Το Ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αγοράσει 1400 πυραύλους Sidewinder

0
1667
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά 1400 νέων πυραύλων αέρος-αέρος ΑΙΜ-9X Sidewinder, στις διαμορφώσεις block II και block ii+,σύμφωνα με το Defence Blog.

Η NAVAIR εξέδωσε ανακοίνωση την  προηγούμενη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα Federal Business Opportunituies, ότι αυτό θα είναι ένα νέο συμβόλαιο Fixed Price Incentive Contract (FPIF) που θα αφορά το Ναυτικό, την Αεροπορία των ΗΠΑ καθώς και πελάτες που αγοράζουν μέσω πιστώσεων FMS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συμβόλαιο αγοράς Sidewinder θα αφορά, το μέγιστο, 1400 τακτικούς και εκπαιδευτικούς πυραύλους, μαζί με ανταλλακτικά και παρελκόμενα. Η NAVAIR σκοπεύει να αποδώσει το συμβόλαιο στην Raytheon Missile Systems.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο AIM-9X είναι ο πιο προηγμένος πύραυλος αέρος-αέρος, υπέρυθρης καθοδήγησης, μικρού βεληνεκούς, στον κόσμο. Είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να επιτρέπει εύκολη φόρτωση σε μεγάλο εύρος μοντέρνων αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16, F/A-18, E/A-18G, F-22, F-35 κλπ. Ο πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σαν επιφάνειας αέρος.

Η έκδοση που βρίσκεται σε παραγωγή αυτή την στιγμη είναι ο πύραυλος AIM-9X Block II και βρίσκεται σε παράγωγη εδώ και 16 χρόνια. Η διαφορές από την προηγούμενη έκδοση είναι ο ανασχεδιασμένος πυροκροτητής και ψηφιακός μηχανισμός ασφάλειας ανάφλεξης, που βοηθούν στον ασφαλή χειρισμό κατά την διάρκεια της φόρτωσης στο έδαφος, άλλα και αυξημένη ασφάλεια κατά την διάρκεια της πτήσης.  Πέραν αυτών, άλλες αναβαθμίσεις συμπεριλαμβάνουν,δυνατότητα εγκλωβισμού του στόχου μετά την εκτόξευση του πυραύλου με την χρήση datalink, έτσι ώστε να υποστηριχθούν ικανότητες BVR.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •