9.8 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ο Αμερικανικός Στρατός δίνει νέες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη

- Advertisement -

Νέες πληροφορίες για την ανάπτυξη του ρουκετοβόλου πυροβολικού του στο Ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων έδωσε στη δημοσιότητα ο Αμερικανικός Στρατός. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσιογραφικό δελτίο, στις 28 Οκτωβρίου 2019 το 1ο Τάγμα, του 6ου Συντάγματος, της 41ης Ταξιαρχίας Πεδινού Πυροβολικού (ΠΠ) ξεκίνησε εκπαίδευση στον νέο εξοπλισμό και το νέο λογισμικό της μονάδας πυρός του Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων (MLRS) στη στρατιωτική βάση του Αμερικανικού Στρατού στο Grafenwöhr της Βαυαρίας.
Η 41η Ταξιαρχία είναι η μοναδική ταξιαρχία πυροβολικού του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη πλέον και προετοιμάζεται να εκτοξεύσει πυρά ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις για να υπερασπιστεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να αποτρέψει επιθετικές κινήσεις από κοντινούς εχθρούς. Ο Αμερικανικός Στρατός επανέφερε σε ενεργό δράση την ταξιαρχία τον Νοέμβριο του 2018 με το 1ο τάγμα να επαναλειτουργεί επίσημα στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Το 1-6 ΠΠ είναι το πρώτο από τα δύο τάγματα MLRS της ταξιαρχίας που θα συσταθούν. Το δεύτερο, το 1-77 θα επανασυσταθεί το Φθινόπωρο του 2020.
Έχουν παρέλθει 13 χρόνια από τότε που έχει να δει MLRS στη σύνθεσή του ο USAREUR. Η 41η Ταξιαρχία Πυροβολικού έχει μια μακρά και δοκιμασμένη στα πεδία των μαχών ιστορία που φτάνει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας συμμετάσχει σε επτά πολέμους.
Ο εκτοξευτής M-270A1 έχει δοκιμαστεί στη μάχη και ενσωματώνει τις τελευταίες εξελικτικές βελτιώσεις στον εξοπλισμό του, δύναται να βάλλει όλα τα πυρομαχικά του γνωστού MLRS, τα εξελιγμένα κατευθυνόμενα βλήματα και τα προηγμένα ATACMS επιτυγχάνοντας πυρά ακριβείας σε βεληνεκή 70 χιλιομέτρων με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες και επιτρέποντας πυρά ακόμα και 200 μέτρα κοντά σε φίλια στρατεύματα για την καλύτερη υποστήριξή τους.
Το 1-6 ΠΠ έχει θέση την ετοιμότητα για ανάληψη δράσης ως προτεραιότητα και έχει εφαρμόσει ένα εξαιρετικά ενεργό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους στρατιώτες. Για δύο εβδομάδες οι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στο νέο δίκτυο λογισμικό σύστημα έκδοσης 7.11a, ένα κυβερνητικής ανάπτυξης σύστημα λογισμικού για εκτοξευτές ρουκετών που εξέδοσε το Γραφείο Στρατηγικών κι Επιχειρησιακών Πυραύλων και Ρουκετών (STORM) και η Διεύθυνση Ανάπτυξης Πολεμικών Ικανοτήτων του Κέντρου Διοίκησης Αεροπορίας και Πυραυλικών Συστημάτων, Εξομοίωσης, Λογισμικού και Ολοκλήρωσης του Αμερικανικού Στρατού. Το νέο λογισμικό προσφέρει καλύτερες επιδόσεις διεπιχειρησιακής λειτουργίας και καλύτερους χρόνους βολής.
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα αποτελούσε την τελική φάση στην εκπαίδευση των νέων στρατιωτών με διμοιρίες βολής να τάσσονται στο πεδίο και να εκτελούν βολές με εκπαιδευτικά βλήματα. “Οι νέοι στρατιώτες μαθαίνουν εξαιρετικά γρήγορα τον χειρισμό του νέου λογισμικού και των διαδικασιών παρά τον σημαντικά αυξημένο όγκο πληροφοριών που τους παρέχονται”, σχολιάζει ο Mike Murray του κλάδου εκπαίδευσης του κλιμακίου του STORM.
H 41η Ταξιαρχία γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια από την επαναλειτουργία της τον Νοέμβριο. Η ενεργοποίησή της είναι αποτέλεσμα της απόφασης Εθνικής Άμυνας του 2017 για αύξηση του συνολικού αριθμού στρατιωτών του αμερικανικού στρατού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ενεργοποίηση σε μερικούς μήνες και του δευτέρου τάγματος 1-77 θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία της ταξιαρχίας δίνοντας τον USAREUR την ικανότητα εκτόξευσης πυρών ακριβείας σε μεγάλα βεληνεκή προς υποστήριξη αμερικανικών και λοιπών συμμάχων στρατών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

78
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά

Related News

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα Avenger», τονίζει ο ΥΕΘΑ

Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα για διαθέσιμα μεταχειρισμένα Α/Α συστήματα Avenger, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος...

Νέα συντριβή μαχητικού MiG-21 στην Ινδία

Ινδικό μαχητικό MiG-21 Bison κατέπεσε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.https://twitter.com/IAF_MCC/status/1346485477604429824Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ινδικής Αεροπορίας, το περιστατικό έγινε κοντά στο...

Τα Σκόπια αποκτούν περισσότερα JLTV

Στις 25 Δεκεμβρίου 2020 η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην αγορά επιπλέον 33 στρατιωτικών οχημάτων JLTV από τις...