Φωτογραφίες: αμερικανικά F-15E στην Anatolian Eagle (αντί για F-35A)

0
2754
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αεροσκάφη κρούσης F-15E της αμερικανικής Αεροπορίας, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση Anatolian Eagle 2019 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, μεταξύ 17 και 28 Ιούνη στην αεροπορική βάση του Ικονίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική Αεροπορία για την περίσταση, η συγκεκριμένη άσκηση χρηματοδοτείτει από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής και σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον για τους πιλότους προκειμένου «ολοκληρωθούν» σ’ αυτό και να προετοιμαστούν για μάχη.

Μετά από μία παύση δυο ετών, στη φετινή άσκηση θα συμμετάσχουν εκτός της Τουρκίας οι ΗΠΑ, το Πακιστάν, η Ιορδανία, η Ιταλία, το Κατάρ και διακλαδικά αερομέσα του ΝΑΤΟ. Το Αζερμπαϊτζάν συμμετέχει κι αυτό στην άσκηση ως χώρα παρατηρητής.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη ανήκουν στην 494 Μοίρα Μαχητικών που υπάγεται στην 48 Πτέρυγα Μαχητικών με έδρα το Λέικενχιθ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την διοικητή της Μοίρας αντισυνταγματάρχη Τζάινα Ντόνμπεργκ, «Αυτή η άσκηση αφορά την ετοιμότητα και τις σχέσεις. Όταν εκπαιδευόμαστε από κοινού, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κρίση ή έκτακτη ανάγκη. Εκπαιδευόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο και στον αέρα, χτίζουμε αυτές τις μόνιμες σχέσεις, που θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στην μάχη».

Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετέχουν με F-35 στην πολυεθνική άσκηση “Αετός της Ανατολής” στην Τουρκία

Η Ντόνμπεργκ τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης με συμμάχους, λέγοντας ότι η δυναμική και συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση της ένοπλης σύγκρουσης πιέζει πολλά έθνη να συσπειρωθούν πιο κοντά.

Από πλευράς αερομέσων συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle, F-16, F-4 Phantom, JF-17 Thunder και AMX , αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-3 Sentry και E-7 Wedgetail καθώς και μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules και C-17 Globemaster.

Ορισμένες από τις τακτικές που αποτελούν αντικείμενα εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη άσκηση είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας, επιθετική αερομαχία, επίθεση σε αεροπορικούς στόχους υψηλής αξίας, καθώς και αερομαχίες σε ποικίλα σενάρια ενάντια σε διαφορετικά αεροσκάφη (dissimilar air combat training – DACT).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •