Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν πυρομαχικά για το Carl-Gustaf

3
2143
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Saab ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία πυρομαχικών από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας για το φορητό όπλο Carl-Gustaf. Η συνολική αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια δολάρια και παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το 2020.

Η παραγγελία καλύπτει πολλαπλούς τύπους πυρομαχικών για το σύστημα Carl-Gustaf των 84 mm, το οποίο είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως M3 MAAW.

Το Carl-Gustaf είναι ένα όπλο άνευ οπισθοδρομήσεως και έχει αποδείξει την αξία του στη μάχη, ενώ έχει εκσυγχρονιστεί και βελτιωθεί πολλές φορές για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών. Στην τελευταία του έκδοση, το Carl-Gustaf M4 (που ονομάζεται M3E1 στις Η.Π.Α.), μειώνει το βάρος του εκτοξευτήρα από 10 κιλά σε λιγότερο από 7 κιλά, μεταξύ άλλων βελτιώσεων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Π.Α
Guest
Π.Α

Nα υποθεσω οτι ειναι εκτος σχεδιου η αποκτηση (για Εβρο τουλαχιστον) CG 4.

gdmast
Guest
gdmast

Θα ήταν ευχής έργο και δεν κοστίζει πάρα πολλά. Μάλιστα υπήρχε παλαιότερα συμφωνία (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα), όπου τα CG2 με άδεια των Σουηδών, φτιάχνονταν στην Ελλάδα και το ίδιο θα μπορούσε επομένως να γίνει και για τα CG4. Αλλά είναι αμφίβολο εάν υπάρχουν κονδύλια για το όπλο αυτό.

Spirit
Guest
Spirit

Αν όχι το Carl-Gustaf, θα έπρεπε να επεκταθεί η χρήση του στον ΕΣ τέτοιων όπλων.
Κάτι javelin που ακούστηκε ότι θα αποσύρουν οι Γάλλοι θα συγκινήσουν κανένα από το Πεντάγωνο;