Παραλαβή δυο νέων LCS από το αμερικανικό Ναυτικό

4
1726
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμερικανικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέλαβε δυο νέα πλοία του προγράμματος LCS, το USS Sioux City (LCS 11) και το USS Wichita (LCS 13) στα ναυπηγεία Fincantieri Marinette Marine Wisconsin στις 22 Αυγούστου.

Πρόκειται για το 14ο και 15ο πλοίο που αποδίδει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και παραδίδονται στο αμερικανικό Ναυτικό και πιο συγκεκριμένα το 6ο και 7ο της κλάσης Freedom. Και τα δυο πλοία αναμένεται να κηρυχθούν επιχειρησιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα LCS αποτελείται από δυο κλάσεις διαφορετικών σχεδιάσεων, την Freedom και την Independence με την καθεμία να ναυπηγούνται από δυο διαφορετικά κονσόρτσια.

Το πρώτο με επικεφαλής την Lockheed Martin (για τα σκάφη με μονούς αριθμούς) και το δεύτερο από την Austal USA (για τα σκάφη με ζυγούς αριθμόυς).

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα LCS έχει αποδόσει 29 πλοία για λογαριασμό του αμερικανικού Ναυτικού. 15 έχουν ήδη παραδοθεί, 11 βρίσκονται σε διάφορα στάδια ναυπήγησης και 3 βρίσκονται στην φάση της προπαραγωγής.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ulysses
Guest
Ulysses

Ένα αποτυχημένο πλοίο σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές εκτιμήσεις που ήδη αναζητούν τον διάδοχό του. Εδώ όμως δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να παρουσιάσετε τα στοιχεία ώστε να κρίνουν αντικειμενικά οι αναγνώστες σας.

Τρία από τα αρχικά τέσσερα πλοία είναι αυτή τη στιγμή σε συντήρηση (Freedom, Fort Worth, Milwaukee: το τελευταίο παραλήφθηκε μόλις το 2015), τα άλλα σε δοκιμές οπότε ούτε φέτος θα δουν επιχειρησιακή δράση.

Περισσότερες πληροφορίες: https://news.usni.org/2018/04/11/navy-may-not-deploy-littoral-combat-ships-year
όπου υπάρχει και παραπομπή στην επίσημη έκθεση του DOT&E (Διοικητής, Επιχειρησιακές Δοκιμές και Αξιολόγηση)

Αντώνης
Guest
Αντώνης

Άστο, μη το ψειρίζεις παραπάνω… Σχεδόν σε όλο το πλανήτη, βγαίνουν πλοία ανέκδοτα(ελαττωματική σχεδίαση, υπερβάσεις κόστους, κατώτερα των προδιαγραφών ή και καθαρά για επιδότηση της εκάστοτε ντόπιας βιομηχανίας), αλλά όλως τυχαίως, οι Ρώσοι είναι που βγαίνουν στη σέντρα(άντε και οι Γάλλοι). Εδώ βγάζουν ‘αρχαίες’ τις Grigorovich, που έτσι και ανταμώσουν με καμιά LCS(ανεξαρτήτως έκδοσης…), δεν θα επιβιώσει ούτε πάνελ από τις τελευταίες! Και όλα αυτά, με λιγότερο από το μισό κόστος(έχοντας φυσικά πλήρη οπλικά συστήματα και αναχορηγίες και όχι modules αποστολών και λοιπές τσιπιές…). Εν τω μεταξύ, όλως τυχαίως, τα περί μπλάκ άουτ σε πολεμικά πλοία, φαίνεται να είναι αγγλοσαξωνικό… Read more »

andreasmp412c
Guest
andreasmp412c

Ποιες grigorovich αμφιβαλλω αν οι lcs εχουν τη παραμικρη ελπιδα αν πετυχουν καμια buyan-m. Οτι οι ρωσοι εχουν μεινει πισω το ξερουμε ολοι αλλα αυτος ο μηδενισμος κατανταει ωρες ωρες το ιδιο εκνευριστικος με τη ρωσολαγνεια.
Τουλαχιστον αυτοι την πατησαν με τις lcs κ τωρα για τις φρεγατες πανε για δοκιμασμενες λυσεις, οχι για σχεδιαση απ το μηδεν