Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την επιχείρηση προστασίας εμπορικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πολυεθνική ναυτική επιχείρηση που οραματιζόταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό την «εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο», έχει αρχίσει.

Σύμφωνα με το «Bloomberg», σε αυτήν συμμετέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία και η Αλβανία. Η τελευταία έγινε μέλος της IMSC (International Maritime Security Construct), όπως η επιχείρηση λέγεται επίσημα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, προσφέροντας αποκλειστικά προσωπικό και όχι κάποιο πλοίο ή αεροπλάνο.

Οι ΗΠΑ θέλουν τη συγκρότηση νατοϊκής αρμάδας στον Περσικό

Με βάση τον διοικητή του Αμερικανικού Πέμπτου Στόλου, αντιναύαρχο James Malloy, τα συμμαχικά πλοία θα επιτεθούν μόνο «αν δεχθούν επίθεση». Μεγάλα πλοία, όπως φρεγάτες και αντιτορπιλικά, θα φρουρούν σημεία με έντονη κίνηση και μικρότερα πλοία θα περιπολούν θαλάσσιες περιοχές, τονίζει ανακοίνωση από το Αμερικανικό Ναυτικό. Εναέρια μέσα θα ολοκληρώνουν το πλέγμα επιτήρησης. Οι περιοχές που θα ελέγχονται είναι ο Περσικός Κόλπος, ο Κόλπος του Ομάν και το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ (στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας).

Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους γι’ αυτή την αποστολή τον Ιούλιο, ύστερα από επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια και την κατάρριψη ενός drone. Τις ΗΠΑ δεν ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές χώρες, με την εξαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου, κρίνοντας ότι η κύρια αιτία για την κλιμακωμένη ένταση είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Η Αλβανία… και εμείς που θέλουμε να λέμε πως έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο δεν μπορέσαμε να στείλουμε ούτε μια ομάδα ΟΥΚ.

Ted
Member
Ted

Συμμετοχή δεν θέλετε αγαπητοί σύμμαχοι ?
Παραχωρηστε μας 3 ΑΒ , και την μια την διαθέτουμε όπως θέλετε….

Paliouras
Member
Paliouras

Μην παρουν οι Αλβανοι ΑΒ τελικα…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Εμείς ζητάμε μέσα από τις ΗΠΑ, αλλά δεν προσφέρουμε κάποια συμμετοχή σε επιχειρήσεις όπως αυτή..