«Η μόνη επιλογή για τη Γερμανία είναι περισσότερα Eurofighter»

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζόμενων στον χώρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην Ευρώπη προειδοποιεί τη γερμανική κυβέρνηση να μην επιλέξει το αμερικανικό μαχητικό F/A-18E/F Super Hornet για την αντικατάσταση του Tornado.

Το συνδικάτο IG Metall έχει στείλει ανοικτές επιστολές στην καγκελαρία, το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Οικονομίας, όπου σημειώνει: «Η προμήθεια του F-18 δεν θα μεταφέρει μόνο δισεκατομμύρια δολάρια των Γερμανών φορολογούμενων στις ΗΠΑ, αλλά θα βάλει επίσης σε κίνδυνο το μέλλον της στρατιωτικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στη Γερμανία». Το συνδικάτο είναι αντίθετο ακόμα και στο «σπάσιμο» του προγράμματος, διότι στρέφεται κατά των γερμανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, καθώς επίσης των εργαζόμενων, ενώ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στους Γερμανούς πολίτες.

Όπως το «FlightGlobal» επισημαίνει, η Γερμανία αναμενόταν να αποφασίσει μεταξύ του αμερικανικού Super Hornet και του ευρωπαϊκού Eurofighter στις αρχές του 2020. Όμως η επιλογή είναι πολύπλοκη, γιατί το Eurofighter δεν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα Tornado σε όλους τους ρόλους. Για παράδειγμα, το ευρωπαϊκό αεροσκάφος δεν μεταφέρει πυρηνικά όπλα και η πιστοποίησή τους θα μπορούσε να αργήσει για πολλά χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την έκδοση Ηλεκτρονικού Πολέμου. Αντίθετα, το Super Hornet έχει ή θα αποκτήσει τις συγκεκριμένες ικανότητες συντομότερα.

Το IG Metall αναφέρει ότι 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και 100.000 στην Ευρώπη εξαρτώνται αποκλειστικά από την παραγωγή του Eurofighter. Επιπλέον, η περαιτέρω εξέλιξη του τύπου είναι σημαντική, επειδή θα προσφέρει κατάλληλα εξειδικευμένους εργαζόμενους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μελλοντικού μαχητικού FCAS.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

9
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ShadowManNikolaoschriss8d.bSpyros Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Lebowski
Member
Active Member
Lebowski

Είναι η Γερμανία πυρηνική δύναμη ; Και μάλιστα εξοπλίζει τα tornado της με πυρηνικά;

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Εξοπλίζει το Tornado με τακτικά πυρηνικά όπλα αμερικανικής προέλευσης.

Πριν τα Tornado αξιοποιούσε στον ίδιο ρόλο τα F-104G.

antonis.
Member
Noble Member
antonis.

Το λογικό είναι η Γερμανία να επενδύσει σε έναν “Τυφώνα” ηλ. κρούσης, όχι μόνο για να προμηθευτεί ένα μαχητικό δυνατοτήτων EA-18G αλλά για να αποκτήσει την τεχνογνωσία που αργότερα θα χρησιμοποιήσει στο FCAS. Επιπλέον στην μετα-πανδημική Ευρώπη είναι αμφίβολο αν θα γίνουν τα κολοσσιαία προγράμματα που προγραμμάτιζαν οι ευρωπαϊκοί στρατοί (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας). Εντύπωση θα μου προκαλέσει αν αποφασίσουν να επιλέξουν κάτι πέραν του F-35 ή του Typhoon εφόσον το FΑ-18E/F ΔΕΝ δίνει φέρνει κάτι “νέο” από μόνο του, εκτός και αν μιλάμε για πακέτο E/F &Growler με συμπαραγωγή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων και μεταφορά τεχνογνωσίας (μοιάζει απίθανο σενάριο φυσικά..)… Read more »

d.b
Member
Noble Member
d.b

Μπορείτε να φανταστείτε μια ανάλογη επιστολή από Έλληνες συνδικαλιστές…..

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Δεν θα έστελναν επιστολή, το θέμα θα είχε διευθετηθεί κάτω από το τραπέζι και σίγουρα θα είχε και κερδισμένους εκτός των εργατών….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δεν θα τολμούσαν να χαλάσουν τη μίζα του πάτρωνά τους υπουργού, ο οποίος άλλωστε θα τους διαβεβαίωνε ότι οι θέσεις εργασίας στην (κρατική) επιχείρηση θα διατηρηθούν, εις βάρος των φορολογουμένων, οπότε πολύ καλύτερα να μην υπάρχει δουλειά, να χτυπούν την κάρτα και έπειτα να την σκαπουλάρουν για τη δεύτερη δουλειά. Το παράδειγμα προφανώς και ΔΕΝ είναι τυχαίο …

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Όπως είχα ξαναγράψει

Eurofighter. Όταν δεν αγοράζει από σένα, ούτε η μάνα σου….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

… και για πολύ καλούς λόγους (χωρίς εδώ να ενδιαφέρει ότι πρόκειται για το καλύτερο, πλην F-22, μαχητικό εναέριας υπεροχής στον κόσμο) …

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

δύσκολο να αποτύχει κάτι όταν είναι φτιαγμένο για έναν σκοπό από την αρχή και χρησιμοποιείται για τον σκοπό που φτιάχτηκε χωρίς πατέντες. Αλλά πλέον ακριβό το σπορ των purpose built μαχητικών. Το πολλαπλού ρολου θα ειναι πάντα προτιμότερο.