- Advertisement -

Γαλλίδα ΥΕΘΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΕΟ η ελληνική αγορά των Rafale

- Advertisement -

Η Γαλλία θα παραγγείλει άμεσα μέχρι το τέλος του χρόνου 12 Rafale για να μηδενίσει μεσοπρόθεσμα το κενό που θα προκαλέσει στην ίδια η παραχώρηση των 12 μεταχειρισμένων μαχητικών του τύπου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Η Παρλί συμμετείχε σε ενημέρωση της επιτροπής Άμυνας της γαλλικής βουλής αναφορικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021, σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες, και ξεκίνησε την ομιλία της για την ενότητα του Rafale χαρακτηρίζοντας σαν εξαιρετικό νέο την ελληνική αγορά του μαχητικού.

Η Παρλί επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την απόκτηση 6 καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων Rafale, αλλά επικεντρώθηκε στην έκτακτη νέα παραγγελία Rafale για τη Γαλλία, όπως ήταν και το αναμενόμενο. Ωστόσο, δήλωσε ότι η παραγγελία για τη Γαλλία θα δοθεί μαζί με την ελληνική μέχρι το τέλος του έτους.

Rafale: Η ελληνική παραγγελία θα μπορούσε να συνδυαστεί με έκτακτο συμβόλαιο για τη Γαλλία!

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, μετά την υπογραφή του συμβολαίου τα 12 μεταχειρισμένα μαχητικά θα τροποποιηθούν με βάση τις ελληνικές επιθυμίες. Τα έσοδα από το ελληνικό συμβόλαιο θα καταλήξουν στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στο ταμείο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, έτσι, η Παρλί είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευτεί με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να βρει χρήματα για την έκτακτη παραγγελία Rafale για τη Γαλλική Αεροπορία.

Πλήρως εξοπλισμένα θα έρθουν τα ελληνικά Rafale, η ΠΑ θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα μαχητικά χωρίς τα όποια λάθη του παρελθόντος…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mitsos_Mantzos
Active Member
Mitsos_Mantzos (@mitsos_mantzos)
27 days ago

Σε καλή μεριά.

Panos71
Active Member
Panos71 (@panos71)
27 days ago

Δε θα ήταν ποιο όμορφο να βάζαμε αλλά 18 μεικτά τουλάχιστον, για μετά το 22 από τώρα, μαζί με τα φρέσκα της Γαλλίας, μήπως και καταφέρναμε καλύτερα αποτελέσματα οικονομικής φύσεως;

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
27 days ago
Reply to  Panos71

Αγαπητέ φίλε Panos71 Panos71

Αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός. Δυστυχώς η λέξεις μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι άγνωστες στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος

Kostasmirage
Member
Kostasmirage (@kostasmirage)
26 days ago
Reply to  Panos71

Αγαπητοί Πάνο και Γιώργο, συμφωνώ 100%.

Μοιράζομαι ωστόσο μαζί σας την ελπίδα ότι αυτό το φρενάρισμα στα μόλις 6 νεότευκτα F3R, εμπεριέχει και την σκοπιμότητα της ΠΑ, η επόμενη παραγγελία Rafale (λογικά 18-24 α/φη) να αφορά τη νεώτερη έκδοση F4 που θα μπεί σε παραγωγή περί το 2024-2025.

Σε αυτήν την παραγγελία θα μπορούσε πράγματι να εμπεδωθεί ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός για την υπηρεσία των Rafale στην ΠΑ με option αγοράς επιπλέον 12-18 α/φών στην κορυφαία έκδοση F4.2 (θα μπεί σε παραγωγή περί το 2026-2027) και αναβάθμιση των 18 F3-F3R στην έκδοση F4.

Με εκτίμηση,
Κώστας

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
26 days ago
Reply to  Kostasmirage

Τα Rafale F4 θα διαφέρουν στα δομικά τους στοιχεία από τα F3-R. Δεν είναι σίγουρο οτι τα ηλεκτρονικά των F4 θα χωράνε στον κώνο του ραντάρ των F3-R. Εξ άλλου η επόμενη παραγγελία θα είναι τα F-35. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την υπερδύναμη τώρα που οι σχέσεις μας είναι καλύτερες παρά ποτέ. Μια αγορά της τάξης των 2 δισ. ( 12 F-35 ) ίσης αξίας με των 18 Rafale είναι επιβεβλημένη.

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
26 days ago
Reply to  Panos71

Το οτι παίρνουμε 18 και όχι 20 σημαίνει οτι υπάρχει ταβάνι. Εξ’ άλλου παίζει δυνατά η απόκτηση των F-35. Δεν μπορούμε σαν χώρα να αγνοήσουμε την υπερδύναμη τώρα που οι σχέσεις μας είναι καλύτερες παρά ποτέ και να δώσουμε την αποκλειστικότητα στη Γαλλία.

Koulis
Trusted Member
Koulis (@koulis)
27 days ago

Και έρχονται πολλά ακόμα εξαιρετικά νέα.

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
27 days ago

Εάν φτιάξουμε έναν συντελεστή δαπάνης / αμυντικού αποτελέσματος η αγορά των Rafale εχει και με διαφορά τον ανώτατο νούμερο που θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα..

Ήταν η απόλυτη αγορά απο την Ελλάδα την καταλληλότερη στιγμή.

Μια προνομιακή αγορά που βεβαια ευδόκησε η Γαλλία να παράσχει στην Ελλάδα για προφανείς λογους και δικού της συμφέροντος που δεν ειναι μόνο οικονομικό
αλλά εχει κατα βάση να κάνει με την γεωπολιτική θεώρηση της Γαλλίας του Μακρον που με μοναδικό τροπο στο δυτικό στρατοπαιδο αντιτίθεται σε τέτοιο βαθμό στα σχέδια Ερντογαν.

Αλλάζει δε τόσο πολυ τα αμυντικά δεδομένα στην περιοχή που προφανώς εχει ενοχλήσει πολλούς εκτός απο τους αμεσα θιγόμενους Τούρκους.

Για αυτό ας στείλουμε οριστικά την μπάλα στα δίχτυα χωρίς να χρόνο τρίβουμε
γιατί σιγουρα στο παρασκήνιο εκτός αλλά και ενδεχομενως εντος των τειχών υπάρχουν διάφοροι καλλικατζαροι που προσπαθούν να πριονίσουν αυτην την συμφωνία αλλά και την γενικότερη αμυντική προσεγγιση Ελλάδας Γαλλίας που φρέναρε αποφασιστικά τον ξεσαλωμενο Ερντογαν το προηγούμενο δίμηνο.

Xristoforos
Noble Member
Xristoforos (@xristoforos)
27 days ago
Reply to  Evanos

+++++1000
Τα είπες όλα και πολύ σωστά.

Jimmy
Noble Member
Jimmy (@jimmy)
27 days ago
Reply to  Evanos

Οσο δεν πεφτουν οι υπογραφες τοσο θα διαβαζουμε αρθρα στην bild για το ποσο ειναι το χρεος της Ελλαδας και τι τα θελουν τα οπλα κτλ κτλ

Kostasmirage
Member
Kostasmirage (@kostasmirage)
26 days ago
Reply to  Jimmy

Και μετά τις υπογραφές για τα Rafale πάλι θα γράφουν.

Μέχρι να πάρουν τη σύμβαση για τις Α-200 (από το πρόγραμμα για τις 4 φρεγάτες πολλαπλού ρόλου του ΠΝ).

kK19641970
Trusted Member
kK19641970 (@kk19641970)
26 days ago
Reply to  Evanos

Σωστά τα λες και σίγουρα έτσι θα γίνουν. Σε πείσμα πολλών εγχώριων καλλικάτζαρων όπως πολύ σωστά τους αποκαλείς οι σημερινή ηγεσία της χώρας δείχνει ότι έχει καταλάβει πως πρέπει να κινηθεί και μέχρι τώρα καλά τα πάει. Τα μεμέτια θα ξαναβρούν τον ύπνο τους μετά από αιώνες, όχι γιατί θα εξοπλιστούμε “τούμπανο” με όπλα μιας χώρας που όσο θα τους βαράμε τόσο πιο πολλά θα μας δίνει αλλά και με τα σημερινά δεδομένα είναι τόσο μπούφοι που τους έχουμε και δεν μπορούν να το χωνέψουν( F 16 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΛΗΜΝΟΣ, Υ/Β ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΣΟΥΝ).

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
27 days ago

Στους Γάλλους ήρθε “λουκούμι” ! Λεφτά θα πάρουν άλλωστε σε εποχές “ισχνών αγελάδων” .

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
26 days ago

Όλοι λεφτά πέρνουν …και πολλές φορές για τα λεφτά πολεμούν

Το θέμα όμως ειναι οι αμυντικές δαπάνες να πιάνουν τόπο

Γιατί και για τα P3 πολύτιμα κεφαλαία δώσαμε εκατοντάδων εκατομμυριων σε εποχές ακόμη πιο ισχνών αγελάδων ….αλλά αντι για δραστικά όπλα …..αποκτούμε όμορφα μουσεία ….που όλοι οι άλλοι κατα συρροή πλέον αποσύρουν.

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
26 days ago
Reply to  Evanos

Σωστός ! Τα P-3B ήταν λεφτά πεταμένα απ’ το παράθυρο. Τώρα πήραμε ένα καλό μαχητικό με επίσπευση στις παραδόσεις με ταβάνι τα 2 δισ.. Πάντως αν ήταν να πάμε σε 4+ γεννιά αεροσκαφών θα προτιμούσα τα Αυστριακά Eurofighter με αναβάθμιση ραντάρ σε CAPTOR-E. Πληρώνουμε τη συμμαχία και έχουμε τη στήριξη της Γαλλίας. Ας είναι κι έτσι.

D.Plessas
Active Member
D.Plessas (@d-plessas)
26 days ago

Να μας ζήσουν

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

36
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 1.99

Related News

Zoζέπ Μπορέλ: «Η Ε.Ε. παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή διατλαντική σχέση»

ΑΠΕ-ΜΠΕΤη βούληση της ΕΕ για μια ισχυρή σχέση με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.Συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι «ο αμερικανικός...

Ανησυχία για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ εκφράζουν Γερμανοί πολιτικοί

ΑΠΕ-ΜΠΕΑνησυχία για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ εκφράζουν σήμερα Γερμανοί πολιτικοί, αναφερόμενοι κυρίως στο ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ουάσιγκτον.Για τον κίνδυνο «κενού...

Στο Βερολίνο ο Ν. Δένδιας – Συναντήθηκε με τον Β. Σόιμπλε

ΑΠΕ-ΜΠΕΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο.Στο επίκεντρο της συνάντησης...