21.6 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Τι ξέρουμε για την αμερικανική FREMM

Τι ξέρουμε για την αμερικανική FREMM

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επέλεξε τη Fincantieri και τη FREMM για τη μελλοντική φρεγάτα του Αμερικανικού Ναυτικού, αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες καινούργιες πλατφόρμες, θα περάσει αρκετός καιρός πριν το πρώτο πλοίο εισέλθει σε υπηρεσία.

Όπως σημειώθηκε σε προηγούμενη αναφορά μας, η ανακοίνωση έγινε στις 30 Απριλίου και αρχικά περιλαμβάνει την κατασκευή 10 φρεγατών στα ναυπηγεία Marinette Marine. Το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμεί την απόκτηση τουλάχιστον 20 πλοίων, αλλά είναι άγνωστο αν τα επόμενα πλοία θα ναυπηγηθούν από την ίδια εταιρεία ή κάποια άλλη. Σύμφωνα με το «Defense News», μέχρι τώρα γνωρίζουμε:

Το πρώτο πλοίο θα κοστίσει $1,281 δις. Το κόστος περιλαμβάνει τη σχεδίαση και τις αναγκαίες εργασίες για το στήσιμο της γραμμής παραγωγής. Το πακέτο περιέχει επίσης όλο τον εξοπλισμό, όπως μια έκδοση του ραντάρ AN/SPY-6 και το σύστημα μάχης Aegis. Από το $1,281 δις, τα $795 εκατ. θα καταλήξουν στο ναυπηγείο.

Ιταλική θα είναι η φρεγάτα FFG(X) του Αμερικανικού Ναυτικού

Η τιμή των επόμενων πλοίων θα είναι χαμηλότερη. Το Αμερικανικό Ναυτικό πιστεύει ότι τα $800 εκατ. ανά πλοίο είναι εφικτός στόχος, με ταβάνι τα $950 εκατομμύρια. Υπάρχουν όμως και πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μέσο κόστος $781 εκατ., αν και τα 20 πλοία ναυπηγηθούν.

Η κατασκευή του πρώτου πλοίου σχεδιάζεται να αρχίσει πριν τον Απρίλιο του 2022. Έτσι, το πρώτο πλοίο θα είναι σε θέση να παραδοθεί το 2026 και το Αμερικανικό Ναυτικό οφείλει να το καταστήσει επιχειρησιακό μέχρι το 2030 και πλήρως επιχειρησιακό μέχρι το 2032. Η ναυπήγηση της δέκατης αμερικανικής FREMM θα ολοκληρωθεί το 2035 το αργότερο.

Tο USN αποκτά ιταλικές FREMM σαν FFG(X), ποιες οι πιθανότητες να δούμε μια ελληνική FFG(X) HEL;

Για να μην επαναληφθούν προβλήματα του παρελθόντος, αυτή την φορά επιλέχθηκε μια δοκιμασμένη σχεδίαση πλοίου, στο οποίο θα ενσωματωθούν συστήματα που αναπτύσσονται για άλλα προγράμματα, π.χ. για τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, όπως το σύστημα μάχης Aegis και μια έκδοση του ραντάρ AN/SPY-6. Όλα αυτά έχουν σκοπό να μειωθεί το ρίσκο. Τέλος, υπάρχει φροντίδα για ευκολότερες αναβαθμίσεις χωρίς εκτεταμένες παρεμβάσεις, ενώ η επαύξηση της ηλεκτρικής ισχύος έχει προβλεφτεί από την αρχή. Χάρη σε αυτές τις κινήσεις θεωρείται πως το Αμερικανικό Ναυτικό κέρδισε έξι χρόνια σε συγκριτικά με άλλα παρόμοια προγράμματα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

151 ΣΧΟΛΙΑ

151 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Digenis

Όπως ακριβως τα έλεγα με τον Gelin Gelin .
https://www.ptisidiastima.com/future-fleet-of-hellenic-navy/#comment-212551
1,2 περιλαμβάνει κατασκευή και εξοπλισμό ηλεκτρονικά .OXI όπλα οχι ανταλλακτικά οχι υποστήριξη εκπαίδευση fos κτλπ που οι αμερικανοι τα εχουν σε αλλο κωδικο εξοδου στο προϋπολογισμό του υπουργειου αμυνας και του USN .

Σε ελληνικό συμβόλαιο αυτο το πλοίο θα κοντεύει τα 2 δις ευρώ . Και αν βαλουμε και κατασκευη εδω + μικροτροποποιησεις θα ανέβαινε πιθανόν κιαλο .

CKfurious

Το πρώτο πλοίο θα πάει τόσο 1.2 bill Για τα υπόλοιπα για διάβασε ξανά τι γραφει: #Η τιμή των επόμενων πλοίων θα είναι χαμηλότερη. Το Αμερικανικό Ναυτικό πιστεύει ότι τα $800 εκατ. ανά πλοίο είναι εφικτός στόχος, με ταβάνι τα $950 εκατομμύρια. Υπάρχουν όμως και πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μέσο κόστος $781 εκατ., αν και τα 20 πλοία ναυπηγηθούν# $781 = 720 mil euros Οι Γάλλοι πληρώνουν τις [email protected] 800MIL euros ΧΩΡΊΣ όπλα και ΧΩΡΊΣ FOS! Τι εκτόπισμα έχουν οι αμερικανικες FREMM και τι οι γαλλικές [email protected]?? Ποσα VLS cells έχουν οι αμερικανικες και ποσα οι Γαλλικές?… Read more »

Eman202

Ναι οι FFGx θα βγουν 800 εκατ το κομμάτι αλλά για παραγγελία 20 πλοίων. Αν εμείς είχαμε δώσει παραγγελία για 14 Belharra το κόστος της κάθε μιας δεν θα κατέβαινε;; Αν οι 5 γαλλικές Belharra πήγαν στα 750 εκατ σίγουρα μια παραγγελία για 10 κ γιατί όχι 14 πλοία σε βάθος 15ετιας(για αντικατάσταση όλου του στόλου) από Ελλάδα θα τις πήγαινε σίγουρα πιο κάτω . Το πρόβλημα του κόστους για τις Belharra είναι το μέγεθος της παραγγελίας. Με 14 πλοία, κάτι που θα ήταν τέλεια διαφήμιση για το πλοίο σαν πρώτη εξαγωγή, το κόστος θα έπεφτε σίγουρα 100-150 εκατ ανά… Read more »

Evanos

Ακριβώς οπως το λες.. και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού τελικά διαλέγουμε belhara και σηκώνουμε το αρχικά μεγαλύτερο κόστος ενός νεόυ σχεδίου γιατί δεν προχωράμε σε μια μεγαλύτερη παραγγελία π.χ. 6 κομματιών που έτσι και αλλιώς τα έχουμε ανάγκη και που σίγουρα θα έριχνε το μέσο κόστος ανά πλοίο άσε που θα είχαμε και περισσότερα ερισματα να το φτιάξουμε στην Ελλάδα και με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε Προφανώς η απάντηση υποπτέυομαι ότι ειναι ότι περιμενουν πολλοί απο διαφορες πλευρές να φάνε απο την πίτα των εξοπλισμών και οπως πάντα δεν θελουμε να αφήσουμε κανέναν δυσαρεστημένο ακόμη και εις βάρος… Read more »

sotbak

φαντάσου να τους προτείνουμε να μπούμε στην ίδια παραγγελία των 20 με +9 για να αντικαταστήσουμε όλες τις Σ πόσο θα πέσει η τιμή…Το πλοίο στη βασική του έκδοση είναι ιδανικό για το ΠΝ. Ας πάρουμε από τους Γάλλους κάτι άλλο για να εξοφλήσουμε την πολιτική υποχρέωση, ας αφήσουμε το ΠΝ με πραγματικά πλοία μάχης και όχι μακέτες!!!

Eman202

Βρε άντε κ μπήκαμε στο πρόγραμμα των αμερικανικών Φρεγατών.
Η τιμή για ΜΑΣ θα είναι ίδια με του USN;
Τι όπλα μας αποδεσμεύουν;;
Κ άντε κ τα βρίσκουμε στα δύο παραπάνω.
Για τις Belharra, αν δεν κάνω λαθος βεβαια , μπορούμε να παραλάβουμε σκαφος το 2025 (κ λέμε ότι είναι πολύ αργά αν δεν πάρουμε ενδιάμεση λύση καμία FREMM.
Η Αμερικανικη Φρεγάτα όπως διαβάσαμε πάεθ για να είναι πλήρως λειτουργική κ να την εντάξει στον στόλο το USN κατά το 2032.
Εμείς δλδ πότε θα μπορέσουμε να παραλάβουμε;;
Αν το 2025 είναι αργά το 2035+ τι είναι;;

sotbak

όταν παίρνεις με παραγγελία 9 πλοία (!!!) θα πάρεις ενδιάμεση λύση 2-3 μτχ τα οποία σταδιακά θα αποσύρεις. Άλλωστε το πιο πιθανό είναι η συμφωνία να είναι μεταξύ Αμερικανικού και Ελληνικού Δημοσίου και με τη γνωστή χρηματοδότηση που δίνουν από τις ΗΠΑ (FMS) και όχι διαγωνισμός.

sotbak

αν μπούμε με τόσα πλοία είναι δεδομένο ότι η τιμή θα είναι πτωτική και θα ωφεληθούν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Τα όπλα για μας θα είναι της βασικής έκδοσης δηλ. μέχρι ΣΜ-2. Αν έχουμε συμφωνία μαζί τους για τόσα πλοία θα μας δώσουν αναγκαστικά ενδιάμεση λύση μτχ μέχρι να αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε FFG(x).

aris32

οι αμερικανικες ενοπλες δυναμεις ψωνιζουν με διαφορετικη τιμη απο οτι αλλες χωρες που αγοραζουν αμερικανικα οπλα. Η τιμη για την Ελλαδα της φρεγατας αυτης θα ηταν περιπου λιγο απο το 1 δις κομπλε.

sotbak

η συμφωνία αναβάθμισης των Φ-16 της ΠΑ δείχνει η τιμή είναι θέμα συμφωνίας. Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι προχωρούν τις ISTANBUL class είναι βέβαιο ότι αν το αποφασίσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας οι ΗΠΑ έχουν κάθε συμφέρον να μας εντάξουν στο πρόγραμμα και τις ίδιες τιμές. Εγώ στη θέση τους θα το είχα ήδη κάνει με φορτικότητα και για τη βασική έκδοση οπότε η τιμή θα είναι κι άλλο πεσμένη. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ανανέωση του στόλου με μάχιμα πλοία. Αλλιώς Μπελ λόγω Γαλλίας, αλλά όχι 2 μόνο, τουλάχιστον 4-6.

Dimitris_jp

Το ελληνικο ναυτικο ποτε στην ιστορια του δεν αγορασε 14 μεγαλες μοναδες επιφανείας μαζεμενες, ουτε καν 10 ουτε 8 και σωστα μαντεψες ουτε 6.
Εγω νομιζω πως το επομενο πλοιο του Π.Ν θα ειναι ΜΕΚΟ. Οχι η Α200.

sotbak

όχι άλλα γερμανικά προϊόντα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενόψει των γεωπολιτικών διασυνδέσεων Γερμανίας-Τουρκίας

Dimitris_jp

Hint: Δεν θα ειναι καινουρια.

sotbak

δεν αλλάζει κάτι αν είναι μτχ. Συνδέεσαι με τον προμηθευτή σου. Είναι μεγάλο λάθος όταν έχουμε χειροπιαστά παραδείγματα αγαστής συνεργασίας Γερμανίας-Τουρκίας σε γεωπολιτικό επίπεδο. Η χώρα μας απειλείται πλέον ανοιχτά ως προς τις παραμέτρους της γεωπολιτικής σταθερότητάς της. Είναι οφθαλμοφανές ότι υφίσταται στόχευση απομείωσης (στην καλύτερη περίπτωση) της όποιας γεωπολιτικής μας ισχύος στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής και των Βαλκανίων και η αγαστή συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας εντάσσεται σε αυτό το “περιβάλλον”.

ikaros

Στο υποθετικό σου σενάριο, ως απάντηση σου δίνω το Αυστραλιανό πρόγραμμα των 12 ΥΒ, ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα συμβατικών ΥΒ, αν όχι το μεγαλύτερο και το κόστος συνεχώς αυξάνεται

chriss8

1,2 είναι μαζί με το στήσιμο της γραμμής παραγωγής και την δημιουργία υποδομών για την ναυπήγηση.

Τα επόμενα βγαίνουν στα $800 m ή 740 εκ €. Μαζί με όπλα πυραύλους (48 VLS) κτλ δεν ξεπερνάει τα 1,1 δις.

Ανταλλακτικά και εκπαίδευση, δεν ξέρω ποσό βγαίνει. Αλλά να κάνουν όσο και το ίδιο το πλοίο?

Το άλλο που θέλω να ρωτήσω. Τόσο μεγάλη βιομηχανική ικανότητα και θα βγάλουν 20 πλοία σε 15 χρόνια? Δεν βιάζονται καθόλου, με την Κίνα να τα βγάζει σε «ντουζίνες»?

ShadowMan

λεει περιπου 800μ η μονάδα σκέτη ΑΝ ναυπηγηθούν και οι 20 μονάδες….. Αυτό είναι που ριχνει το κόστος. αν ναυπηγηθούν πχ 5 μονάδες πόσο ανεβαίνει το μαλλί? Δεν νομίζω οτι βγαίνει φτηνότερη απο την μπελχάρα. Ικανότερη ισως αλλά σίγουρα οχι φτηνότερη. Το σημειώνω επειδή εκει βασίζεστε πολλοί.

chriss8

Να μου πεις από 20 να πάρουν 18. Να πω, παίζει… Αλλά από 20 να πάρουν 5? Πρέπει να τους βγουν τελείως τζούφιες για να το κάνουν αυτό!

adpanos

Ποια 48 κελιά ρε εσείς ? 32 κελιά θα έχει η FREMM -US , όσα και η Bella .

CKfurious

quad pack ESSMs σε 1 cell του mk41 μην μου γράψεις πως δεν το έχεις ακούσει!!!
Plus 21 cell RAM!!
Oi Bel τι CIWS θα έχουν? εάν έχουν είπαμε??? SADRAL???

Digenis

Εχουν και Camm εχει και Mica …εχει οτι αλλο θες …Αλλά ειπαμε εσυ ντουκου ντουκου και Sardal .32 κελια για 6000 t των FFg σκαφος ειναι τουλαχιστον περιεργο .η bel με 4,5000 τ βγαζει 32 κελια

Dimitris_jp

Ρε παιδια για να μην τσακωνεστε 😀 να σας ενημερωσω οτι τα επομενα πλοια του ΠΝ θα ειναι ΜΕΚΟ.

Για να δω ποιος θα το βρει? 😆 🙂

Nick

ANZAC Sa’ar ή 124 ?

CKfurious

Εντάξει εσύ αρνείσαι να δεις τη πραγματικότητα!!! Έχει το Γαλλικό Ναυτικό σε πλοίο του mica η camm? Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να μπούν mica και camm στις ffgx παρα στις [email protected] !! Οι FFGX έχουν και 21 cell RAM Και οι ESSM BII είναι ήδη σε production και έτοιμα για quad pack sτον mk41!! Οι FFGx έχουν CODLAG σε αντίθεση με τις ντούγκου ντούγκου ντούγκου CODAD [email protected] !! Δεν υπάρχει σύγκριση! Για αυτό όταν ανακοινώθηκε η επιλογή και η τιμή της ffgX βγήκαν και τα δημοσιεύματα πως προχωράει η [email protected] APO SAGE/ANS!! Με -10-20% ύφεση προχωράει το ντούγκου ντούγκου ντούγκου… Read more »

Digenis

Ακομα δεν καταλαβες οτι το συστημα μεταδοσης ειναι διαφορετικό απο της μηχανες !!!

CKfurious

https://www.edrmagazine.eu/naval-group-the-international-market-and-european-industrial-consolidation

Talking and agreements for partnerships with the Greek industry are ongoing as part of the two governments framework agreement for the acquisition of two frigates “that will be identical to those built for France, with just one complement which is linked to the existence of a naval cruise missile (requirement), a complementary capacity to be scheduled today”, said Alain Guillou, Naval Group Executive Vice-President Development.

NO MICA
NO CAMM
NO RAM
NO PHALANX

Identical to those built for france

2 A50 + 1? A70 VLS

ΤΈΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ [email protected] !!!!

adpanos

32 κελιά είναι. Το ότι παίρνει συγκεκριμένους πυραύλους σε 4-τράδες δεν λέει κάτι.
Μπαίνουν SM2 ή SM6 σε τετράδες και δεν το ξέρω ?

Και οι SYLVER παίρνουν σε 4-τράδες διάφορα είδη Α/Α πυραύλων. Διάλεξε και βάλε……….

CKfurious

32 CELLS?
θέλεις 20SM2:
12 * 4= 48 ESSM II 5 KM RANGEFIRE & FORGET
+
21 cell RAM!!

τι συγκρίνεις ??

16 ASTER 30
8 ASTER 15?
NO RAM!!

Στο ξαναγράφω :
Οι Γαλλικές [email protected] θα έχουν ΜΟΝΟ aster 15 και 30
Τι δεν καταλαβαίνεις????

Το ελληνικό θα είναι όπως το Γαλλικό άντε να μας κοτσάρουν κάνα PHALANX
Τι δεν καταλαβαίνεις??

Παρακαλάμε το πλοίο να παραληφθεί από το Γαλλικό ναυτικό

Υπάρχει περίπτωση να δεχθεί το Γαλλικό ναυτικό να παραλάβει πλοίο με όπλα και συστήματα που δεν έχει ???

chriss8

Το 1.1 που ανέφερα το έβγαλα με 48 κελιά. Με 32 η τιμή δεν ξεφεύγει από το 1 δις…

Digenis

1,2 ειναι το αρχικο συμβολαιο που περιλαμβανει συγκεκριμένα πράματα .Οχι και το τελειωμα του πλοίου … Δηλαδη 1,2 ειναι για αρχη και βλεπουμε μετα τι θα δωθει ως δευτερη ενίσχυση αναλογα την προοδο …

Τα burke για να φθηναίνουν εκαναν 25 χρονια !!! Το Flight 3 ενω ειναι οτι καλητερο υπαρχει εχει πολυ πολυ καλη τιμη για το επιπεδο του !!!

Τα κελια για την FFGx θα ειναι 32 οχι 48 … με οτι σημαίνει αυτό !!!!

Ilias_Skaltsiotis

Μην αρχίσετε πάλι τα βλακείες του στυλ : η τιμή δεν περιλαμβάνει το τελείωμα του πλοίου, η τιμή του f35 δεν περιλαμβάνει τις μηχανές κτλ. Οι τιμές είναι αυτές που σου έγραψα, γιατί ακριβώς βασίζεται σε ένα σχέδιο που πρωτοκατασκευάστηκε το 2007, ενώ τα ηλεκτρονικά του υπάρχουν σε άλλα πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά αυτή είναι η τιμή. Σου έδωσα αναλυτικό πίνακα με όλα τα συστήματα που θα περιλάμβανει και τις αναλυτικές τιμές τους, έχεις κάτι αντίστοιχο από τις belhara, αντί για υποθέσεις και το τι θα θέλατε να έχει??? Εδώ δεν ξέρετε ποια θα… Read more »

CKfurious

Είπαμε οι [email protected] δεν επικοινωνούν με τη πραγματικότητα
MICA VL+ CAMm-ER Quad pack ονειρεύονται στα 650 mil comple!!

Το κόστος των Γαλλικών έχει ανεβεί στα 795 mil/ship λόγω αναπροσαρμογής της σύμβασης λόγω πληθωρισμού από το 017 που υπόγραψαν το συμβόλαιο
Έχουν δοθεί τα references/linkws σε προηγουμενη συζήτηση

Ilias_Skaltsiotis

Υπάρχει η πιθανότητα αν δεν εξασφαλίσουν την παραγγελία μας να ακυρωθεί και το δικό τους πρόγραμμα.
Από την στιγμή που έχουμε σαν δεδομένο ότι 10 ιταλικές fremm με τις αμερικανικές τροποποιήσεις (+300 τόνοι ατσάλι) με το ram και 32 κελιά mk 41, κοστίζουν 5,5 δις $, γιατί δεν κάνουμε ένα διαγωνισμό για τον εξοπλισμό??
Οι usaιοι έχουν ήδη κοστολογήσει την ffgx και τα 48 κελιά, μπορούν να κάνουν και προσφορά για το πλήρες ραντάρ που μπαίνει στα a/b και μπορεί να πάει και στις ffgx. Ας κάνουν προσφορά και οι Γάλλοι με το seafire και οι Ιταλοί, Σουηδοί και Ισραηλινοί.

Digenis

Κατι τετοια ελεγαν μερικοι και για τα Zumbalt και στο τελος επιασαν τα 4 δις .Το ιδιο και για τις LCS …χαχα .Τα 1,2 ειναι για αρχίσει το προγραμμα και οχι για να αποδόση 1 φρεγάτα …Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κιαλα συμβόλαια αναλογα με το πως θα εξελιχθεί ,και σε καμιά περίπτωση συγκρίσιμο με ελληνικο πιθανο συμβολαιο .

Ilias_Skaltsiotis

1,2 δις $ θα κοστίσει το πλοίο πρωτότυπο, τα υπόλοιπα θα κοστισουν 781 εκ $ (5.580-795)/9=532 εκ $ η ναυπήγηση και 248 εκ $ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός https://twitter.com/defencegreece_m/status/1256194547731894272?s=09 Τα 800 και 900, ήταν οι στόχοι πριν διαλέξουν πλοίο, πάει αυτό, υπέγραψαν συμβόλαιο και έχουμε τα πραγματικά νούμερα και όχι στόχους και υποθέσεις. Οι sm κοστίζουν 3 εκ $, oι ram και οι essm 1 εκ $. Άρα 24×3+ 32×1+ 21×1+ 781=906 εκ $ /806 εκ €. Τι σχέση έχει αυτή η τιμή με τα 2 δις που έτσι αυθαίρετα βγάζεις για να δικαιολογήσεις την πανάκριβη bel??????? https://www.defensedaily.com/topic/future-frigate-ffgx/ https://dsm.forecastinternational.com/wordpress/2020/05/04/fremm-wins-u-s-navys-ffgx-competition/ “He explained… Read more »

Digenis

Και οι MMSC κάνουν 500 υποτίθεται αλλά όταν ήρθε εδώ το συμβόλαιο έκαναν 1 δις η κάθε μια .. Τα συμβόλαια εξαγωγής περιλαμβάνουν όπλα γραμμή υποστήριξης fos ανταλλακτικά αναλώσιμα εργαλεία παρελκόμενα εκπαίδευση και κατα περίπτωση κιαλα … Ολα αυτά ειναι πολλα λεφτα ειτε σε $ ειτε σε € …. Οπλα δεν ειναι μονο οι 3-4 διαφορετικοι πυραυλοι αερος οπως υπολογιζεις ,ειναι αντιπλοϊκοι ειναι τορπιλες , πυρομαχικα για τα διαφορα πυροβολα ,γεμισματα ,αντιμετρα . Ακομα και οι πυραυλοι εχουν παρελκομενα συντηρησης οταν γινονται εξαγωγη

Οδηγος για συμβολαια τετοιου μεγεθους πλοιον ειναι οι Αυστραλιανες Hunter . 20 δις για 10 πλοια …

DimitrisXr

Τα κοστη που αναφερεις ομως θα τα εχουν οτι πλοιο και να αγορασουμε. Οποτε μπορουμε να τα ακυρωσουμε αμοιβαια και απο τις 2 παραγγελιες αν θελουμε να κανουμε μια συγκριση τιμων με μια σχετικη ακριβεια

adpanos

Ναι ότι πλοίο και να αγοράσουμε θα έχει αυτά τα κόστη.
Το θέμα είναι πως από την μια βάζετε την Belharra με αυτά τα κόστη υπολογισμένα , ενώ στην FFGX δεν τα συμπεριλαμβάνετε …..

Με αυτό τον τρόπο δείχνετε μια στρεβλή εικόνα , ότι δηλαδή οι FREMM – US είναι οικονομικότερες, πράγμα που ΔΕΝ στέκει.

Επίσης οι τιμές αυτές είναι για το USN για 14 πλοία. Βάλε και την ταρίφα που θα ζητήσουν για εμάς οι Αμερικάνοι- Ιταλοί … για να μπούμε στο πακέτο και θα δεις πως το μαλλί θα ξεφύγει υπέρμετρα .

DimitrisXr

Βαζετε ? Δεν νομιζω να εχω κανει ποτε σε σχολιο μου συγκριση ff(g) και bel, καθως δεν θεωρω κανενα απο τα δυο πλοια ιδανικο για το ΠΝ. Ειναι πολυ αδυναμα για ναυαρχιδες, και πολυ ακριβα για αντικατασταση των S. Εγω προσωπικα υποστηριζω συνδυσμο πλοιων 6-7 ΜΕΚΟ200 και 2-3 OMEGA CLASS (ενδεικτικα τα ονοματα, ας ειναι οτι να ναι απλα σε αυτα τα μεγεθη) και εκσυγχρονισμο των μεκο μας. Παντως, ειναι λογικο αφου τα πλοια αυτα θα φτιαχνουν σε μεγαλυτερους αριθμους η σχεση κοστους-αποδοσης να ειναι καλυτερη απο τα γαλλικα. Επισης πεφτεις στην ιδια παγιδα την οποια προσαπτεις σε εμενα. Κανεις… Read more »

DimitrisXr

Λογικοτατο downvote απο scalp_eg σε σχολιο οπου λεω καθαρα τη γνωμη μου. Μου φαινεται οι φρεγατομαχες σας εχουν πειραξει λιγο μερικους 🙂

Doric

Ναι και εμενα μου εβαλε,μαλλον νομιζει οτι αν καποιος μαζεψει πολλα θα τον βαλουν τιμωρια,η΄κατι τετοιο…
(Η’ ειναι 7 χρονων) 🙂 🙂 🙂

Ilias_Skaltsiotis

Είδαμε και τις τιμές που ζήτησαν στους Αιγυπτίους ή μήπως έχουν κάποια ειδική έκπτωση και αυτοί???

Digenis

Δωσε link … Οι Αιγυπτυοι δεν εχουν τετοια τουμπανιασμενα σε οπλα πλοία .

Ilias_Skaltsiotis

 Digenis  Voiceofreason 1) Τι link να δώσω? Προφανώς και δεν έχουν τον usaικό εξοπλισμό, μιλάω για το πλοίο fremm: 5,5 δις για τα 10 πλοία με extra 300 τόνους ατσάλι από τις ευρωπαϊκές, το ram και τον mk41 και χωρίς ηλ. εξοπλισμό, παρόμοιες τιμές πήραν και οι Αιγύπτιοι, δεν είναι ειδικές τιμές για τους Αμερικάνους. 2) Αν ισχύει αυτό που λέει ο digenis : “Όσο για το Seafire οι δοκιμές συστημάτων πάνω στην πρώτη Fdi θα διαρκέσουν 2 χρόνια” μιλάμε για 2 χρόνια μετά την παράδοση της πρώτης φρεγάτας και αν πάνε όλα καλά, που δεν στο εγγυάται κανένας 3)… Read more »

Digenis

Το τι περιλαμβανει τα 1,2 δις των αμερικανων για την αρχη της FFg μονο οι αμερικανοι το ξερουν .Απο Τα λιγα που εχουν βγαλει στην δημοσιοτητα σημαινει οτι ΔΕΝ περλαμβανετε στην τιμη μια πληρως εξοπλισμένη ffg με τα όπλα με τα ηλεκτρονικά με την εκπαιδευση και τα fos όπως θα ήταν ένα ελληνικό συμβόλαιο σε μια υποτιθέμενη αγορα απο εμας ffg … Δεν μπορουμε να συγκρίνουμε το αμερικανικο 1,2 δις για ffg ουτε με ελληνικη αγορα του ιδιου πλοιου ουτε με μια bel για να πουμε οτι το ενα ειναι ποιο φθηνο απο αλλο και να αρχίσουμε να κράζουμε τους… Read more »

Ilias_Skaltsiotis

Digenis Digenis δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεννοηθούμε. Για πέμπτη φορά σου βάζω τον πίνακα που λέει ακριβώς τι θα έχει ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και πόσο θα κοστίσει στο πρώτο και πόσο στα υπόλοιπα πλοία και εσύ συνεχίζεις να λες ότι δεν ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει και ότι τα λεφτά δεν θα φτάσουν για να τελειώσει το πλοίο.
Το ότι οι Αμερικάνοι μας πουλάνε ακριβότερα από ότι αγοράζουν, αλλά οι Γάλλοι φθηνότερα από ότι θα αγοράσουν εκείνοι πραγματικά με ξεπερνάει.

Ilias_Skaltsiotis

Digenis Digenis sorry λόγω δουλειάς δεν (ξανά)έβαλα το λινκ για τον πίνακα με τον ηλ. εξοπλισμό και τις τιμές
https://twitter.com/defencegreece_m/status/1256194547731894272?s=09

Digenis

Καταρχην ο πινακας ειναι καταπληκτικός ως συστήματα (Ααααα Aegis). μακάρι να προοριζοταν για μια ελληνικη παραγγελεια …Αλλά ειναι ελλιπές .Δεν ειναι ολα τα ηλεκτρονικα πανω και δεν εχει πουθενα οπλα και fos .
Πχ λείπει το Sonar τρόπιδας,μηχανές,συστημα μεταδοσης, harware και Software την διαχειρηση αυτων !!!

Για να μπορεσουμε να καταλαβουμε τι γινετε θελει κιαλα

Ilias_Skaltsiotis

Εγώ στα λέω τόσες μέρες αλλά δεν ακούς!!! Πάμε πάλι, oι μηχανές, το ram, ο mk41, τo πυροβόλο, είναι σε αυτά που μπαίνουν στα ναυπηγεία και είναι στα 795 για το πρώτο πλοίο και (5,580-795)/9=531 εκ $, για τα υπόλοιπα. Σόναρ τρόπιδας δεν έχει η ffgx. Γι’αυτό ξανά λέω, με 531εκ $ παίρνουμε το πλοίο με αυτά που σου είπα. Εχουμε την τιμή για τα αμερικανικά ηλεκτρονικά συστήματα, ας μας κάνουν πρόταση και οι Γάλλοι, Ιταλοί, Σουηδοί και Ισραηλινοί, για τα δικά τους. Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί έχουν ήδη fremm και δεν χρειάζεται κάποια ειδική τροποποίηση για να μπουν.… Read more »

Stpoly

Ποια κόστη είναι υπολογισμένα adpanos??? Εδώ καλά καλά δεν έχει βγει κάποιος από το ΠΝ ή το υπουργείο να πει υπεύθυνα τι ακριβώς θα έχουν πάνω αυτά τα πλοία… Από 500 εκατομμύρια που θα έκαναν οι belharra MN πήγαν στα 750 και τώρα μιλάμε για 1,5-2 billions για την “ελληνική” έκδοση που ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει τι θα έχει εκτός από seafire και ένα A70 για mdcn. Ο άλλος έγραψε οτι “πιστεύει” (δλδ ελπίζει) ότι με αυτά τα λεφτά θα είναι belharra XL για να δικαιολογήσει το απίστευτο κόστος… Συγκρίνει το αυστραλιανό πρόγραμμα των Hunter που οι Αυστραλοί αγοράζουν ανταλλακτικά κ… Read more »

Digenis

Υποτιθετε οτι το ελληνικο συμβολαιο μιας Bel για εχει Fos,παρελκομενα,ανταλλακτικα,εκπαιδευση για πολλα χρονια .Αυτο εχουμε διαβασει σε διαφορα αρθρα .

sotbak

η ταρίφα τους θα είναι ότι με τη δική μας παραγγελία το κόστος για το σύνολο των πλοίων που θα παραχθούν θα πέσει αισθητά στη βασική έκδοση

Digenis

Το θεμα οτι οι ανακοινώσιμες τιμές δεν έχουν τους ίδιους όρους ..Καθε συμβολαιο ειναι διαφορετικό …άλλα περιλαμβανει το ενα άλλα το άλλο Δεν μπορουμε να συγκρινουμε τιμες δικιας αγορας για το ΠΝ ενος αμερικανικου πλοιου με μια αγορα του USN για τον εαυτο του … Ειναι τελειως διαφορετικό ,αλλιως προυπολογιζονται άλλα πραματα περιλαμβάνουν … Αυτο που μπορούμε να συγκρίνουμε ειναι με άλλες πλήρεις εισαγωγές …πχ αυστραλων ,καναδων ,Σαουντ κτλπ υπο προϋποθέσεις και αυτο

Ilias_Skaltsiotis

Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί τότε με ακριβώς την ίδια λογική δεν θα πάρουμε τις belhara στις τιμές που τις παίρνουν οι Γάλλοι αλλά ακριβότερα.
Ο παραλογισμός είναι ότι για τους Αμερικανούς πιστεύετε ότι θα πληρώσουμε παραπάνω ενώ στους Γάλλους λιγότερα, γιατί και καλά θα γλυτώσουμε τον ΦΠΑ.
Η πραγματικότητα είναι οτι με τους Αμερικανούς η συμφωνία είναι μεταξύ κυβερνήσεων, δλδ αγοράζει η usaικη κυβέρνηση και μας το παραδίδει (και είναι υπεύθυνη για ότι πρόβλημα ή υπέρβαση υπάρξει) ενώ οι Γάλλοι αρνούνται και θέλουν να μιλάμε με την εταιρεία.

Digenis

Τις ιδιες bel γαλλικης εκδοσης ως σκαφος και ηλεκτρονικα τα παίρνουμε ισως και λιγο φθηνοτερα χωρις φπα … Τα υπολοια ενος πληρους συμβολαιου ειναι διαφορετικά που εκτινάσσουν την τιμή .

George

Οι Αυστραλοί μετράνε TCO και είναι 35δις AU$ για 9 πλοία.
2,33 δις Ευρώ το σκάφος μέχρι να το πουλήσουν στην Χιλή 😀
Αν θες το αρχικό κόστος (που είναι το πιο σωστό για εμάς μια και μόνο αυτό μετράμε) τότε βλέπε τιμή για RN που είναι 8 δις λίρες για 8 πλοία για την Type-31 δηλαδή 1,2 δις Ευρώ το σκάφος.
Βέβαια είναι ανώτερη της Fremm που είναι η αντίστοιχη Γαλλική.
H Bel είναι η ενδιάμεση σε μέγεθος φρεγάτα κάτω από την Fremm και πάνω από τις μεγάλες Gowind

Digenis

Αν μας εξηγησεις τι εννοεις TCO … Το θεμα ειναι ποσο θα πρεπει να πληρωσουμε σε συμβολαιο αν υποθετικα περναμε τις Hunder … 2 δις + το σκαφος θα μας εβγαινε.

George

Για να σου πω πόσο θα πήγαινε θα πρέπει να μας πεις τι θες να μετρήσουμε. Total Cost of Ownership δηλαδή με τα FOS θα πήγαινε εκεί που λένε οι Αυστραλοί στα 2,35 δις Ευρώ με 2,6 που θα πάει στους Καναδούς (includes operations and maintenance over the life of the ships) και φυσικά έχει να κάνει με το τι χρήση βάζεις στο συμβόλαιο ότι θα κάνεις στο καράβι στη διάρκεια της ζωής του για να σου πει κι ο κατασκευαστής πόσο θα πάει το μαλλί (και το κυριότερο να δεσμευτεί για αυτό με το συμβόλαιο που υπογράφει!) Άλλο το… Read more »

Digenis

Το θεμα ειναι τι περιλαμβάνουν οι αυστραλοι στο συμβόλαιο ?… και αν τα δικα μας υποτιθέμενα συμβόλαια εισαγωγής που διαπραγματευόμαστε περιλαμβάνουν τους ίδιους όρους !!! τα αμερικανικα για το USN περιλαμβανουν ολα τους ιδιους ορους ?Αλλιως δεν μπορουμε να συγκρινουμε τιμες !!!! Απο οτι διαβασα το ΠΝ μας ψαχνετε στο συμβολαιο και με τις bel και με τις αμερικανικες να περιλαμβανετε τα παντα απο fos και γραμμη συντήρησής ,οπως των αυστραλων. και θεωρω οτι κανει σωστά . Για αυτο και ακουστηκαν κατι κοστοι 2 δις η καθε bel και 1 δις η καθε mmsc…Το συμβόλαιο πρεπει να εχει τους ιδιους… Read more »

Digenis

Θεωρω οτι τα ιδια που περιλαμβάνουν οι αυστραλοι στα συμβόλαια τους τα ιδια θα περιλαμβάνουμε και εμείς … Έχουμε διαβάσει σε διάφορα αρθρα οτι οι bel θα έρθουν με fos,παρελκομενα ,νεες παραγωγες οπλων ,εκπαιδευση κτλπ .Τα πόσα χρόνια δεν ξέρουμε !!!Τα 5 το θεωρω σιγουρακη !!! Οπότε θα ειναι συγκρίσιμο αναλογικά το ελληνικό συμβόλαιο με των αυστραλων , μεχρι να δουμε διαφορετικους ορους τελειως …

George

Ναι πρέπει κάθε φορά να ξέρουμε τι συγκρίνουμε αλλιώς δεν βγαίνει νόημα. Για FOS για όλη την ζωή του πλοίου που βάζουν οι Αυστραλοί και οι Καναδοί το βλέπω κάπως χλωμό να το βάζουμε και μεις. Ίσως κάποιο αρχικό FOS…. Πολύ χοντρικά πάντως αν ένα σκάφος άοπλο κάνει 100 τότε φορτωμένο κάνει 150 και θα κοστίσει συνολικά κάτι λιγότερο από 300 μαζί με τη συντήρηση μέχρι να γίνει κατσαρόλες Με αυτό τον πολύ στο περίπου κανόνα οι Type 26 κάνουν 800 εκ Ευρώ του κουτιού αλλά με μόνο όπλο μια πετονιά, 1200 εκ Ευρώ τίγκα από εξοπλισμό και θες 2400… Read more »

Aleko

Μάλλον τις type 26 λες. hunter class.
https://en.wikipedia.org/wiki/Type_26_frigate
type-31 καμια σχέση. 250 mil η μια κάνει.

Ilias_Skaltsiotis

Τα 500 υπήρχαν μόνο σε άρθρο ελληνικής ιστοσελίδας και πουθενά αλλού

Digenis

400εκ€ κοστιζει η LCS ανακοινωσιμες τιμες αμερικανικες .Υποτιθετε μια μικρη παραλλαγή της δεν θα ξεπερνούσε τα 500εκ€ . Εδω μιλαμε για διπλάσια τιμη 1 δις το σκαφος μας εκαναν προσφορα χωρις SM2 μεγαλο ρανταρ και καποια σοναρ ,την ιδια με τους αραβες .Και σε αυτους 1 δις θα του βγει .Τα εχτρα κοστοι παρελκομενα σε εξαγωγικους πελατες ΜΠΟΡΕΙ να αυξησουν και να διπλασιασουν το κοστος .Δεν ισχυει παντα και παντου ομως …

Ilias_Skaltsiotis

Η lcs κοστίζει 400 εκ $ χωρίς εξοπλισμό. Η ffg δεν είναι μικρή παραλλαγή των lcs, τα lcs είναι κορβέτες, κακώς κάποιοι τα παρουσιάζουν ως φρεγάτες. Η προσπάθεια της lm να τα κάνει φρεγάτες χτύπησε τοίχο και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Η τιμή της ffg είναι παρόμοια με την τιμή της γαλλικής έκδοσης, αλλά έχει 16 κελιά παραπάνω και μπορεί να πάρει αλλά 16 με 15-20 εκ $, ram, μπορεί να πάρει quad packed essm ή camm, έχει καλύτερες μηχανές, μπορεί να υποστηρίξει laser, θα έχει όχι 8 αλλά 16 αντιπλοϊκούς και έχει χώρο για τουλάχιστον άλλους 8,… Read more »

Digenis

Μικρη παραλαγη της LCS ειναι η MMSC οχι η ffg .Δεν καταλαβες τι εννουσα παραπανω !!! Οι LCS εχει 400, η μικρη παραλαγη της(MMSC) εχει 500 και εδω ερχετε ως συμβολαιο 1δις η καθε MMSC .Απλα σε ελληνικο συμβολαιο ειναι διπλασιες οι τιμες απο τις αμερικανικες ανακοινωσιμες …. το ιδιο συμβαινει και με τους αλλους εισαγωγης ,αυστραλους καναδους Σαουντ .

Οτι πλοιο να παρουμε ,ειτε bel ,ειτε MMSC ,ειτε FFG το κοστος εκτοξευτε λογο παραλεκομενων συμβολαιου που δεν περιλαμβανονται στις αρχικες ανακοινωσιμες τιμες των αμερικανων των γαλλων για τον εαυτο τους

Voiceofreason

¨Η κατασκευή του πρώτου πλοίου σχεδιάζεται να αρχίσει πριν τον Απρίλιο του 2022. Έτσι, το πρώτο πλοίο θα είναι σε θέση να παραδοθεί το 2026 και το Αμερικανικό Ναυτικό οφείλει να το καταστήσει επιχειρησιακό μέχρι το 2030 και πλήρως επιχειρησιακό μέχρι το 2032¨. Εάν πάρουμε τις Μπελάρα πότε θα αρχίσει η κατασκευή του και πιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα μέχρι το πλοίο γίνει πλήρως επιχειρησιακό;

Ilias_Skaltsiotis

Η πρώτη Γαλλική belhara ξεκίνησε το 2019 και περιμένουν να είναι έτοιμη το 2023. Σε αντίθεση με τις fremm που ήδη έχουν κατασκευαστεί 15, είναι το πρώτο πλοίο που κατασκευαζετε και μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις. Κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι επιχειρησιακή, γιατί βασικά συστήματά της όπως το ραντάρ δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί, αλλά είναι ακόμα στην φάση των πειραματικών δοκιμών.

Voiceofreason

Άρα υποθέτουμε φίλε Ηλία ότι θα τις έχουμε το 2026

Digenis

Μεχρι και νεου τυπου κελια sylver ειναι σχεδιασμένα να μπουν στις Fdi το 2021 “The first series production systems will be available in 2021 to be delivered for the French DGA FDI programme”, he highlighted, as the system has been designed to interface with current and new weapon and combat systems, being the standard MBDA equipment for the next 20-30 years. , The ITR is already offered for new shipbuilding as well as upgrades on the domestic and international markets, with additional weapon systems to be added on request, such as for the Greek Navy in the form of the… Read more »

AC1

Ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα Belharra ή FFG. Εάν επιλέξουμε Belharra παραλαμβάνουμε σε μια πενταετία, ενώ τις FFG σε μια 15ετία. Σε σημερινές τιμές είναι αρκετά κοντά.

sotbak

Διγενή, νομίζω όπως τα λέει ο CK για τις τιμές

Gelin

Αγαπητέ  Digenis δεν λέει ακριβώς αυτό το άρθρο. Στα $1,281 δισ εκτός απο το 1ο πλοίο περιλαμβάνει ***κόστος της σχεδίασης*** και τις αναγκαίες εργασίες για το ***στήσιμο της γραμμής παραγωγής***. Έβαλα *** για να γίνει κατανοητό ότι είναι ακριβώς ότι έγραφα πριν, μιας και η τιμή τους fully loaded θα κυμαίνεται απο 781 ως 950 εκ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, αρα σε ΕΥΡΩ 700-850 εκ. Στα παραπάνω το ξαναγράφω για πολλοστή φορά περιλαμβάνεται κόστος SM-3, SM-6 και Τομαχωκ, οπλισμός που δεν μας χρειάζεται ή/και δεν μας δίνεται πρόσβαση πιθανότατα. Ως εκ τούτου σε μια δική μας διαμόρφωση το κόστος θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο.… Read more »

Gelin

Δεν λέει αυτό  Digenis ξαναδιάβασε προσεκτικότερα. Στο κόστος των 1,281 περιλαμβάνονται κόστη σχεδίασης και στήσιμο της γραμμής παραγωγής. Το USN αναμένει εύρος κόστους απο $781 ως $950 εκ (€700-€850 εκ) για ένα πλοίο με Sea RAM, 32 τουλάχιστον VLS για SM 2/3/6 και Τομαχωκ, οπλισμός που δεν χρειαζόμαστε / δεν αποδεσμεύεται πλην του SM2. Άρα μια ελληνική διαμόρφωση πιθανόν να ήταν χαμηλότερη απο το εύρος αυτό ή κάπου εκεί αν βάλουμε FOS-εκπαίδευση. Βάζουμε στην εξίσωση τις ευκολίες χρηματοδότησης και δένει το γλυκό. Μειονέκτημα ότι θα αργήσει η ναυπήγηση τους σε σχέση με τις γαλλίδες. Ένα λογικότερο κόστος για τις Belharra… Read more »

x-m

Μην αγχώνεστε βρε παιδιά για το πόσο κάνουν τα καράβια. 1, 2, ή 3 , δεν έχει καμιά σημασία !! 😈 Άχρηστα θα μας είναι !!!! Για την ναυτική εβδομάδα και μόνο. Σε άλλο άρθρο πριν 2-3 μέρες έκανα την ερώτηση : η άσκηση “Καταιγίδα” του Π.Ν. θα γίνει; ❓ Όχι , δεν είμαι μάντης, αλλά ξέρω πόσο ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ είμαστε. 😡 😡 😡 Το ζήτησε η τουρκία και αναβάλλεται !!!! 😡 😡 Το ζήτησε ο ακάρ, με την ουρά στα σκέλια εμείς…… 😡 😡 Και πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με δημοσιεύματα όπως : “…………… ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία… Read more »

zap

“Τι ξέρουμε για την αμερικανική FREMM” Οτι δεν θα την παρουμε..

Dimitris_jp

ΧΑΧΑ και γω αυτο ακριβως σκεφτηκα!!

chriss8

Μην προτρέχεις. Το 2050 εδώ θα είμαστε και θα συζητάμε ότι οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται να πουλήσουν τις παλαιότερες FREMM….

adpanos

Πολύ ακριβή είναι για αυτά που προσφέρει.

Γενικά αν θες πλοίο αιχμής τα 2 δις με όλο το πακέτο δεν τα γλυτώνεις.

Μήπως να κοιτούσαμε εκείνα τα Horizon Class που και τέρατα είναι …. και 48 κελιά έχουν … και 1 δις είχαν φτάσει παραδοτέα να κοστίζουν ;

AC1

Αναπόφευκτα η σκέψη των περισσότερων θα πάει αυτομάτως στην σύγκριση με τις Belharra. Κάποιες σκέψεις: Οι FFG είναι πλοία αρκετά μεγαλύτερου μεγέθους και χωρητικότητας εξοπλισμού από τις Belharra προσφέροντας δυνατότητα περισσότερων κελιών εάν αυτό το θεωρούμε σημαντικό. Από ότι φαίνεται το θεωρούμε προσπαθώντας να χωρέσουμε τα διπλάσια από τα 2×8 των Γαλλικών Belharra. Οι FFG αναμένεται να έχουν ΚΑΤ ελάχιστο 32 κελιά και πιθανότερα 40 ή 48. Τα 800-950 εκ $ είναι μάλλον συγκρίσιμα με το κόστος της Belharra. Και τα δυο χωρίς τα όπλα. Αποδέσμευση οποιουδήποτε όπλου ζητηθεί στις Belharra αλλά όχι στις Fremm/FFG. Η βασική διαφορά εδώ αφορά… Read more »

adpanos

Με βάση το USN 32 κελιά θα έχουν οι FREMM – USN.

Οι Γάλλοι αποδεσμεύουν όλο τους το οπλοστάσιο αρκεί να το πληρώσεις. Τώρα ASTER 30, αύριο ASTER 30 BLOCK 1 NT.

Στους Αμερικανούς το πολύ να πάρεις SM2 και το λιγότερο ESSM . Κάτι παραπάνω δεν παίζει.

CKfurious

Τι να τον κάνουμε τον BLOCK1 NT δεν μας λες
Ποσο θα πάει ο ένας???
Έχουμε ικανότητες ανίχνευσης βαλλιστικών pyraluvn στα 1500KM??
Ποιοι έχουν βαλλιστικούς πυραυλους με τέτοια rrange στη περιοχή??

Steve

CK παντογνώστη δίδαξέ μας!!!! Kάνουν και οι βαλλιστικοί sea skiming και χαμηλές πτήσεις σαν τα τούρκικά F16/CN235 και δεν εντοπίζονται ούτε αυτά από το SeaFire λόγω καμπυλότητας??? Ή μας τα κρύβουν πάλι τα ορεινά νησιά του αιγαίου???? Γιατί βλέπω τον Bora να πιάνει στα πρώτα δεύτερα κάτι εκατοντάδες μέτρα… Οι τουρκοι έχουν τους Bora…. ξες και τι θα έχουν το 2030? Τι να τον κάνεις τον αστερ… τι να κάνεις τις νέες φρεγάτες… καλα είμαστε με S και ΜΕΚΟ και θα έχουμε 80% ανεργία… τι να τα κάνεις τα f16.. τσάμπα η αναβάθμιση…. άχρηστα και τα aesa… θα κάνει και… Read more »

CKfurious

Λοιπόν διάβασε να μαθαίνεις: Ο aster30 nt1 είναι για αντί βαλλιστική αμyna εναντίων πυραυλων βεληνεκούς 1500km https://en.wikipedia.org/wiki/Aster_(missile_family) Για αντιβαλλιστική άμυνα πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα long range early warning radar όπως το ακόλουθο https://en.wikipedia.org/wiki/SMART-L https://www.thalesgroup.com/en/smart-l-mm The applied high-end techniques result in a radar with an unrivalled long range performance of 2000 km Έχουμε τίποτα ανάλογο? Επιπλέον το κόστος του aster 30 nt 1 είναι εκτος ελληνικής πραγματικότητας Το πλοίο δεν θα έχει αρκετούς πυραυλους για αυτοάμυνα νομίζεις πως μπορεί να έχει και πυραυλους για αντιβαλλιστική άμυνα??? 😆 😐 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆… Read more »

Steve

Καλύτερα να διαβάσεις εσύ πρώτα….. https://www.mbda-systems.com/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-What-the-Aster-B1-NT-brings.docx.pdf 1)Extension of the Extended Air Defence domain 2)Increased footprint of defended areas 3)Full compatibility and interoperability across ground and naval systems 4)After the current Aster 30 Block 1, which gave Europe its first defence capability against theatre ballistic missiles, the Aster 30 Block 1 NT will allow to extend this capability to more complex threats and will also deal with the emerging threat of Anti-Ship Ballistic Missiles (ASBM) Πάλι παρωπίδες και διαβάζεις ότι θέλεις να διαβάσεις… Ο blk1nt είναι και για αεροσκάφη και για βαλλιστικούς και για Anti-Ship Ballistic Missiles. Τα 1500 είναι πόσο… Read more »

Steve

The SEA FIRE is a multi function radar consisting in four non-rotating arrays (similar to the Lockheed Martin SPY-1 family of radars) and benefiting from the latest gallium nitride (GaN) high-power amplifier technology (similar to Raytheon SPY-6 family). The SEA FIRE provides early warning of potential attacks from conventional and emerging air and surface threats using long-range 3D surveillance, horizon search, and surface surveillance. Its 360-degree coverage can track 800 objects simultaneously without saturation at a range of up to 500 kilometers in the air and 80 kilometers on the surface. SEA FIRE can provide fire control and uplink for… Read more »

CKfurious

Καλά εντάξει το πιστέψαμε!! Το πλοίο προορίζεται για να αντικαταστήσει τις Lafayette Κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν σαν το super πλοίο με το super radar Εάν ήταν έτσι μου εξηγείς γιατί οι Γάλλοι βάλαν αυτό το super radarσε ένα πλοίο με μονο 2 A50 VLS = 16 ASTER?? Υπενθυμίζω πως οι Γάλλοι αρχικά θέλαν το πλοίο εφοδιασμένο μονο με ASTER 15! Δεν το προορίζουν για πλοίο αντιαεροπορικής η αντί βαλλιστικής άμυνας Έχουν τα HORIZON για αυτή τη δουλειά Και βεβαια μπορεί να anatpyxthoun τα capabilities του radars αλλα κάποιος πρέπει να πληρώσει για αυτό! Νομίζεις πως θα είμαστε εμείς? Επιπλέον… Read more »

Mavi70

Ck καλημέρα!! Την πατάτα που είχες γράψει με την καμπυλότητα της γης την έχω κρατήσει!!! Κορυφαίο λέμε!!

CKfurious

https://en.wikipedia.org/wiki/Radar_horizon
Αδιάβαστος και άσχετος όπως πάντα
Μάλλον δεν ξέρεις και να διαβάζεις
Καληνύχτα

Steve

“Καλά εντάξει το πιστέψαμε!!” Σου στέλνω πληροφορίες απο τις κατασκευαστικές εταιρίες.. όχι απο .org, blog και ότι σαβούρα μας ανεβάζεις. Αυτα για τα “αναπτύξουν capcbilities” τα έβγαλες ωραία από το μυαλό σου…. έχεις κανένα reference???? “Plus, the high refresh rate allows the SEA FIRE to hold its grounds against emerging threats such as highly maneuvering and hyper-velocity projectiles or existing ones (such as ballistic missiles and UAVs)” Σου δίνω στοιχεία και πας και σα 5χρονο κάνεις δικά σου σενάρια… Ο aster 30 έχει αντιβαλλιστικές ικανότητες!!!!!!!!!!!!! δεν ειναι αντιβαλλιστικός αποκλειστικά!!!!! εμπλέκει όλους τους στόχους απλά o block1nt εχει μεγαλύτερο βεληνεκές και… Read more »

x-m

Με τα μυαλά που έχουμε, και οι S υπερεξοπλισμός είναι.

ShadowMan

CK σε 10 χρόνια ομως δεν ξέρουμε τι θα εχει η Τουρκιά. Μπορει να αποκτήσει ….

massey-ferguson-65

Καλέ μου άνθρωπε,γιατί θέτεις ζητιμα ffg με belharra…εάν αγοράσεις belharra και τα λεφτα στο μέλλον σου περισσεύουν για μια αγορά 9 με 10 σύγχρονες φρεγάτες γιατί να εισάγεις και τρίτο τύπο πλοίου εκτός από μέκο και belharra…δεν στέκει…οσω για τα όπλα …οι Αμερικάνοι στις freem θα φέρουν 32 ssm ,26 sm2…και οι belharra αφού οι Ιταλοί θα πιστοποιήσουμε τους cammer σε τετράδες απλός εμείς θα χρειαστεί να τους πιστοποιήσουμε στο σύστημα διαχειρησεις δεδομένων του πλοίου και να μπουν σε τετράδες…γνωρίζουμε ότι το πολεμικό ναυτικό έχει σαν σκεύη τους camm er αφού η belharra θα έρθει μετά από τόσα χρόνια….και από… Read more »

ShadowMan

 Ilias_Skaltsiotis Το λές και μόνος σου, καμια σχέση δεν έχει με τα 2 δις της μπελάρα γιατι στα 2 δις είναι και κατι fos και εκπαιδεύσεις μέσα και το κόστος ειναι για 2 πλοία μόνο (οχι για 20 φρέμ που θα πάρουν οι Αμερικανοί όπως σχεδιάζουν) …οπότε επιτέλους γιατί κάνουμε ανόμοιες συγκρίσεις??? Και εγώ φρεμμ προτιμώ αλλά αν είναι να συγκρίνουμε τα κόστη ας το κάνουμε σωστά και ναι ας πάρουμε και φρέμ αλλά η κουβέντα ας εχει νόημα! Δεν γινεται να συγκρίνουμε φρέμ 800-900μ με οπλα η καθε μια για 20 τεμάχια με μπελάρα με 1 δις η καθε… Read more »

Ilias_Skaltsiotis

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η fremmusa, με ram και 32 κελιά θα κοστίζει 781 εκ $/ 712 εκ € και η belhara στην γαλλική έκδοση με 16 κελιά και χωρίς ram, θα κοστίζει 750 εκ €. Και στις 2 τιμές δεν περιλαμβάνονται όπλα, ανταλλακτικά, fos εκπαίδευση, ελληνική τούμπανο ή υπερτούμπανο διαμόρφωση ή ότι άλλη παπάτζα βάζει ο καθένας για να θολώσει τα νερά. Αυτά είναι τα δεδομένα, με τις οποίες διαφορές στο εξοπλισμό. Για τους Αμερικανούς στο πρώτο μου σχόλιο έχω αναλυτικό πίνακα με το τι περιλαμβάνει, για τους Γάλλους δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο.

Evanos

Ωραία ανάλυση. Απο την άλλη είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείς να έχεις τα κορυφαία όπλα της κάθε εποχής…. που οι Γάλλοι πάντα τα δίνουν… ενώ οι Αμερικάνοι απο υπερβολικό γεωστρατηγικό σεβασμό στην Τουρκία πάντα δεν τα δίνουν Ασε που οι Γάλλοι σε περιπτωση σύγκρουσης-και ειδικά με την Τουρκία- έχουν πλήρη και απαρέγκλιτη διάθεση να συμβάλλουν ενεργά και υποστηρικτικά στην πλευρά που έχουν πουλήσει όπλα αλλά και αφού έχουν σταθερή ταύτιση συμφερόντων κάτι που για τους Αμερικάνους αντίθετα θα εξαρτάται απο τον συγκυριακό άνεμο συμφερόντων την δεδομένη στιγμή και με τις κλασικές παραινέσεις “να τα βρούμε” πράγμα που κατα 90% θα… Read more »

Voiceofreason

Το θέμα φίλε μου είναι ότι οι Γάλλοι τα δίνουν σε όποιον πληρώνει. Αν πληρώσουν οι Τούρκοι θα τα πάρουν. Και τα υποβρύχια που πήραμε από τους Γερμανούς και γέρνανε, τα διορθώσανε οι δικοί μας, και οι τούρκοι τα κατασκευάζουν συνεχώς, παρά το όποιο ευρωπαικό εμπάργκο όπλων. Μην ξεχνάς ότι ο Μακρόν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο παραδέχθηκε ότι πρότειναν στους Τούρκους γαλλικά αντιπυραυλικά συστήματα αλλά εκείνοι δεν τα πήραν. Όσο στην περίπτωση σύγκρουσης με τους Τούρκους ότι οι Γάλλοι θα συμβάλλουν ενεργά, είναι όνειρο απατηλό. Οι Γάλλοι στο Μάλι, όταν οι Αμερικανοί είπαν ότι θα φύγουν, επαναστάτησαν και… Read more »

Evanos

Προφανως δεν περιμένω ότι θα έρθουν να σκοτωθούν αυτοί για εμας..

αλλά δορυφορικές πληροφορίες στρατηγικής φύσεως θα τις περίμενα..

Εξάλλου υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν την Τουρκία ως ισχυρότερο παίκτη στην περιοχή..οπως οι Ισραηλινοί..οι Αιγύπτιοι..και ασφαλώς οι Γάλλοι που έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα με τους Τούρκους σε Λιβυη και βόρεια Αφρική αλλά και πολιτισμική αντιπάθεια..

Απο εκεί και πέρα όμως για όλους το εμπόριο ειναι εμπόριο οπως ειδαμε και με τους Ρώσους…αν δεν κάνουν σημαντικές δουλειές μαζί σου προφανώς θα πάνε και απέναντι όχι οι Γάλλοι μόνο αλλα και ο οποιαδήποτε..

chriss8

Χρωστάμε στους Γάλλους για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη… Αλλά ο Βασίλης ο Κλίντον ήταν στην γραμμή του Αλ6 και του έλεγε τι να κάνει για να μην φάει σουτ από την σύνοδο κορυφής….

Επίσης μπορείται να μας εξηγήσετε γιατί οι Τούρκοι δεν πήραν Patriot όταν τα ζήτησαν, ενώ η Ελλάδα πήρε? Μήπως όλα τα περί φιλοτουρκων Ευρωπαίων/Αμερικάνων/Ρώσων είναι επιστημονική φαντασία των Ελλήνων που δεν μπορούν να αντιληφθούν το πώς λειτουργεί η real politic και ένα σύνθετο πλέγμα διεθνών σχέσεων?

leader

Να θυμηθουμε οτι προφητευατε arleigh burke για τον μαιο τωρα δηλ ?Τι εγινε εε?Οποιος πηρε το περιοδικο με αυτες τις προφητειες fake news εε?Τελικα δεν διατιθετονται(ευκολη λυση-δικαιολογια) ή παμε για το 2040? Εφταιξε ο κορονα?Τωρα μαθαμε και τις αμερικανικες φρεμμ οπως μαθαμε και το 2018 για τις ελληνικες φρεμμ(φταιξιμο δικο σας που τις προωθουσατε και ας μην τις πηρε η κυβερνηση οποιος ειναι εγκυρος παιρνει και τετοια περιπτωση)

Iomar

Καλησπέρα,

Μήπως μπορεί κάποιος να μας παραθέσει τους παράγοντες που καθορίζουν τον αριθμό κελιών κάθετης εκτόξευσης που μπορεί να δεχθεί ένα πλοίο, όχι τόσο από την οικονομική άποψη όσο από την τεχνική/ναυπηγική;

CKfurious

https://fas.org/sgp/crs/weapons/R44972.pdf A May 14, 2019, Navy information paper on expanding the cost impact of expanding the FFG(X) VLS capacity from 32 cells to 48 cells states To grow from a 32 Cell VLS to a 48 Cell VLS necessitates an increase in the length of the ship with a small beam increase and roughly a 200-ton increase in full load displacement. This will require a resizing of the ship, readdressing stability and seakeeping analyses, and adapting ship services to accommodate the additional 16 VLS cells. A change of this nature would unnecessarily delay detail design by causing significant disruption to… Read more »

zap

Δεν με λες CK, ξερεις αν υπαρχει πουθενα κανενα λειτουργικο πρωτοτυπο του SeaFire; Το google Fu μου ειναι αδυνατο σημερα.

CKfurious
DimitrisXr

CKfurious CKfurious Digenis Digenis ShadowMan ShadowMan XAXAXAXAXA

ShadowMan

εντωμεταξύ φαντάζομαι στην 4ετια που θα πρέπει να ειναι ετοιμο θα εχουν λυθει και αρκετά απο τα πρώτα προβλήματα του.,,

Digenis

Τελικα ο CK κρυφο μπελχαριτης ειναι …ολα τα καλα νεα τα ξερει …

CKfurious

Που να σου γράψω πως βρήκα και reference της NAVAL GROUP πως το ελληνικό ναυτικό θέλει και 16 MdCN ανά πλοίο = 2 A70 VLS!!!

massey-ferguson-65

Αυτό μου ακούγεται ποιο λογικο …αφού σε ένα sylver a70 βάζεις και aster 30 και scalp….

Digenis

Λογικο το ΠΝ να θελει 16 κελια για πυραυλους τερατα ,οχι μονο αυτο αλλα τα θελει καπου αλλου πχ στη μεση του σκαφους . οχι μποστα που θελει να τα χρησιμοποιήσει μονο για αντιαεροπορικα !!! Ετσι θα βοηθουσε και το σκαφος να κατανεμηθεί καλύτερα το κεντρο βαρους . Μιλαμε για 32 Camm,24 Αστερ 30,16 Scalp σε 4500τ σκαφος … θελει γερη καστομια εδώ !!! Ουτε τα Horizon δεν φερουν τοσα οπλα που εχουν σχεδον 2500 παραπανω και 20 μετρα μακρύτερες .
Δωσε Link .

Iomar

Καλησπέρα,

Παρότι εγώ αναφερόμουν γενικά και όχι συγκεκριμένα στο πρόγραμμα FFG(X), το ανάγνωσμα είναι ενδιαφέρον, ευχαριστώ.

Stavrogin1

Iomar έκτος απο την τεχνική και οικονομική άποψη εκεινο που δεν βλεπω ειναι η τακτική αποψη σε αποτροπή και μάχη. 16, 32 ή 48 κελιά τα κρινουμε με κοινη λογική με μικρες γνώσεις αλλα εχουμε αγνοια πολλων παραγώντων για να ξερουμε. Αν οι Αμερικανοι θελουν 32 κελια ή 48 κατι ξερουν παραπάνω. Αν πλαισιωνονται απο ΑΒ μπορουν και με 32 κελια αλλα σε συγκρουσεις μεγιστης εντασης. Εμεις μπορει να θελουμε 32-40 κελια στις μπελ, αλλα εξαρταται απο τον αριθμο πλοιων, ομαδες μαχης και ειδος αποστολών. Δεν παμε για ΠΝ νεων ναυπηγησεων. 2 και πολλα ειναι κι αν δουμε +2 ή… Read more »

sotbak

θα τολμήσω να το ξαναπώ: Οι FFG(x) στη βασική τους έκδοση είναι το ιδανικό πλοίο για το ΠΝ. Τώρα, ΑΜΕΣΑ (!!!) να την πέσουμε στους Αμερικάνους να μπούμε και μεις στην παραγγελία για 9FFG(x) (20 αμερικάνικες + 9 για μας) σταδιακά!!! Θα πέσει κι άλλο η τιμή και για μας και γι’ αυτούς!!! ΑΚΟΥΕΙ κανείς;;;;;;;;;;;;;;; Είναι πλοία για μάχη ενισχυμένα!!! Εμείς μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουμε!!!

yandr

Έχουμε ξεχασμένα σε κανένα συρτάρι 9-10 δισ ευρώ;

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε χρήματα για τορπίλες, ανταλλακτικά και βλήματα για τα Leopard;

sotbak

έχω ξαναγράψει αρκετές φορές ότι 10 δισ€ είναι το ελάχιστο που πρέπει να διαθέσουμε σε βάθος 10ετίας (ενν. τη δεκαετία που διανύουμε) αν θέλουμε να μείνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και μάλιστα ανέλυσα με το ταπεινό μυαλό μου πως πρέπει να κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα. Μια χώρα που με ΑΕΠ μετά την κρίση στα 230 δισ€ δεν διαθέτει επιπλέον 10 δισ€ για να λάβει την πρωτοβουλία ισχύος στην περιοχή ως πόλος σταθερότητας και διατήρησης του status quo με βάση τις ήδη υπογραφείσες διεθνείς συνθήκες (δηλ. μιλάω μόνο για να διατηρήσουμε τις προβλέψεις-ρυθμίσεις των διεθνών συνθηκών που ισχύουν και μας δεσμεύουν) είναι καταδικασμένη σε… Read more »

x-m

Εμείς δεν θα πολεμήσουμε ΠΟΤΕ !!! Ακομα και αν έχουμε 10 AB και 20 FFG.

sotbak

κι όμως φοβάμαι ότι το πολιτικό πεδίο εντός της Τουρκίας σε συνδυασμό με την οικονομική της πτώση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μικρή ή μεγαλύτερη εμπλοκή μαζί μας.

x-m

No way…..ότι ζητήσουν θα το πάρουν, εδώ δεν τολμάμε να κάνουμε μια άσκηση. Το μόνο ζήτημα είναι πως θα “πουληθεί” στο λαό η υποχώρηση τότε, αλλά θα βρούν λύση, έχουν το know-how και την υποστήριξη.

sotbak

🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

x-m

Scalp_eg Scalp_eg

α.Είστε πολύ αισιόδοξος ΚΑΙ μετά τα χθεσινά.
β. 10 ΑΒ θα έχουμε αφού θα έχουν πάρει πρώτα οι τούρκοι 15. Πάντα ακόλουθοι !!!!

Αλλά ξέχασα ………..όλα θα λυθούν μόλις αγοράσουμε τις FDI. 😡

Voiceofreason

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απλό. Για τις FFG(X) έγινε μία αναλυτική περιγραφή του κόστους. Για τις Μπελάρα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο; Στη γαλλική διαμόρφωση και όχι σε αυτή που προτείνουμε εμείς γιατί δεν έχουμε καταλήξει σε μία δική μας ελληνική διαμόρφωση; Ισχύει αυτό που γράφεται ότι εάν δε μπορούμε να τις αποπληρώσουμε θα τις πάρουν πίσω;

massey-ferguson-65

Αυτό το τελευταίο μπαίνει γιατί εάν συμβεί κάτι και το πλοίο δεν βγει αυτό που θέλουμε και γέρνει όπως το πρώτο Παπανικολής οι Γάλλοι θα πρέπει να το διορθώσουν με δικό τους χρώμα….ωσο για την αποπληρωμή με δενιο θα τις παρουμε…άρα η εταιρία θα πληρωθεί ντουκου και εμείς θα ΔΕΙΝΟΥΜΕ 200 με 150 εκατομμύρια στο έτος….ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΛΕΊΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΡΑ…ΟΠΩΣ ΔΙΚΛΙΔΑ ΑΣΦΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΈΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΜΆΣ….ΔΕΝ ΤΗ ΕΞΝΑΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ Ή ΝΑVAL GROUP πληρωστετοοο

dv1.gr

1.2+ δις τα πρωτα 10 στοχος 200εκ ποιο φθηνα τα επομενα ..αυτη ειναι η τιμη με το κλειδι στο χερι ..τα καλα πλοια κοστιζουν κυριοι οτι πλερωνεις περνεις …..βεβαια καπιοι δεν ξερω τι θελουν να μας πουν με αυτα που λενε ?…δηλαδη το νοημα που θελουν να περασουν μαλλον ειναι οτι κοστιζουν 500εκ …εστω 700εκ να τα κανω εγω..να τρεξουμε να παρουμε και εμεις …καλα ας φερουν τετοιο συμβολαιο να το υπογραψουμε αλλα εστω και 1 ευρω παραπανω το πληρωνουν απο την τσεπη τους …και ας τα παραλαβουμε το 2035 δεν πειραζει .,…η τιμη για τους ιταλους ειναι μονο το… Read more »

evaggelos

παρατηρησεις : 32 κελια η φρεμμ η μπελ αγνωστο ακομα(δεν εχουμε τελικη διαμορφωση) ram η φρεμ αγνωστο στην μπελ ecm εχει η φρεμ αγνωστο στην μπελ χρηματοδοτηση εχει η φρεμ αγνωστο η μπελ η μπελ παιρνει αστερ 30 /15 κ σκαλπ κανενα camm er δεν παιρνει κ δε νομιζω να παρει. οπως βλεπουμε λειπει κατι συμαντικο απο την μπελ.. τα παντα δεν εχουμε τελικη διαμορφωση παρα μονον την διαμορφωση του γαλλικου ναυτικου. ΥΓ. μπορει να κραζουν τον φιλο ck για της υπερβολες του αλλα εδω εχει ενα δικιο ξερουμε οτι παει 2 δις το πλοιο αλλα διαμορφωση -χρηματοδοτηση τελικη δεν… Read more »

CKfurious

Above all:
Δεν υπάρχουν τα λεφτά
Δεν υπάρχει η χρηματοδότηση

Έχει γραφει πως φέτος θα διατεθούν 4mil eurosγια τη συντήρηση του στόλου και οι άλλοι γραφουν για τους aster 30 nt1 που κοστίζει τόσα ο ένας ~!!!

Έχουμε χάσει επαφή με τη πραγματικότητα!!! ιδιαιτερα μετά το covid 19

Flight

Αυτό με τα 4 εκ δεν ισχύει. Είναι περίπου 40 με 50 κατ´ έτος

Steve

bel 2025-6
fremm 2032

Digenis

 evaggelos υπαρχουν νεα δεδομενα . Τα Sylver των FDI παίρνουν τα παντα απο πυραυλους της MBDA ,αρκεί να χωραν φαντάζομαι στο ύψος. Aster,scalp,camm και οτι νεο βγει . “The first series production systems will be available in 2021 to be delivered for the French DGA FDI programme”, he highlighted, as the system has been designed to interface with current and new weapon and combat systems, being the standard MBDA equipment for the next 20-30 years. The ITR is already offered for new shipbuilding as well as upgrades on the domestic and international markets, with additional weapon systems to be added… Read more »

evaggelos

μακαρι αλλα ακομα ειναι συζητησεις μεχρι να ερθει το τελικο πακετο κ κοστος εχουμε μελλον camm er ειμαι φαν ιδωμεν.

Fingolfin

Όταν λέμε τα πάντα από πυραύλους της MBDA, μάλλον θα υπάρχουν και vertical launched exocet blk 3c (Sylver A-70). Εάν ισχύει αυτό μιλάμε για φόρτο 24 exocet blk 3c ανά πλοίο αν το απαιτεί η αποστολή!

“A new propulsion system will be provided to the Block 3 missile to extend its operational range out to 180 km. Block 3 missiles will be fully compliant with evolving vertical launch requirements.”

http://www.deagel.com/Offensive-Weapons/MM40-Block-3-Exocet_a001135006.aspx

dv1.gr

αν δεν το καταλαβες ,,το ειπες μονος σου οτι κατι ΄΄βρωμαει” ….2δις το πλοιο και η γαλλικη διαμορφωση ? καπως δεν κολλαει ?…3 φορες ποιο ακριβα απο οτι θα πληρωσουν οι γαλλοι….καταλαναινεις ποση δοση αληθειας μπορει να εχει …οσο για τον απο κατω ..αυτος ειναι κολλημενος και φασκει και αντιφασκει συνεχως ..το καθε σχολιο του αναιρει το προηγουμενο …..

adpanos

Evaggele, εδώ η απάντηση που θέτεις για τις Bell και τι μπορούν να πάρουν. MBDA’s new generation shipborne firing installation for all missiles The new generation firing installation being developed by MBDA for the French DGA, to be installed initially on the Frégate de Défense et d’Intervention (FDI) under construction for the French Navy, is being promoted as the standard outfitting for both future domestic and international shipbuilding and in-service platform upgrading programmes …. …. The new generation ITR has been conceived to reduce the number and type of boxes and interfaces required for each different MBDA weapon system installed… Read more »

chriss8

Κάτι που πρόσεξα στην μακέτα της φωτογραφίας. Θα έχει 16 αντιπλοϊκούς? Εάν ναι μιλάμε για 2πλάσιους των αντίστοιχων πλοίων. Πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι όλες οι επιθέσεις θα πρέπει να είναι κορεσμού! Και αυτό ενώ θα μπορεί να φορτώσει και κανέναν ASROC!

ANDREW

[email protected] δαγκωτό με ναυπήγηση στη Γαλλία για να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεν είναι να μπλέξεις με τα δικά μας ναυπηγεία. Πρέπει να κάνουμε μία γύρω στις 6- 8 [email protected] και ταυτόχρονα παραγγελία για Gowind. Δεν με ενδιαφέρει το πόσα δις θα κάνουν. Είμαστε ήδη χρεωμένοι με 350+ δις. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσουμε ποτέ. Απ’ την άλλη το κράτος βρίσκει λεφτά για μαλακίες είτε είναι για κανάλια, είτε λαθρομετανάστες είτε τα κέρατα τους τα τράγια. Με ένα ταμείο για την άμυνα και 5 ευρώ ας πούμε να βάζουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ σε όλους μας (υπάρχουν και άλλοι τρόποι). Επομένως… Read more »

Mavi70

Καλησπέρα σε όλους και καλή δύναμη να έχουμε. Το πλοίο είναι καλό (FFGX) το κόστος είναι ανάλογο με αυτά που προσφέρει. Όπως μου έλεγε και ο παππούς μου το ακριβό είναι και φθηνό. Το θέμα του κόστους σαφώς δεν θα είναι αυτό που έχει ανακοινωθεί διότι παρόλο που το USN επειδή την έχει πατήσει αρκετές φορές με νέες σχεδιάσεις οι οποίες στο τέλος βγαίνουν πιο ακριβές από ότι είχε προβλεφθεί φρόντισε να κινηθεί με ασφάλεια και να διαλέξει μια έτοιμη σχεδίαση με τροποποιήσεις η οποία μπορεί να του προσφέρει λιγότερο ρίσκο σε εκτροχιασμό της τιμής. Στο πρόγραμμα των LCS για… Read more »

Digenis

Το θεμα ειναι οτι οι Bel κανουν 4 δις οι 2 ενω οι MMSC 4 δις οι 4 …χαχαχαχα .Αν μιλαμε για ελληνικη εκδοση των bel μιλαμε για δυνατοτητες πολυ μεγαλητερες απο τις MMSC .

Mavi70

Σωστός ! Όπως επίσης μπορούμε με βεβαιότητα να που πόσο περίπου μπορεί να κοστίσουν οι MMSC . Από την άλλη δεν είμαστε ακόμη σίγουροι πόσο θα κοστίσουν οι Bel διότι απλά δεν ξέρουμε την διαμόρφωση!! Οπότε μιλάμε υποθετικά πάντα! Ελπίζω να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραγγελίας και της διαμόρφωσης και τότε να δούμε αν πράγματι είναι ακριβά τα πλοία σύμφωνα με αυτά που προσφέρουν.

SpiNik

Παρακολουθώ καιρό τώρα (αν όχι χρόνια) μια κόντρα για το ποια πλοία να πάρουμε και πολλά σχόλια αναφορικά με το ποιο είναι το καλύτερο για το ΠΝ και τις ανάγκες της χώρας. Γνώστης τεχνικών θεμάτων δεν είμαι, το ξεκαθαρίζω από την αρχή, αλλά νομίζω ότι πολλές φορές κοιτάμε το δέντρο (τεχνικές λεπτομέρειες και συγκρίσεις) και χάνουμε το δάσος (την πραγματικότητα) ως λαός. 1) Αναφορικά με τις Bel, και τους υπέρμαχους αυτών, αναφερόμαστε σε ένα πλοίο μακέτα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να υποστηρίξουμε αν ένα πλοίο μακέτα θα είναι καλό. Μπορεί ναι να είναι κορυφαίο, το καλύτερο, αλλά μπορεί και… Read more »

CKfurious

Επαναλαμβάνω πως πέρα από τον πολιτκό ο επόμενος κρίσιμος παράγοντας είναι το χρηματοδοτικό

Εάν οι Γάλλοι είχαν κάνει αποδεκτες χρηματοδοτικές προτάσεις για το πρόγραμμα η συμφωνία θα είχε ανακοινωθεί με την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Μακρόν το Φεβρουάριο

Τώρα θα έχουμε μια ύφεση στο -10% +επιπλέον κάνα εκατομμύριο ανεργους μια χαμένη τουριστική χρονια

Ποιος θα υπογράψει εξοπλιστικό τόσο dis με το παραπάνω σκηνικό?

Επιπλέον και οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα ύφεσης

Όπως και έγραψε ένας φίλος από πάνω δεν πρέπει να εκπλαγούμε εάν ακυρωθεί η περιοριστεί το πρόγραμμα

Οι αμυντικές δαπάνες είναι οι πρώτες που κόβονται λόγο χαμηλότερου πολιτικού κόστους

sotbak

βάσιμοι οι κίνδυνοι που αναφέρεις, δηλαδή να μην προβούμε ούτε στους αναγκαίους εξοπλισμούς. Τουλάχιστον να αναβαθμίζαμε τις ΜΕΚΟ και να παίρναμε τορπίλες.

SpiNik

Το χρηματοδοτικό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Αλλά θεωρώ ότι αν υπήρχε βούληση θα είχε λυθεί. Αλήθεια τι είναι αυτό που μας εμπόδιζε να εκδόσουμε ένα ομολογιακό δάνειο για την κάλυψη εξοπλιστικών αναγκών; Χρηματοδότηση ενός προγράμαμτος 15ετίας με αντίστοιχο ομόλογο. Να θυμήσω ότι κάποτε το επιτόκιο είχε πέσει και κάτω από το 1% αλλά εμείς ήμασταν υπεράνω. Δεν μας ενδιέφερε να δανειστούμε. Έχουμε εκδόσει ομόλογα για χίλια δύο άλλα πράγματα που εν τέλει δεν έμεινε και τίποτα. Έγιναν γαρύφαλλα και στραγάλια! Απλά θέλω να πω με αυτό ότι το χρηματοδοτικό λειτουργεί ως πρόφαση. Έχεις να υπερασπιστείς τα “Ευρωπαϊκά σύνορα”, μετανάστευση και τόσα… Read more »

GeorgeD

Ωραία επιχειρήματα, αλλά διαφωνώ σε 2-3 σημεία. Η συγκεκριμένη Αμερικανική κυβέρνηση, θα σου πουλήσει ότι μπορείς να αγοράσεις. Αν η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει FFG θα τις πουλούσαν (δίχως tomahawk, αλλά κατά τη γνώμη μου με τα περισσότερα συστήματα). Το πρόβλημα είμαστε εμείς και όχι αυτοί. Το ότι δεν έρχονται άλλοι (κυρίως οι Γερμανοί), έχεις σκεφτεί ότι μπορεί απλά να τα έχουν μοιράσει με τους Γάλλους στο τι θα πάρει ο καθένας? Για παράδειγμα οι Γάλλοι αυτό και οι Γερμανοί μια εταιρία? Για να σου χτυπήσει ο άλλος την πόρτα πρέπει να έχεις προκηρύξει κάποιο ενδιαφέρον. Εμείς έχουμε προκηρύξει ενδιαφέρον… Read more »

nigozs

Βλέπω τα σχόλια.
Συμπέρασμα:
Από φύλλο μπόλικο, από τυρί, τίποτα !

Neoklis

Έχεις βούληση κατ αρχήν να κάνεις ασκήσεις στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη κι όχι σε ασκήσεις στο Σαρωνικό; Έχεις βούληση να τις εκθέσεις σε κίνδυνο με σκοπό να δείξεις το αυτονόητο, ότι υπάρχεις σαν κράτος με σοβαρότητα; ‘Εχεις βούληση να συζητήσεις ΣΟΒΑΡΑ τα ανταλλάγματα για την εδώ κατασκευή των πλοίων και μελλοντικές αναβαθμίσεις /ναυπηγήσεις; Έχεις το βιομηχανικό πλαίσιο ώστε απρόσκοπτα όταν ξεκινήσεις τις παραγγελίες να εξασφαλίσεις την έγκαιρη παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό; Έχεις τη βούληση να εκπαιδεύσεις το προσωπικό να πολεμήσει – αν χρειαστεί- κι όχι να εξαντλείς την εκπαίδευση σε παρελάσεις , Ναυτικές Εβδομάδες και άλλες γιορτές;; Έχεις τη βούληση… Read more »

Digenis

στον παρμενιωνα δεν ειχε κοληση η φρεγατας μας σε υφαλο στην χιο περισση ? Πρεπει να εχει και εργαλεια οταν θες παρμενιονες ,αλλιως σαρωνικος …

aris32

αν παρουμε σαν ενδιαμεση λυση 2-4 AB flightI και αναβαθμισουμε μεκο με υποσυστηματα των ffgx τοτε λογικα θα μπορουμε να παμε σε μια παραγγελια 4+2+2. Αλλιως δεν εχει νοημα να αγορασουμε μια φρεγατα που θα την δουμε με ελληνικα χρωματα το 2035+. Οσον αφορα την fdi καταλαβαινουν ολοι οτι ο ανταγωνισμος ριχνει κοστος και κανει καποιες χαρες παραπανω.

adpanos

Άσχετο με το θέμα αλλά φαίνεται πως εξετάζουμε σοβαρά το TAVOR X95

https://newpost.gr/amyna/5eb68b31a219e0fb4429dab8/oi-prohorimenes-syzitiseis-me-to-israil-gia-to-neo-ethniko-oplo-ton-enoplon-dynameon-tha-antikatastisei-to-g3

Digenis

Εχω κιαλο νεο .Την fdi μέχρι πριν λιγο καιρό την έβλεπα τοναζ 4200 σε διάφορα ξενα αρθρα και το wiki .Τώρα για κάποιο λογο ειναι 4500 .Πηρε βαρος 300 τονους ..καταπαιε μιση ρουσεν προς το παρόν .

Fingolfin

Το USN φημίζεται για τις υπερβάσεις κόστους στα προγράμματά του. Συνεπώς ας περιμένουμε για το τελικό κόστος. Επίσης πού έχει αναφερθεί πως οι Αμερικανοί πρώτα σε εμάς θα επιτρέψουν ναυπήγηση FFG(X) στα ναυπηγεία μας και φυσικά πού έχει αναφερθεί κόστος για τις FFG(X) Hel; Αν αυξηθεί η ταχύτητα και λάβει ένα hull mounted sonar τότε θα άξιζε να το σκεφτούμε για μετά το 2030 και αναλόγως του κόστους αγοράς/ναυπήγησης. Προς το παρόν ή Bel Hel ή S, διαλέχτε. :hmm:

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των...

52
 Μετά από τα fake news σχετικά με τα ελληνικά MLRS, ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα, και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MLRS του Ελληνικού Στρατού που...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99

Related News

Όλες οι απαντήσεις: Όπλα λέιζερ για μαχητικά αεροσκάφη, πότε θα είναι έτοιμα, πώς θα δουλεύουν, πόσο θα κοστίζουν,

Πριν λίγες μέρες ανεβάσαμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα για μία νέα μείζονα τεχνολογική εξέλιξη στην αεροπορική μάχη, τα όπλα λέιζερ. Διαβάστε το εδώ:https://www.ptisidiastima.com/laser-weapons-in-self-defence/Πρόκειται για μία...

Κι άλλη «αποστολή μηνύματος» στην Αν. Μεσόγειο: Το Ισραήλ βύθισε πλοίο σε άσκηση με νέο πύραυλο

Σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Facebook, το ισραηλινό Ναυτικό βύθισε ένα πλοίο στόχο κατά την διάρκεια...

Έξι δωρεάν NSW RIB για τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – Διαγωνισμοί για ατομικά υλικά, αισθητήρες, drones και έγκριση πληρωμής για...

Οι Ειδικές Δυνάμεις θα αποκτήσουν από τις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο του 2022 έξι σκάφη άκαμπτης γάστρας (RIB) για ειδικές επιχειρήσεις, μετά από σχετική...

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΟλοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο 'Αγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο 'Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε...

Ο Ρωσικός Στρατός δοκιμάζει το νέο βαρύ φλογοβόλο ΤΟS-2

Κάθε φορά που βάλλονται ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές προκαλούν δέος και η πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή της νέας έκδοσης TOS-2 «Τοσότσκα» στην κύρια φάση της...
- Advertisement -