Οι ΗΠΑ καλούν τη Ν. Κορέα να ενισχύσει περισσότερο την άμυνά της

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Παρά τον ισχυρό δεσμό Ουάσινγκτον-Σεούλ, η Κορέα πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος του βάρους για την άμυνά της. Έτσι δήλωσε ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Dr. Mark T. Esper.

Oι Αμερικανοί φιλοξενούσαν τον ομόλογο του Dr. Esper στο Πεντάγωνο αυτήν την εβδομάδα, τον Jeong Kyeong-doo, με τον οποίο συζήτησαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, την πολιτική προς την Β. Κορέα, επιχειρησιακό έλεγχο σε πολεμική περίοδο και άλλα ειδικά μέτρα.

Νέες ασκήσεις ΗΠΑ, Ν.Κορέας και Ιαπωνίας στην Κορέα

Ο Espen τόνισε τους δεσμούς και την δέσμευση των ΗΠΑ στην υπεράσπιση των αξιών και της ακεραιότητας της Ν. Κορέας αλλά σημείωσε πως η Σεούλ θα πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα στην άμυνά της: “το βάρος της άμυνας δεν πρέπει να πέφτει στους ώμους του Αμερικανού φορολογούμενου και μόνον”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

“Ισόρροπη κατανομή των βαρών έχει λάβει αυξημένη προτεραιότητα σε όλο το εύρος των συμμαχιών των ΗΠΑ”, συμπλήρωσε με νόημα ο Dr. Esper.

Με ποιο μέσο θα αμυνθούν οι ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης με ICBM από τη Βόρεια Κορέα;

Άλλα σημεία που θίχθηκαν ήταν η αποπυρηνικοποίηση της Κορέας και η ενίσχυση της τριμερούς συμμαχίας, ΗΠΑ, Ν.Κορέας και Ιαπωνίας. Η σχέση δίνει έμφαση στην πολιτική συνεννόηση, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Jeong από τη μεριά του έδωσε έμφαση στην σταδιακή μετάβαση επιχειρησιακού ελέγχου σε έναν ανώτατο Νοτιοκορεάτη διοικητή στην κορεατική χερσόνησσο. Επίσης, τόνισε τη διάρκεια και σημασία των στενών σχέσεων Ν.Κορέας και ΗΠΑ ενόψει της 70ής επετείου από την έναρξη του πολέμου της Κορέας.

Μετά τα αεροπλανοφόρα, η Νότια Κορέα θέλει και πυρηνοκίνητα υποβρύχια

Πηγή: Defence Talk


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KonstantinosKaperonis Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
KonstantinosKaperonis
Member
Active Member
KonstantinosKaperonis

Να μαζευτούμε να το πάρουμε ρε παιδιά… Πόσο πάει….