Η Ουκρανία θα ενισχυθεί με οπλισμένα ΜΕΑ Bayraktar TB2 από την Τουρκία, τονίζει η ουκρανική εφημερίδα «Mil.in.ua».

 

Η συμφωνία για την απόκτηση των Bayraktar TB2 φέρεται να υπογράφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου Petro Poroshenko στην Τουρκία, στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2018. Το Bayraktar TB2 κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Baykar Makina.

 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσαν περίπου δύο χρόνια, με την Ουκρανία να καταγράφεται ως η δεύτερη εξαγωγική επιτυχία για το Bayraktar TB2, μετά το Κατάρ. Το τουρκικό ΜΕΑ μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερα κατευθυνόμενα όπλα, να πετά σε ύψος μέχρι 22,500ft, με προφίλ πτήσης που μπορεί να υπερβεί τις 24 ώρες.

 

Ουκρανία και Τουρκία έχουν αναπτύξει στενές αμυντικές σχέσεις τα τελευταία έτη. Ενδεικτικά παραδείγματα αυτών είναι το APS Pulat, διάφοροι τύποι κινητήρων στρατιωτικών οχημάτων και η πρόθεση κοινής ανάπτυξης του μεταφορικού αεροσκάφους An-188.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε άλλο μέσο του αμυντικού χώρου πληροφορηθήκαμε ότι το 700 ΣΕ θα προωθήσει στις μονάδες χιλιάδες αρβύλες για κάλυψη πιεστικών αναγκών των στελεχών. Στο σπίτι όλοι καλά;

  2. Π&Δ, αληθεύει η φήμη ότι για τα νέα συστήματα το ΜΤΣ εισπράττει 2,5%, κι αυτή είναι η αιτία που δεν επιχειρούνται πατέντες αναβάθμισης πάνω σε υπάρχοντα μέσα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here