Οι ΗΠΑ φέρονται να επιδιώκουν την υπονόμευση του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου

5
2198
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 68
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια διακριτική αλλά επιθετική πολιτική υπονόμευσης του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου. Σύμφωνα με το “Bruxelles2”, σε εξέλιξη είναι εκστρατεία επιρροής διαφόρων οργάνων της Ε.Ε., ακόμη και κυβερνήσεων κρατών-μελών, ώστε να καθυστερήσουν το εγχείρημα ή να το τορπιλίσουν εντελώς.

 

Οι Αμερικανοί προειδοποιούν να προσέξουν τι κάνουν με τα χρήματα τους οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοί τους, θεωρούν ότι πρόκειται για αβέβαιο εγχείρημα και αρκεί απλά να πιάσουν τον στόχο του 2%. Πίσω από αυτό, ωστόσο, οι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την υιοθέτηση των κειμένων για τη δημιουργία του Ταμείου, κάτι που θα οδηγήσει το πρόγραμμα σε καθυστέρηση τουλάχιστον 6-12 μηνών. Από τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου θα πληγεί η αμερικανική πολεμική βιομηχανία, αφού οι Ευρωπαίοι θα κληθούν να αγοράζουν από κοινού ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα χάρη και στην επιδότηση που θα χορηγεί το Ταμείο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 68
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Fingolfin
Guest
Fingolfin

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις δυνατότητες που θα μας προσφέρει το συγκεκριμένο ταμείο και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε σαν χώρα. Ευχαριστώ.

Κώστας
Guest
Κώστας

Επί της ουσίας δεν μας ωφελεί υπό τον στενό ορισμό της λέξης. Όπως και κανένα άλλο μέλος της ΕΕ συγκεκριμένα. Θα ωφελήσει τις εταιρείες που θα διεκδικήσουν τα κονδύλια. Πρόκειται για 13 δισεκατομμύρια την επόμενη δεκαετία περίπου με το 1/3 για R&D και 2/3 για εξοπλισμό. Θα τίθενται ορισμένοι περιορισμοί (δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί). Πχ λέγεται ότι θα αφορά προγράμματα με συστήματα αμιγώς της ΕΕ. Άλλο που λέγεται είναι ότι θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 3 κράτη μέλη σε κάθε πρόγραμμα προκειμένου να λάβουν επιχορήγηση. Θεωρητικός στόχος είναι να αναγκάσει τα κράτη μέλη και τις εταιρείες τους να αναπτύσσουν κοινά… Read more »

Gunner
Guest
Gunner

Ένα ταμείο που θα επιδοτεί ουσιαστικά τις γερμανικές βιομηχανίες που ως σκοπό έχουν να κλείσουν ΟΛΟΥΣ τους ανταγωνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

bob batons
Guest
bob batons

Και που το βασίζεις αυτό αγαπητέ; Για πέσμου ακριβώς; Δηλαδή είναι τόσο κορόιδα οι Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και λοιποί που δε βλέπουν αυτό που βλέπεις εσύ;

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Αν ήταν σαν το ταμείο που χρηματοδοτεί το λιμενικό μια χαρά θα ήταν αλλα δεν νομίζω