Οι ΗΠΑ προκηρύσσουν εργασίες ανακατασκευής υποδομών του Incirlik

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει προκηρύξει διαγωνισμό κατάθεσης προσφορών για την υποστήριξη των υποδομών της αεροπορικής βάσης Incirlik στην Τουρκία, που οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν από τη δεκαετία του 1950.

 

Στο πλαίσιο της προκήρυξης, που έγινε αρχικά γνωστή στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ανάθεση έργου, περιλαμβάνεται η ανακατασκευή της Δεξαμενής 5. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανακατασκευής της υπολογίζεται σε μέχρι $5 εκατομμύρια και προβάδισμα για την εκτέλεση του έργου έχουν οι τουρκικές εταιρείες.

 

Η αεροπορική βάση του Incirlik κατέχει κυρίαρχη θέση στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή έως σήμερα, χαρακτηριστικό που η Τουρκία εκμεταλλεύεται για να αποσπά γεωπολιτικά οφέλη. Σε μια προσπάθεια να μειώσουν την αξία της, οι ΗΠΑ επενδύουν στη δημιουργία / αναβάθμιση άλλων αεροδρομίων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπως η ιορδανική βάση Muwaffaq Salti.

 

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν και αποθήκες οπλισμού από το Incirlik

 

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ιορδανία, ενδεχομένως εξαιτίας των προβλημάτων στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

40% απο την Κυπρο που τους δωσανε φτανουν για 1000χρονια νοικια της Ινσιρλικ.

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Ελπίζω να είναι κλειστή
θα φύγουν από τη Μέση Ανατολή
επιφέρουν μόνο εκμετάλλευση και αίμα
πωλεί τη μητέρα της για πετρέλαιο