Εκπληκτική κινούμενη εικόνα (GIF) της NASA από την Έσχατη Θουλη

5
1753
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η NASA προχώρησε στη δημοσίευση κινούμενης εικόνας την ελικοειδή περιστροφή της Έσχατης Θούλης, όπως την κατέγραψε το διαστημόπλοιο New Horizons.

https://twitter.com/JHUAPL/status/1085293381079711744

Το διαστημόπλοιο της NASA έφθασε κοντά στην Ύστατη Θούλη την Πρωτοχρονιά. Η Έσχατη Θούλη απέχει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η Έσχατη Θούλη θα προσφέρει σημαντικές γνώσεις για το πως σχηματίστηκαν οι πλανήτες, οι δορυφόροι και άλλα ουράνια σώματα.

Η NASA εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει το σύνολο των δεδομένων από τον απομακρυσμένο αστεροειδή σε 20 μήνες.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το New Horizons έφτασε στην Ύστατη Θούλη


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G...
Guest
G

Καλα ολόκληρη ΝΑΣΑ και δεν μπορουν να βαλουν μια καμερα να τραβήξει ενα βιντεο? Ακομα και στον Αρη δωσανε κατι φτωχικες φωτογραφιες λες και ειμαστε στην δεκαετία του 50..Αυτο ποτε δεν καταλαβα γιατι το κανουν

Spyros
Guest
Σπύρος

Δεν μπορούν γιατί μιλάμε για ένα πολύ μικρό αντικείμενο, σε τόσο απόσταση απο τον τον Ήλιο που σχεδόν είναι στο σκοτάδι. Ούτε φωτογραφία πλήρους ανάλυσης δεν περιμένουμε να δούμε, πόσο μάλλον βίντεο.

G...
Guest
G

Οχι
δεν ειναι θεμα ικανοτητας η τεχνολογιας
Προφανώς κατι αλλο ειναι
Και απο τον Αρη που ειναι πιο κοντα και με συνθήκες παρόμοιες της γης , δεν εχουν δωσει ποτε βίντεο.

DangerJetExhaust
Guest
Νίκος Βασιλάκης

Πρέπει να βρεθεί μια λύση ο μεγάλος όγκος δεδομένων και οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, που συλλέγονται από βολιστήρες και άλλα διαστημόπλοια, να μεταδίδεται πολύ πιο σύντομα στη Γη, με την έννοια ότι δεν θα είναι περιορισμός ο όγκος των δεδομένων, αλλά μόνο η απόσταση από τη Γη και η ανάλογη καθυστέρηση στη λήψη του σήματος. Καθώς οι κάμερες γίνονται όλο και πιο μεγάλης ανάλυσης, αλλά και τα όργανα και οι αισθητήρες μπορούν να συλλέξουν μεγάλο όγκο δεδομένων πολύ σύντομα, θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το σύστημα μετάδοσης στη Γη να είναι απίστευτα αργό. Προφανώς έχει να κάνει με τις κεραίες… Read more »

Spyros
Guest
Σπύρος

Μάλλον περισσότερο έχει να κάνει με το ότι το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, μετά από καθυστερήσεις αρκετών χρόνων, που σημαίνει πως οι υπολογιστές που φέρει είναι τεχνολογίας των τελών της δεκαετίας του 90, με την αντίστοιχη ικανότητα επεξεργασίας και αποστολής δεδομένων…