Οι έφεδροι στην μάχη κατά του Ιού, 9,000 απόστρατοι και έφεδροι νοσηλευτές, νοσοκόμοι και γιατροί του Στρατού των ΗΠΑ έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανικός Στρατός είπε πως η εθελοντική προσφορά αποστράτων και εφέδρων στρατιωτικών εκπαιδευμένων σε νοσηλευτικά καθήκοντα ξεπέρασε τις προσδοκίες του, καθώς 9,000 περίπου άτομα δήλωσαν έτοιμα να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα κατά τόπους νοσοκομεία και κέντρα περίθαλψης.

Η ανακοίνωση του Στρατού έγινε την περασμένη Πέμπτη. Την Τετάρτη ο Στρατός είχε ενημερώσει πάνω από 800,000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση του COVID-19 καθώς τα επίπεδα της επιδημίας αυξάνονται δραματικά στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ-Covid-19: Ο Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την Πέμπτη, οι New York Times μετέδωσαν πως οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε νέο επίκεντρο της πανδημίας, μετά την Κίνα και την Ιταλία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχουν εκτιναχθεί από 96 περιπτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα σε 81,321. Μόνο εντός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταγραφεί 574 περιπτώσεις μεταξύ στρατιωτικού, πολιτικού και τεχνικού προσωπικού.


Έτσι, την Τετάρτη η Διοίκηση Προσωπικού του Στρατού των ΗΠΑ έστειλε ένα email με τον τίτλο “Ο Στρατός ανακοινώνει την εθελοντική κλήση αποστράτων στρατιωτών ως αντίδραση στον COVID-19” ζητώντας τους να απαντήσουν αν υπηρέτησαν σε ιατρικά καθήκοντα και παραμένουν ενήμεροι.

“Οι έκτακτες προκλήσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις και αυτός είναι ο λόγος που αποτεινόμαστε σε εσάς”, σημείωσε προσωπικά στο μήνυμα ο υποδιοικητής Στρατιωτικού Προσωπικού, αντιστράτηγος Thomas Seamands.

ΗΠΑ: Σε μονάδες εντατικής θεραπείας μετατρέπει ο Στρατός 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων και φοιτητικών εστιών

Όπως διευκρίνισε παρακάτω σκοπός του μηνύματος είναι να δημιουργηθεί μια εικόνα των δυνατοτήτων τοπυ προσωπικού που μπορεί να συστρατευτεί σε περίπτωση κλιμάκωσης των αναγκών. Η Διοίκηση Προσωπικού χρειάζεται αυτήν την επιλογή για πιθανή μελλοντική χρήση και σε καμιά περίπτωση η δέσμευση του προσωπικού δεν πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει προς τις τοπικές τους κοινότητες ενώ είναι απολύτως εθελοντική.

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of