25.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Μεγάλες καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους στη συντήρηση των LCS από ιδιώτες διαπιστώνει το αμερικανικό Κογκρέσο

- Advertisement -

Το γνωστό GAO (Government Accountability Office) του αμερικανικού Κογκρέσου είναι μια υπηρεσία ελέγχου των κυβερνητικών διαδικασιών και προγραμμάτων, το οποίο δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναλυτικές και καυστικές.

Σε πρόσφατη λοιπόν έκθεση του με τίτλο «Unplanned Work on Maintenance Contracts Creates Schedule Risk as Ships Begin Operations» για τα πλοία LCS του αμερικανικού Ναυτικού (και για τις δύο υποκλάσεις του σκάφους, και τη Freedom και την Independence) κάνει μια σειρά από ανησυχητικές διαπιστώσεις για τη συντήρηση τους όπως αυτή γίνεται έως τώρα.

Όπως αναφέρει η έκθεση, βασικό συστατικό των LCS ήταν η πρόβλεψη για μικρό πλήρωμα, το οποίο θα κάνει εν πλω μόνο τις πολύ βασικές επισκευές, ενώ τόσο η βασική όσο και η κυρίως συντήρηση θα γίνεται από συνεργεία ιδιωτικών εργολάβων, τα οποία αν χρειαστεί θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο για να συναντήσουν το σκάφος στην περιοχή ανάπτυξης του. Η επιλογή αυτή έγινε ώστε να μειωθεί -μέσω του μικρού πληρώματος- το κόστος λειτουργίας των σκαφών.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου όμως ήταν το Αμερικανικό Ναυτικό να είναι εξαρτημένο από ένα πολύπλοκο σχήμα συμβολαίων συντήρησης με πλειάδα εργολάβων, να εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα τους όπως και από τη διαθεσιμότητα των υλικών και εξαρτημάτων που απαιτούνται, και βέβαια μεγάλο μέρος της όλης διαδικασίας να αποτελεί «άγνωστο τοπίο» για τις δικές του υπηρεσίες ελέγχου και συντήρησης, που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία  να αξιολογήσουν την κατάσταση των συγκεκριμένων πλοίων. Ακόμη, μιας και μεγάλο μέρος των συστημάτων των LCS έχουν προέρθει από την εμπορική αγορά ναυτικών ειδών και εξοπλισμού και καθορίστηκαν από τους ίδιους τους ιδιώτες εργολάβους, αυτά είναι μοναδικά για αυτά τα σκάφη και γενικότερα για το Αμερικανικό Ναυτικό, που δεν τα γνωρίζει όπως τα δικά του ειδικά συστήματα. Μάλιστα για πολλά από αυτά, καθώς ήταν δεδομένο πως θα τα εξυπηρετούσαν ιδιώτες, το Αμερικανικό Ναυτικό δεν είχε καν μπει στον κόπο να αγοράσει τη σχετική βιβλιοθήκη εγχειριδίων!

Η κατάσταση χειροτέρευσε και άλλο κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς υπήρχαν δυσκολίες στην μετακίνηση των ιδιωτικών συνεργείων συντήρησης, ενώ δεν υπήρχαν σε αφθονία οι διεθνείς πιστοποιημένες εταιρίες για την όποια επισκευή χρειαζόταν. Έτσι το Ναυτικό διαπίστωνε πως είτε δεν υπήρχαν αρκετά ιδιωτικά συνεργεία επισκευών, είτε πως αυτά έπρεπε να συντονισθούν μεταξύ τους και με τους προμηθευτές με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ το ίδιο αδυνατούσε να ελέγξει και την πορεία των συντηρήσεων και επισκευών αλλά και να χρησιμοποιήσει δικά του στελέχη για να επιταχύνει την όλη διαδικασία. Εμφανίστηκαν έτσι ακόμη και φαινόμενα «κανιβαλισμού» εξαρτημάτων από το ένα σκάφος στο άλλο, γιατί το ελαττωματικό δεν μπορούσε να επισκευαστεί άμεσα. Φυσικά οι καθυστερήσεις στις επισκευές, οι οποίες εμφανίζονταν και περισσότερες από ότι είχε προβλεφθεί και είχαν και πολλές αναθεωρήσεις κατά τη διάρκεια τους, περιόριζαν και τη διαθεσιμότητα των πλοίων η οποία αναφέρεται πως ήταν στο 46% το 2020, περιόριζε και το εύρος των αποστολών που μπορούσαν να αναλάβουν ενώ αύξανε το συνολικό κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

Οπως αναφέρει η έκθεση του GAO, το Αμερικανικό Ναυτικό έχει υπολογίσει πως το κόστος ζωής του στόλου των 35 LCS θα έιναι 61 δισεκατομμύρια δολάρια (λειτουργία και συντήρηση) αλλά νεότερα στοιχεία δείχνουν πως κάθε σκάφος έχει ετήσιο λειτουργικό κόστος 21 εκατομμύρια δολάρια. Άρα, αν αυτό παραμείνει, τότε το συνολικό ποσό για όλο τον στόλο θα αυξηθεί κατά 13 δις δολάρια (θα φθάσει δηλαδή τα 74 δις) στον κύκλο ζωής της κλάσης.

Τι κάνει τώρα το Αμερικανικό Ναυτικό για να διορθώσει την όλη κατάσταση; Αρχικά ετοιμάζει δικά του συνεργεία και τα εκπαιδεύει για να μετέχουν σε κάποια στάδια συντήρησης. Επίσης είναι σε διαδικασία απόκτησης των δεδομένων συντήρησης των σκαφών, ώστε να προβλέψει το απαιτούμενο στοκ υλικών και να έχει έλεγχο στην παραγγελία τους περνώντας τα μέσα από το δικό του λογιστικό σύστημα. Τρίτον, αλλάζει κάποια εμπορικά συστήματα των σκαφών με τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται και σε άλλα πλοία του, ώστε να καταφέρει την ομοιοτυπία και την γνώση συντήρησης τους. Ακόμη αλλάζει την μέθοδο απονομής συμβολαίων και αποπληρωμών στους εργολάβους ώστε να μειώσει το κόστος και τις καθυστερήσεις.

Να τονίσουμε πως τα προβλήματα αυτά δείχνουν πως η νέα φιλοσοφία συντήρησης των σκαφών LCS (και τα Freedom και τα Independence) που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί είναι προβληματική, μιας και η σχεδόν πλήρης ιδιωτικοποίηση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Αμερικανικού Ναυτικού και τις δικές του δρομολογημένες διαδικασίες. Ίσως για αυτό έχει ακουστεί πως στην προσφορά των φρεγατών MMSC στην Ελλάδα (όπου MMSC είναι μια μετεξέλιξη των LCS Freedom), συμπεριλαμβάνεται η υποσχετική να γίνει στην χώρα μας κέντρο συντήρησης των σκαφών του Αμερικανικού Ναυτικού. Να καλυφθεί έτσι δηλαδή η αμερικανική ανάγκη να υπάρχει στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, ένα πιστοποιημένο κέντρο επισκευών των συγκεκριμένων σκαφών, και όχι αυτά να είναι έρμαιο του τρέχοντος συστήματος ιδιωτών εργολάβων από κάθε μεριά των ΗΠΑ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

40 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
antonios

Και ερχεται αυτο το αρθρο στα λογια μου …Σε περιπτωση επιλογης των κονσερβω-κορβετων και την αποστολη τους ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ναυπηγεια λογω της συμφωνιας Locheed Martin – Navartia τι διαθεσημοτητες πλοιων θα εχει το ΠΝ σε περιπτωση κρισης? Μολις εχτες και ενω ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΠΘ “παρακαλουσε” να αγορασουμε ισπανικες φρεγατες δεν εβγαλε λεξη εναντια στην καλυτερη του συμμαχο την Τουρκια. Αυτες τις απαραμετρους τις εηεταζουν σε ενδεχωμενη επιλογη ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ (τους ρωτησε κανενας δημοσιογραφος αμυντικου ρεπορταζ για κατι τετοιο)?

Jimmy1978

Τελικα οι mmcs σαν πλοια εχουν κατι το θετικο ???
Γιατι απο αρνητικα να φανε και οι κοτες…….

NVASSMAN

Αν και αυτό το άρθρο δεν πείσει και τους τελευταίους ελάχιστους ευτυχώς ότι η λύση της LM για τις φρεγάτες του ΠΝ μας, είναι ότι το Ελληνικό για την κτηματαγορά της Αττικής, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει.

ultorius

Ακομα και αν γινει αυτο το κεντρο, δε νομιζω πως υπαρχει περιπτωση να καλυφθει το κοστος χρησης και συντηρησης των δυσαναλογα ακριβων lcs/mmcs. Εκτως αυτου τοσα πλοια εχουν αν υπαρχει αναγκη για συντηρηση ειναι ευπροσδεκτοι να τα φερουν σε οποιο ναυπηγειο θελουν.
Αν και δεν καταλαβαινω γιατι συγκεκριμενα τα mmcs θα θελουν δικο τους ειδικα σχεδιασμενο ναυπηγειο οταν οι αμερικανοι επιχειρουν με πολυ πιο προηγμενα σκάφη. Ουτε τα zumwalt δεν ξερω αν εχουν δικα τους μερη για συντηρηση, πιο πολυ σαν τεχνικη marketing μου φαινεται.

x-m

Η κουβέντα γύρω από αυτά τα πλοία έχει χάσει εντελώς την αξία της.

Billsk

Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει βγει άλλο τέτοιο κακό σκάφος.
Όπου το πιάνεις “λερώνεσαι”, και με εξοργίζει το γεγονός ότι κάποιοι…. “ειδικοί” δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους για να το φορτωθούμε!!!!

Talos

Καλησπέρα, μιλάμε για πραγματική ευκαιρία…. Τι μας λένε οι αριθμοί;
35 LCS x 21εκ. USD = 735εκ. USD το σύνολο του στόλου για ένα χρόνο.
21 δις USD : 735εκ. USD = 18 χρόνια κύκλος ζωής…. Ουδέν σχόλιο για το πλοίο που θα χτίσει το νέο ΠΝ.

Spyros_Kapa

Ωραία πάσα σάς έδωσα νομίζω;
Spyros_Kapa
Spyros_Kapa (Spyros_Kapa Spyros_Kapa)
Noble Member
7 hours ago
#278615
Δείτε λιγάκι αυτό σχετικά με τις φρεγάτες από USA https://www.navytimes.com/news/your-navy/2021/05/10/cannibalized-parts-systems-that-sailors-cant-fix-lcs-maintenance-woes-could-get-worse-watchdog-warns/

0
Reply

thanos2

μακρια κ αγαπημενοι

Spectrum

Ειναι να σε εξοργίζει ότι αυτο το πλοιο βρίσκεται στην λιστα για τις υποψήφιες φρεγατες.
Δεν ειναι καν φρεγατα
Δεν το παραλαμβανουν οι αμερικανοι
Δεν εχει αξιοπιστια
Δεν ειναι καν φθηνο
Δεν εχει φθηνη συντηρηση
Δεν εχει οπλα
Δεν εχει σταθερο σοναρ
Δεν εχει προστασια επιπεδου φρεγάτας
Δεν εχει τορπιλοσωληνες
Δεν εχει τιποτα το αξιολογο

Τι ακριβως λοιπον εχει?

Spartan

Τι άλλο θέλετε?

Οι Σύμμαχοι για να μας βοηθήσουν στον προβληματισμό μας οτι τα
LCS περισσότερη ώρα βρίσκονται για επισκευές, παρά υπηρετούν σε αποστολές
στην θάλασσα, προτίθενται να κατασκευάσουν στην χώρα μας, πιστοποιημένο κέντρο επισκευών που θα καλύπτει τις ανάγκες Μεσογείου και Μέσης ανατολής. 

Σαν να αγοράζεις ένα καινούργιο μοντέλο αυτ/του που έχει βουίξει η αγορά οτι
είναι ζημιάρικο και τις περισσότερες μέρες βρίσκεται στο συνεργείο, αλλά η
Εισαγωγική εταιρία σου προσφέρει μαζί με την αγορά και 5-7 χρόνια δωρεάν συντήρηση
και όλες τις μηχανικές επισκευές, για να στο κάνει πιο προσιτό.

Μόνο που στην περίπτωσή μας (LCS) δεν θα είναι τίποτε δωρεάν, απλά θα είναι
πιστοποιημένο(εξουσιοδοτημένο) το συνεργείο και μέσα στα πόδια μας και θα τους
κάνουμε και τζίρο (για να αποσβεστεί η επένδυση)

SAAB

Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο είναι κατασκευασμένο για “καιρό ειρήνης” και όχι για πόλεμο. Τα πολεμικά πλοία έχουν όλες τις τεχνικές ειδικότητες να υπηρετούν εντός του πλοίου προκειμένου να αποκαθιστούν τις βλάβες όταν δέχονται πλήγματα.

PanPan

Ωριμάζει σιγά σιγά το πρόγραμμα! Λίγο αλμυρό με λίγα θέματα αξιοπιστίας αλλά ωριμάζει.

Vassilis13

Οχι κ παλι οχι. Ας ειναι οποια αλλη πρόταση…κ ας ειναι αμερικανικη, για να τελειωνει η καραμελα απο πλευρά σας, οτι αρκετοί στον χώρο που μας φιλοξενητε ειμαστε αντιαμερικανοι, επειδη δεν θελουμε την κορυφαια φρεγάτα παγκόσμιος mmsc. 🤣

Μακαρι να πάρουμε ευρωπαικη φρεγατα κ να ξυπνησουμε απο τον καθημερινό εφιάλτη που μας θέλει να παίρνουμε.mmsc

nigozs

Το άρθρο αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν, όχι μόνο σε περίπτωση επιλογής των MMSC αλλά και για ότι πλοίο επιλεχθεί.
Βέβαια το ΠΝ είναι εξαιρετικά προσεκτικο σε κακοτοπιες αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά…….

niknik

Με βαση το αρθρο λοιπον, αν καταλαβαινω σωστα, τα 4 πλοια θα εχουν περιπου 80 εκ ετησιο κοστος.
Εχω θεσει πολλες φορες ενα ρητορικο ερωτημα τελικα, αλλα απαντηση ουδεποτε πηρα απο κανεναν.
Και ειληκρινα ρωταω, μηπως εγω ειμαι αρνητικα προδιαθετημενος και δε τα βλεπω.
Ποια ειναι τα θετικα αυτων των πλοιων σε σχεση με τον ανταγωνισμο;
Υπαρχουν θετικα; Προσφερουν κατι περισσοτερο απο οτι τα αλλα πλοια;
Εκτος απο του οτι ειναι πανακριβα πλοια με οπλισμο κορβετας;

ShadowMan

Αυτό το τελευταίο με το κέντρο υποστήριξης αν θέλουν το αναλαμβάνουμε δεν έχουμε θέμα …. Τα πλοία τους τα χαρίζουμε όμως!

Chris

Πιστοποιημένο κέντρο επισκευών “ο Μίμης”. Ποιότητα, αξιοπιστία, εχεμύθια, δωρεάν ρυμούλκηση στις εγκαταστάσεις μας.

mexicano

Τι άλλο επιχείρημα θα διαβάσουμε απορώ. Να αγοράσουμε τις αλουμινότρατες, λέει, για να γίνουμε το «φαναρτζίδικο» για τα άχρηστα αμερικάνικα πλοία του τύπου που πρέπει να τα συνοδεύει κανονικά και ένα πλωτό συνεργείο, γιατί αν χαλάσει κάτι δεν γίνεται επισκευή εν πλω. Δηλαδή, να αγοράσουμε τη μετεξέλιξη ενός υπερβολικά ακριβού, ανίκανου για μάχη πρώτης γραμμής, κοστοβόρου, ενεργοβόρου και γενικά μέτριου πλοίου με κριτήριο όχι αν μπορεί αυτό να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες του δικού μας Ναυτικού, αν, εάν, άμα (δεν υπάρχουν άλλοι υποθετικοί σύνδεσμοι στη νέα ελληνική) αυτός που θα αποκτήσει, αν τα αποκτήσει τα όποια ναυπηγεία στην Ελλάδα, να γίνει υπεργολάβος του USN για τις αλουμινότρατες LCS. Οκ, πιστεύω πως τερματίσαμε. Νομίζω μια πιο προωθημένη προσπάθεια από την ιστοσελίδα να μας πείσει για τα ανύπαρκτα, με τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινής, απλής σκέψης, επιχειρήματα για ανύπαρκτα πλεονεκτήματα της MMSC δεν θα είναι άλμα λογικής, αλλά άλμα στο υπερδιάστημα…
ΥΓ: Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον ένα σχόλιο από τον ναύαρχο Κονιδάρη, που δεν θέλει «πλωτό σταθμό εναέριας κυκλοφορίας» αλλά πλοίο να μας πει τη γνώμη του για το κόστος χρήσης της LCS/MMSC κατά το. GAO, όταν αυτός είχε πει δημοσίως ότι ΟΛΟΣ ο προϋπολογισμός για την συντήρηση του στόλου είναι 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Voltron

Μονο απο τις καταρες που εχουν μαζεψει αυτα τα πλοια απο εδω, προκοπη δεν προκειται να δουν… Καθε δεκα ημερες ολο και κατι θα διαβασουμε γι’αυτα. Τι εχουν τα ερμα και ψοφανε. Τους σαουδαραβες σιγουρα θα τους εχουν ζωσει τα φιδια με αυτα που προκυπτουν συνεχως…

gdmast

Τελικά δεν κάνουν ούτε για ναρκαλιευτικά όπως φαίνεται.

gdmast

Γελάει ο κόσμος με αυτό το ναρκαλιευτικό. Ούτε καν για ΠΑΘ.

Pantelis82

Συγγνώμη αλλά δεν λέγαμε ότι αυτό που προσφέρει η συμφωνία με τους Αμερικανούς είναι η εγγύηση του USN; Σαν να μην καλύπτει απόλυτα τα αυτονόητα αυτή η εγγύηση.

Poirot

Μια κίνηση πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ για να υπογραμμίσουν την πολύ καλή περίοδο που διανύουν οι σχέσεις τους με την χώρα μας. Να αποσύρουν την υποψηφιότητα των MMSC. Αν μάλιστα στηρίξουν την πρόταση της G&C, ακόμα καλύτερα. Το ΠΝ χρειάζεται αξιόμαχα πλοία και όχι επισκευαστικά κέντρα.

Alex1975

Εχουμε χασει την μπαλα κυριολεκτικα. Προφανως την ιστορια του πλοιου δεν την ξερετε καλα. Το σχεδιο εξαρχης ηταν αυτο που ηταν. Οι αμερικανοι ηθελαν να δωσουν δουλειες σε ιδιωτικα ναυπηγεια με αποτελεσμα το κοστος να ξεφυγει. Ηταν ενα λαθος που το πληρωσε το πλοιο εξαρχης και κατασκευαστικα. Ηταν η πρωτη φορα που το εκανε το αμερικανικο ναυτικο και πρφανως δεν θα το ξανακανει. Δεν εχει να κανει με το σχεδιο αλλα το πως ετρεξε το προγραμμα. Αυτο αν παμε εκει, που δεν το ευχομαι με την καμια γιατι συνολικα συμφωνω οτι ειναι ακαταλληλο πλοιο, δεν ειναι δικο μας προβλημα. Αρκει βεβαια να προσεχθει η συμφωνια και να εχει ξεκαθαρους ορους για την συντηρηση τους. Γενικα εκει παιχτηκε πολυσ σκληρος πολεμος μεταξυ της λοκχιντ και της Οσταλ που εφτιαξαν τους δυο διαφορετιους τυπου του πλοιου. Εχουν γραφτει τα απιστευτα. Εκατσα και εψαξα λιγο την ιστορια του πλοιου και εχουν γινει εγκληματα κυριολεκτικα στο πως το διαχειριστηκαν. Αλλα οπως ειπα δεν μας κανει και συμφωνω με τους περισσοτερους.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri...

42
Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

March #010 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 4.49

Related News

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri το colpo grosso, προσφέροντας μια ιταλική FFG(X);

Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...

Λύθηκε τελικά το μυστήριο με την αποστολή τριών οπλισμένων F-22 και ενός KC-135 στα ανοιχτά της Χαβάης

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, την περασμένη Κυριακή, τρία οπλισμένα μαχητικά F-22 και ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135, απογειώθηκαν από τη Χαβάη για μια...

Oι συνομιλίες Μπάιντεν-Πούτιν εξελίχθηκαν περίπου «όπως αναμενόταν»

Η συνάντηση κορυφής των Προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν εξελίχθηκε «περίπου όπως αναμέναμε», όμως όλα θα εξαρτηθούν από...