Ο αμερικανικός Στρατός παραχωρεί δυο HH-60L για πυροσβεστική χρήση

1
1909
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 40
  •  
  •  

Πριν λίγες μέρες, ο αμερικανικός Στρατός παραχώρησε στην κομητεία Βεντούρα της Καλιφόρνια δυο ελικόπτερα HH-60L Black Hawk που χρησιμοποιούνταν σε διαμόρφωση αεροδιακομιδών προκειμένου να αξιοποιηθούν από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Η παραχώρηση έγινε στις 17 Αυγούστου, ωστόσο πριν ξεκινήσουν τη νέα τους σταδιοδρομία, τα ελικόπτερα θα τροποποιηθούν στη λεγόμενη διαμόρφωση Fire Hawk από την εταιρεία United Rotorcraft.

Ο υπάρχον ιατρικός εξοπλισμός και υποσυστήματα της συλλογής αεροδιακομιδών θα απεγκατασταθούν.

Η κύρια και ορατή διαφορά είναι επιμηκυμένα σκέλη προσγείωσης προκειμένου να εγκατασταθεί η συλλογή πυρόσβεσης που αποτελείται από μία εξωτερική δεξαμενή 3.785 λίτρων και ένα ανασυρόμενο σύστημα snorkel.

Με το εν λόγω σύστημα, το ελικόπτερο μπορεί να γεμίσει την δεξαμενή από παρακείμενη πηγή νερού (ποταμό, λίμνη, θάλασσα) σε περίπου ένα λεπτό και να επιστρέψει στο μέτωπο της φωτιάς για να το αδειάσει.

Όπως διαβάζουμε στην βάση δεδομένων του Scramble, ελικόπτερα της διαμόρφωσης Fire Hawk χρησιμοποιούνται ήδη και από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Καλιφόρνια εκτός της κομητείας Βεντούρα, όπως στο Λος Άντζελες (3 x S-70A), το Σαν Ντιέγκο (S-70i) και η Cal Fire (1 S-70i υπό παραγγελία).


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 40
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Ενδιαφέρουσα πολλαπλών αποστολών υλοποίηση, με περγαμηνές και αεροπυρόσβεση την νύχτα, ερωτηματικά για την χρήση με hover σε θαλάσσιο ανεφοδιασμό…