Το Υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας αγοράζει 13 Antonov AN-178 για ανάγκες της Εθνοφρουράς

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

“To Ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών έχει δρομολογήσει την αγορά 13 AN-178 για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς και την κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας. Η σύμβαση θα υπογραφεί το φθινόπωρο. Αυτά είναι τα πρώτα αεροσκάφη με ουκρανικά και ευρωπαϊκά, αλλά όχι ρωσικά εξαρτήματα. Το φθινόπωρο θα γίνει  η πρώτη πτήση επίδειξης του νέου αεροπλάνου και 3 χρόνια αργότερα, τα αεροπλάνα θα είναι σε υπηρεσία”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov στις 17 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε επίσης ότι αυτό το αεροσκάφος είναι το καλύτερο στην κατηγορία του από  άποψη τεχνικών προδιαγραφών.

“Το An-178 μας ταιριάζει σε όλες τις προδιαγραφές. Θα χρησιμοποιηθεί από την κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για αποστολές πυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης, καθώς και για τους σκοπούς της Εθνικής Φρουράς, από εναέριες ρίψεις έως μεταφορές. Πρόκειται για ένα κλασσικό στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς”, είπε.

Το An-178 είναι ένα στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς μικρής εμβέλειας και μεσαίας κατηγορίας ωφέλιμου φορτίου, σχεδιασμένο από την ουκρανική εταιρεία Antonov και βασισμένο στο αεροσκάφος Antonov An-158 (An-148-200).

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του An-178 είναι η δυνατότητα μεταφοράς όλων των τύπων των υφιστάμενων συσκευασμένων φορτίων (εμπορευματοκιβώτια και παλετοποιημένα), συμπεριλαμβανομένων των container 1C υψηλής χωρητικότητας (container θαλάσσιων μεταφορών), καθιστώντας το εξαιρετικά ωφέλιμο στην παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης τόσο σε εμπορικούς όσο και σε στρατιωτικούς τομείς, καθώς και σε επιχειρήσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 99 στρατιώτες, 80 αλεξιπτωτιστές ή να εκκενώσει 70 ασθενείς και τραυματίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της υλικοτεχνικής στήριξης στρατευμάτων, ρίψη αλεξιπτωτιστών ή αλεξίπτωτων φορτίων, μεταφορά τραυματισμένου προσωπικού και μεταφορά ελαφρών οχημάτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά και την παράδοση εξοπλισμού και κινητήρων.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ψηφιακά αεροναυτιλιακά βοηθήματα και glass cockpit. Μπορεί να πετάξει σε εντατική εναέρια κυκλοφορία, υπό συνθήκες VFR και IFR, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε μη ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους.

Πηγή: Defence blog


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •