Η Τουρκία προμηθεύεται ουκρανικό κινητήρα για το Firtina

5
2670
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

Η Τουρκία έχει προμηθευτεί 20 κινητήρες της οικογένειας 5TD από την Ουκρανία, με στόχο να υπερβεί τα εμπόδια στην εξαγωγική προώθηση του αυτοκινούμενου πυροβόλου T-155 η ύπαρξη του διαθέσιμου κινητήρα γερμανικής προέλευσης.

 

Ο ουκρανικός κινητήρας θα μπορεί να τοποθετηθεί και στη βελτιωμένη έκδοση του όπλου, T-155 Firtina II. Η τουρκική πολεμική βιομηχανία πέτυχε να επιλεγεί το 2010 από το Αζερμπαϊτζάν για την παραγωγή 36 T-155, το συμβόλαιο δεν υλοποιήθηκε λόγω της γερμανικής άρνησης να εξάγει τον κινητήρα στο Μπακού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kgeorge
Guest
Γιώργος Κ.

Κολλητοί με τον Πούτιν και κάνουν δουλειές με τον οχτρο;

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Πρόκειται για έκδοχο του κινητήρος του άρματος Τ-64,δυσκολοσυντήρητο,και χωρίς ιδιαιτέρως λαμπρό μητρώο αξιοπιστίας.
Δέν νομίζω ότι θα ενθουσιαστούν οι δυνητικοί πελάτες.

Konstantinos
Guest
Konstantinos

Εμένα πάντως αν μου πουλούσαν ένα οπλικό σύστημα και μου έλεγαν πως έχει έστω και μια βίδα πάνω του από Ουκρανία θα το γυρνούσα πισω. Τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά το Μαϊνταν η ποιότητα των προϊόντων της ουκρανικής όπλοβιομηχανίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Όντως,δέν έχουν θετική δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. Αλλά ειδικά ο κινητήρας δέν είναι μία βίδα,είναι κρίσιμο απάρτιο. Επιπλέον,ο συγκεκριμένος είναι «ντίβα» από άποψη συντηρήσεως και επιδόσεων. Δηλαδή,η συντήρηση του απαιτεί αποστολή στο εργοστάσιο,για εργασίες που σε δυτικούς κινητήρες μπορούν να γίνουν στις μονάδες,ενώ η επίδοση δέν έχει άμεση συνάρτηση με την θέση του ποδωστηρίου (πεντάλ),αλλά «κόβει» στις πρώτες αναβάσεις και σαμαράκια. Αυτό παρατηρήθηκε και με τον πιό εξελιγμένο 6TD (εξακύλινδρο),που κινούσε το Τ-84 στην αξιολόγηση του Λιτοχώρου,20 χρόνια πρίν. Kαι μήν νομίζεις ότι έκτοτε έχει γίνει σοβαρή βελτίωση. Στο παρακάτω βίντεο θα δείς το Τ-84 Oplot σε μηχανοδήγηση σε αναπεπταμένο… Read more »

Hasmet
Guest
Hasmet

20 engines produced in Ukraine are temporary solution . Key performance values of engines produced in Ukraine is under MTU engines, and this is known well in Turkey . Already , engine and transmission systems are underdevelopment. Transmission system prototype is under test. As for the Engine , 600 HP engine prototype was designed and produced. Now this 600 HP engine is under test. But, target is to produce 1000 HP engine , then next target is 1500 HP engine.