Επιτυχείς δοκιμές του αναβαθμισμένου ραντάρ του επιθετικού ελικοπτέρου Apache

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με επιτυχία πέρασε τις δοκιμές του Αμερικανικού Στρατού η τελευταία έκδοση του συστήματος ραντάρ AN/APG-78 LONGBOW του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64E Apache.

Σύμφωνα με το «Defence-Blog», το βελτιωμένο AN/APG-78 πέτυχε στις δοκιμές τον εντοπισμό πολυάριθμων χερσαίων και ναυτικών στόχων από μεγαλύτερη απόσταση. Οι ίδιοι στόχοι καταστράφηκαν τότε με πυραύλους AGM-179 JAGM που εκτοξεύτηκαν από το Apache.

Πως γίνονται τα AH-64E Apache πιο φονικά στην «Version 6»

Το ραντάρ κατασκευάζεται από τις εταιρείες Lockheed Martin και Northrop Grumman. Σε υπηρεσία υπάρχουν περίπου 500 LONGBOW, με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Northrop Grumman υποστηρίζει ότι το αναβαθμισμένο LONGBOW έδειξε στις δοκιμές τις νέες επιχειρησιακές λειτουργίες και ικανότητες, περιλαμβανομένων της μεγαλύτερης εμβέλειας εντοπισμού χερσαίων, ναυτικών και εναέριων στόχων, ικανότητας επιτήρησης 360 μοιρών και βελτιωμένης ικανότητας εντοπισμού drones. Κατά την ίδια, η εμβέλεια εντοπισμού του LONGBOW έχει διπλασιαστεί.

Τέλος, η Northrop Grumman αναφέρει ότι η αναβάθμιση του LONGBOW δεν απαιτεί αλλαγές υλικών, χάρη στην προσέγγιση ανοιχτής αρχιτεκτονικής.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of