στιγμή θα εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός για να ασκήσουν πιέσεις στην Ευρώπη. Αυτό δεν κάνουν τώρα με τους μετανάστες…?

gklof
Guest
gklof

Οι ισραηλινοί τι να έχουν κανονίσει για την συντήρηση των δικών τους;

chria07
Guest
chria07

φανταστειτε στο head-up display να εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερτογάν

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Χαχαχαχα