Οι συγκρούσεις εν πλω αλλάζουν την πολιτική ύπνου στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά τα ατυχή περιστατικά συγκρούσεων αμερικανικών αντιτορπιλικών το τελευταίο διάστημα, το αμερικανικό ναυτικό έχει αλλάξει την πολιτική του ώστε να επιτρέψει σε όλους τους ναυτικούς που βρίσκονται σε υπηρεσία σε αεροπλανοφόρα να έχουν υποχρεωτικά στην διάθεσή τους μίνιμουμ οκτώ ώρες για αδιάλλειπτη ξεκούραση – ύπνο.

Οι εικόνες της «ντροπής» για το US Navy

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Virginian-Pilot, η αλλαγή αυτή είναι η απάντηση σε δύο πρόσφατες συγκρούσεις πλοίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 μελών του πληρώματος στον Ειρηνικό Ωκεανό πέρυσι.

Το αποτέλεσμα των ερευνών των αιτιών από το αμερικανικό Ναυτικό ήταν η διαπίστωση ότι η κόπωση και η κακή διαχείριση του ύπνου συνέβαλαν στις συγκρούσεις.

Συγκεκιρμένα, τα USS John S. McCain και ένα πετρελαιοφόρο συγκρούστηκαν κοντά στη Σιγκαπούρη τον Αύγουστο του 2017, σκοτώνοντας 10 ναυτικούς. Το USS Fitzgerald και ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκαν στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας επτά ναυτικούς.

Η αλλαγή πολιτικής ανάπαυσης των πληρωμάτων έγινε τον Αύγουστο, όμως αναφέρθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα από τον επίσημο ιστότοπο Navy Times.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Τελικά η ανταγωνιστικότητα συμφέρει το USN;

Δημήτρης Τριανταφύλλου
Guest
Δημήτρης Τριανταφύλλου

Μήπως και ο IMO (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορικής Ναυτιλίας) θα πρέπει να πράξει ανάλογα και να φτιαχτεί και η σύνθεση των εμπορικών πλοίων αντίτοιχα;
Με 4 ώρες ύπνου στην καλύτερη περίπτωση, οι αξιωματικοί γέφυρας δεν είναι και ότι ακμαιότερο, και όσο μεγαλύτερη είναι η υπηρεσία στο πλοίο τόσο το χειρότερο.