Αμερικανοί και Ιάπωνες έκαναν την πρώτη τους άσκηση άμυνας ακτών στην Ιαπωνία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Αμερικανικός Στρατός και οι Ιαπωνικές Χερσαίες Δυνάμεις Αυτοάμυνας εκτέλεσαν την πρώτη τους κοινή άσκηση άμυνας ακτών στην Ιαπωνία, σύμφωνα με φωτογραφίες που αποδέσμευσαν οι ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το «Naval News», η άσκηση «Orient Shield 19» έγινε το χρονικό διάστημα 5-24 Σεπτεμβρίου. Η «Orient Shield» είναι η μεγαλύτερη κοινή ετήσια άσκηση των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας και πραγματοποιείται στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία δημιουργεί ένα δίκτυο Anti-Access / Αrea Denial (A2/AD) στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, με σκοπό να υπερασπιστεί τις υπερπόντιες κτήσεις της στην περιοχή. Πέρα από τα πυραυλικά συστήματα κατά πλοίων, σημαντικό ρόλο στην άμυνα έχουν οι Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας και η Αμφίβια Ταξιαρχία Ταχείας Ανάπτυξης.

Στην «Orient Shield 19» συμμετέχουν αμερικανικοί ΠΕΠ M142 HIMARS και ιαπωνικά πυραυλικά συστήματα Type 12. Ο ίδιος συνδυασμός δοκιμάστηκε στην πολυεθνική άσκηση «RIMPAC 2018», όπου 5 ρουκέτες του HIMARS έπληξαν παροπλισμένο πλοίο.

HIMARS, ο “ελβετικός σουγιάς” των Πεζοναυτών μπορεί να βυθίσει εχθρικά πλοία

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους στον τομέα και θέλουν να συνδυάσουν έναν από τους πυραύλους LRASM, NSM ή Harpoon με το HIMARS, το MTVR ή το LVSR.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Σιγά σιγά οι Αμερικάνοι φαίνεται να προτίθενται σοβαρά να ξαναμπούν στο νόημα των “σοβαρών” πολέμων. Ευχάριστο αυτό, υπό την έννοια της στρατιωτικής διαστροφής τουλάχιστον.