Ο ακόλουθος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας αποκαθιστά την αλήθεια για άρθρο Σημίτη αναφορικά με δηλώσεις Πάιατ, υφαλοκρηπίδα και κυπριακή ΑΟΖ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Διαβάσαμε το δημοσίευμα της 9ης Ιουνίου 2019, στην «Καθημερινή», από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τίτλο «Αιγιαλίτιδα ζώνη – ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα», με ιδιαίτερο σεβασμό και προσοχή, δεδομένης της βαθιάς γνώσης του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα και τις πρόσφατες ισχυρές δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Ως μέρος των στοιχείων που παραθέτει για να υποστηρίξει τη θέση του ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας υιοθετούν  προσεκτική προσέγγιση με την Τουρκία, ο κ. Σημίτης αναφέρει: «Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που σε ερωτήσεις σχετικά με “τις προκλήσεις της Τουρκίας” στην κυπριακή ΑΟΖ, “σημείωσε την ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο” και “μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη”, μία απάντηση που υποδηλώνει πρωτοβουλίες που ίσως δεν θα είναι συμφέρουσες για τη χώρα μας».

Διαβάστε τη συνέχεια στην Καθημερινή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stamatis
Member
Active Member
Stamatis

Αυτά τα Πραβντανιουζ μας έχουν ζαλίσει στις ασυναρτησίες… Ευτυχώς εδώ έχουμε άμεση και έγκαιρη ενημέρωση!!! wink

.....
Guest
.....

εχουμε την πολιτικη και πνευματικη ηγεσια που μας αξιζει .Πρωθυπουργος που την παταει απο το γνωστο site.

agnostospendytis
Guest
agnostospendytis

Πάντως έχει πλάκα που έκανε ειδική αναφορά στα δύο site… smile

Από την άλλη φυσικά, η απάντηση μοιάζει να είναι ότι δεν το είπαμε αυτό (το είπε ο Αναστασιάδης). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το πιστεύουμε αυτό, απλά ότι δεν το είπαν. In any case, ο χρόνος θα δείξει πως το πάνε.