Το Αμερικανικό Ναυτικό απέσυρε το F/A-18C Hornet

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Ναυτικό απέσυρε τα τελευταία μαχητικά F/A-18C Hornet σε ειδική τελετή που έγινε στον αεροναύσταθμο NAS Oceana την 1η Φεβρουαρίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υλοποιήθηκε τιμητική διέλευση τριών μαχητικών F/A-18C της VFA-34. Η VFA-34 ήταν η τελευταία πολεμική μοίρα του Αμερικανικού Ναυτικού που πετούσε το αεροσκάφος. Το F/A-18C εισήλθε σε υπηρεσία το 1984, ενώ η τελευταία του επιχειρησιακή ανάπτυξη συνέβη με το αεροπλανοφόρο “USS Carl Vinson” το 2018, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

 

Το F/A-18C/D παραμένει πλέον σε χρήση με το Σώμα Πεζοναυτών, την Ελβετία, το Κουβέιτ, τη Μαλαισία και την Φινλανδία.

 

Τίτλοι τέλους για τα τελευταία (σ.σ. «κλασικά») F-18C/D Hornet του αμερικανικού Ναυτικού


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Οι Blue Angels έχουν μεταπέσει ήδη στο E; Ήξερα πως έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει αυτό (επόμενο ήταν εξάλλου) αλλά πότε πρόλαβαν;

Em.Ti
Member
Em.Ti

Όχι ακόμα. Θα γίνει κι αυτό σύντομα όμως.

photographix
Member

Aεροπλαναρα ….

Φωτης
Guest
Φωτης

Μηπως να ενδιέφερε την ΠΑ ενας μικρος αριθμος αυτων των αεροσκαφων,ως πλατφόρμα ναυτικης κρουσης?

Spyros
Member
Spyros

Δεν είναι διαθέσιμα. Μπορεί να αποσύρονται απο τα αεροπλανοφόρα με το ναυτικό, αλλά θα συνεχίσουν να τα έχουν οι Πεζοναύτες (με τα του ναυτικού είτε να παίρνουν μεταγραφή είτε να γίνονται πηγή ανταλλακτικών), και κάποια θα πάνε σε μονάδες aggressors.

p270
Member
p270

ειναι ολα προς το τελος τις ζωης τους

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Τα περισσότερα έχουν εξαντλήσει προ πολλού την επιχειρησιακή ζωή της. Πάντως οι πεζονάυτες έχουν αναβαθμίσει έναν μικρό αριθμό στην έκδοση F/A-18 C/D+ μέχρι να παραδοθούν τα F-35 A/B. Υποθέτω πως επιλέχτηκαν τα “καλύτερα” για αναβάθμιση και πως τα υπόλοιπα θα κανιβαλιστούν για να εξυπερητήσουν τον συνολικό στόλο των Πεζοναυτών.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Tην Π.Α δεν την συμφέρει να αποκτήσει ένα τύπο μαχητικού σε λιγότερο από 40 μονάδες.
Ως πλατφόρμα ναυτικής κρούσης έχουμε τα 18 Μ-2000EGM-3/BGM-3 με τους 37 πυραύλους Exocet τους. Δεν υπάρχει λόγος να αποκτήσουμε ένα νέο τύπο μαχητικού αεροπλάνου, ειδικά σε λίγες μονάδες, για ναυτική κρούση. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφική κίνηση.
Αν η Π.Α είναι να αποκτήσει μεταχειρισμένα μαχητικά αεροπλάνα αυτά θα πρέπει να είναι μόνο F-16C, ανώτερα του Block-30, και Μ-2000-5.

MPAMPIS
Member
MPAMPIS

Εμείς δεν χρειαζόμαστε τέτοια εχουμε f-4!

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Καλά το κατάλαβες.