Ο ΟΗΕ συνομιλεί με τους Κούρδους του YPG κι η Τουρκία γίνεται… πυρ και μανία

11
2552
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ξεσπάθωσε εναντίον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την επιλογή του ΟΗΕ και συγκεκριμένα της ειδικής εκπρόσωπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες κ. Βιρτζίνια Γκάμπα να συναντηθεί με τον Φερχάτ Αμντί Σαχίν, εκπρόσωπο της YPG.

Η Τουρκία επισήμως διαμαρτυρήθηκε για το ότι η κ. Γκάμπα που εκπροσωπεί τον ΟΗΕ δεν συμβουλεύτηκε τα μέλη του για το ζήτημα αυτό. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι άλλο από το ότι η Τουρκία θεωρεί την YPG ως τρομοκρατική οργάνωση στην βάση της λογικής ότι αποτελεί παρακλάδι του ΡΚΚ απόλυτα ελεγόμενη από αυτό, και το ΡΚΚ είναι όντως αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την οπτική αυτή της Τουρκίας για την YPG ωστόσο δεν συμμερίζεται η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα κι έτσι κανείς άλλος πλην Τουρκίας δεν την αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση και φυσικά ούτε ο ΟΗΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί δε ότι χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται σταθερά με την συγκεκριμένη οργάνωση και της παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και φορητό οπλισμό προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον συριακό Στρατό αλλά τελικά… και τον τουρκικό που έχει εισβάλλει στην βόρεια Συρία και προσπαθεί να κυριαρχίσει σε περιοχές ελεγχόμενες από την YPG.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πάντως τονίστηκε πως «είναι σημαντικό από την άποψη της αποκάλυψης του μητρώου της τρομοκρατικής οργάνωσης για ακόμη μια φορά το να επιβεβαιωθεί από τον ΟΗΕ το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG διαπράττει τα βαρύτερα εγκλήματα κατά του ανθρώπου και του διεθνούς δικαίου συμπεριλαμβανομένης και της αναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών. Αλλά είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ΟΗΕ εκλαμβάνει σαν συνομιλητή μια αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση για λύσει αυτό το πρόβλημα».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mitsos
Member
Active Member
Mitsos

Αlea jacta est …

Μήτσιας Ευστάθιος
Guest
Μήτσιας Ευστάθιος

Ο κύβος ερρίφθη;;;;

MUSTAFA
Guest
mustafa

Σας αρέσουν αυτοί οι τρομοκράτες …
Ας στείλουμε …
smile

andreasmp412c
Member
Noble Member
andreasmp412c

Εχετε ηδη στειλει τους φιλους σας του ισις, αυυους σας επιτρεπουμε να τους κρατησετε

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Αν αναφέρεστε στο YPG, με πολλή χαρά θα φιλοξενήσουμε τους Κούρδους φίλους μας.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Θεϊκέ, Μουστάφα, με τον κεραύνιο λόγο σου πάλι βρήκες μέσα από την απλότητα πλην όμως όχι απλοϊκότητα της σκέψης σου την πιο ενδεδειγμένη λύση.
Μόνο που ….μάλλον εσάς θέλουν να διώξουν!

Chris
Guest
Chris

They are not terrorists, they are mountain turks. You are flatland turks. They are your brothers. You should not be fighting. You should sit down and talk. Divide everything 50-50. Kazan Kazan.

Istorikos
Guest
Istorikos

Οι Κούρδοι δεν ειναι Τουρκοι, είναι Ιρανικό φύλλο σαν τους Περσες, κατοικούν στη περιοχή απο την αρχαιότητα και η γλώσσα τους είναι παρόμοια με τη περσική.

seb
Member
Active Member
seb

Έχουμε στείλει εμείς κάτι χουλιγκάνια.

x-m
Member
Noble Member
x-m

Αυτοί που έχουν κάνει γενοκτονίες καλύτερα να σωπαίνουν. shutmouth

Panos71
Member
Trusted Member
Panos71

Και εσενα σου αρεσουν τα μπινελίκια…