Οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν ισραηλινά πυρομαχικά τύπου “loitering”

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί να αποκτήσει το ισραηλινό πυρομαχικό με δυνατότητα παραμονής στην περιοχή ενδιαφέροντος (loitering) Hero-120. Τα πυρομαχικά τύπου “loitering” μπορούν να υπερίπτανται πάνω από μια ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος και να πλήττουν “ευκαιριακούς” στόχους, είτε αυτόνομα, είτε κατόπιν εντολής από τον χειριστή.

Σύμφωνα με το «Inside Defense», το σύστημα προορίζεται να καλύψει ανάγκες της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και η ίδια έχει ήδη αιτηθεί κονδύλι ύψους $6,9 εκατ. για την άμεση παραγγελία αδιευκρίνιστου αριθμού συστημάτων. Ταυτόχρονα, ο ασκών καθήκοντα ελεγκτή στο Πεντάγωνο αναζητά χρηματοδότηση, στα πλαίσια ενός ευρύτερου επαναπρογραμματισμού ποσού $2,8 δις που στάλθηκε στο Κογκρέσο τον προηγούμενο μήνα, για την υλοποίηση ενός μεγαλύτερου σχετικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Markava: Hero με «μακρύ βλέμμα» και… «μακριά γροθιά».

Το Hero-120 κατασκευάζεται από την Uvision και ανήκει σε μια οικογένεια συστημάτων που περιλαμβάνει τουλάχιστον επτά διαφορετικές εκδόσεις, από μεταφερόμενες από οπλίτη έως και εποχούμενες διαφόρων μεγεθών και δυνατοτήτων. Εκτοξεύονται προς την περιοχή ενδιαφέροντος και μεταφέρουν αισθητήρα στο ρύγχος, που μπορεί να μεταφέρει εικόνα μέσω ραδιοζεύξης, ενώ ενσωματώνουν επίσης και κεφαλή για προσβολή τυχόν στόχου που θα επισημανθεί. Το Hero-120 χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα, έχει 12,5kg βάρος και 3,5kg εκρηκτικής κεφαλής, αυτονομία 1h και εμβέλεια (ίδια ραδιοζεύξη) 40km.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •