
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επιθυμεί την πώληση του προηγμένου πυραύλου αέρος-αέρος METEOR στο Εμιράτο του Κατάρ, υποστηρίζει το «Le Point».
Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η πολεμική αεροπορία του Κατάρ αναμένει την παραλαβή 160 πυραύλων του τύπου, με τους METEOR να αγοράζονται για αξιοποίηση από τα μαχητικά Rafale και EF-2000 Typhoon. Με μια πρώτη ματιά, το ευρωπαϊκό όπλο έχει προφανώς κάποιο αμερικανικής προέλευσης μέρος που η Ουάσινγκτον επικαλείται και δεν αποδεσμεύει ώστε να υλοποιηθεί η παράδοση των πυραύλων.
Το ίδιο συμβαίνει με τους αιγυπτιακούς πυραύλους μακρού πλήγματος SCALP-EG. Το οξύμωρο της υπόθεσης του Κατάρ είναι ότι και το ίδιο περιμένει την παραλαβή SCALP-EG, 140 συνολικά, η παράδοση των οποίων θα συναντήσει αναπόφευκτα κι αυτή το αμερικανικό βέτο!
Με τα F-15QA τί θα γίνει;
Πόσες φορές πρέπει να την ‘πάθουν’ οι Εθρωπαίοι να βάλουν μυαλό…;
Comments are closed.