Τα ΗΕ προβαίνουν σε διαβήματα προς τον κατοχικό στρατό για τις νέες παραβάσεις του status quο στα Στροβίλια

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών έχει, μετά από σχετική διερεύνηση, καταγράψει επισήμως ότι οι πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού στρατού στα Στροβίλια αποτελούν νέες παραβιάσεις του στρατιωτικού status quo στην περιοχή και προβαίνει σε σχετικά διαβήματα προς τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των παραβιάσεων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του status quo στην περιοχή.

Το ΥΠΕΞ, με αφορμή και δημοσιεύματα, αναφέρει ότι την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, ο τουρκικός κατοχικός στρατός, επικαλούμενος ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για δήθεν φαινόμενα λαθρεμπορίου στην εν λόγω περιοχή, τοποθέτησε σε αγροτικό δρόμο κιγκλιδώματα παρεμποδίζοντας τη διέλευση των κατοίκων από το συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο οι τελευταίοι χρησιμοποιούν για πρόσβαση στις καλλιέργειες τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Member
p270

Δεν περιμενω τιποτα απλα θα ειναι αλλη μια κατασταση που θα παγιωθει
Οσο για την δικη μας πλευρα ουτε φωνη ουτε ακροαση απο κανεναν

Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης

Οταν μερικα βαρελια εχουν περισσοτερη ισχυ απο τα αρματα..

RedDevils
Member
RedDevils

Είναι τραγικό. Στους Σκοπιανούς με ανύπαρκτες Ε.Δ. είμαστε νταήδες και λέμε ότι μία ιλη αρμάτων αρκεί. Στην Τουρκία μπροστά καθόμαστε κότες. Μόνο διαβήματα. Γεννημένοι ραγιάδες.

STRATOS
Member
STRATOS

Δεν είμαστε νταήδες με τους σκοπιανούς. Αυτά τα είπε ο καμένος εχθές με την ιδιότητα του πουθενά….

Η επίσημη “Ελληνική” κυβέρνηση παρέδωσε στους σκοπιανούς αυτό που θέλαν χωρίς να πέσει τουφεκιά…

Μόνο με τους τούρκους είμαστε νταήδες…περίμενε τώρα γιατί δεν έχουμε προδοτική Χούντα όπως το 1974, αλλά δημοκράτες πολιτικούς, βαρβατίλα….ετοιμάσου για τρελή “στρατιωτική” αντίδραση της “Ελληνικής‘ κυβέρνησης..

Petros
Member
Petros

Τα διαβήτηματα προέρχονται από τα ΗΕ. Το κυπριακό υπεξ παρακολουθεί την κατάσταση, χωρίς να έχει, μέχρι στιγμής, προβεί, σε επίσημη ανακοίνωση.
Το ότι είμαστε, ως Ελληνες, ιστορικά αναλφαβητοι είναι γνωστό, το να μην μπορούμε να καταλάβουμε την ελληνική γλώσσα είναι ανεπίτρεπτο και καταστρεπτικο.

RedDevils
Member
RedDevils

Έχεις δίκαιο Petros. Το πρόσεξα. Φυσικά δεν οφείλεται στο ότι δεν μπορώ να καταλάβω την ελληνική γλώσσα αλλά στην βιαστική λόγω έντασης ανάγνωση του άρθρου. Αλλα κρίμα για την ειρωνεία.

Petros
Member
Petros

Γίνονται και λάθη.
Η επίσημη ανακοινώση του κυπριακου υπεξ στο Twitter :
https://mobile.twitter.com/CyprusMFA/status/1099281815632859138/photo/1

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Η Τουρκία είναι πλέον πριν την οριστική και πλήρη οικονομική κατάρρευση, όπου μπροστά η δική μας ήταν παρθεναγωγείο. Παρά το ότι το νόμισμά τους υποτιμήθηκε τρελλά, εκεί που θα περίμενε κανείς ότι λόγω ΄τρελλής υποτίμησης θα ερχόταν αύξηση εξαγωγών (πιο φτηνοί), πτώση των επιτοκίων (αν δεν αναμένεται άλλη μεγάλη υποτίμηση), αύξηση παραγωγής, μείωση ανεργίας (σαν αποτέλεσμα αύξησης παραγωγής και εξαγωγών λόγω υποτίμησης), στην Τουρκία όλοι οι δείκτες μετά την προσωρινή βελτίωση που είχαν μέχρι Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο χειροτερεύουν γοργά πάλι. https://tradingeconomics.com/turkey/indicators Τα θέματα είναι 2: 1) Η Τουρκία μοιάζει με κάποιον καλοπερασάκια που γλεντούσε με δανεικά και είχε αγοράσει… Read more »

Κώστας
Guest
Κώστας

Στο σχολείο το πρόβλημα δεν το έχει ο “μπούλης” που μοιράζει δεξά-ζερβά σφαλιάρες και κλωτσιές (ενώ η δασκάλα κοιτά τα ουράνια) αλλά αυτός που τις τρώει.