11.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
- Advertisement -

Αποσύρονται ή όχι τα περιπολικά Cyclone του Αμερικανικού Ναυτικού;

- Advertisement -

Το Αμερικανικό Ναυτικό δεν σκοπεύει να βρει άμεσο αντικαταστάτη για την κλάση παρακτίων περιπολικών ‘Cyclone’. Τα περιπολικά θα παροπλίζονταν σύντομα αντικαθιστώμενα από νεώτερα πλοία στο πλαίσιο της δημιουργίας του “Ναυτικού των 500 πλοίων” που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος Τραμπ. Ωστόσο, με την έλευση της κυβέρνησης Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κάποια σχέδια και προτεραιότητες δείχνουν να αλλάζουν, θέτοντας την παραπάνω απόφαση εν αμφιβόλω. Εν μέσω ένος “σφιχτού” προϋπολογισμού, συνεχιζόμενης πανδημίας και αυξημένης ανεργίας, κάποιες προτεραιότητες αναμένεται να αλλάξουν.

Έχοντας αρχικά ναυπηγηθεί για να μεταφέρουν μια επίλεκτη οκταμελή ομάδα SEAL, τα περιπολικά θεωρήθηκαν πολύ ελαφρά οπλισμένα και καθόλου “stealth” για την αποστολή τους σε εχθρικά ύδατα, όπου η επιβίωση τους θα ήταν απίθανη με εχθρικά πλοία και αεροσκάφη να είναι ικανά να τα καταστρέψουν πριν προλάβουν να κάνουν χρήση των όπλων τους. Τα πράγματα άλλαξαν όταν τα πλοία αναπτύχθηκαν στη Μέση Ανατολή, όπου φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα για περιπολίες σε κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον έναντι ελαφρών εχθρικών ταχέων σκαφών και παρακτίων ακάτων (FAC/IFAC).

Κε Υπουργέ, στις ΗΠΑ ζητήστε “ότι αποσύρει το USN μέσα στο 2021”! 4 LCS, 3 περιπολικά Cyclone, 1 LSD Whidbey Island… Τα χρειαζόμαστε όλα

Με τέσσερις κινητήρες ντίζελ Paxman που αποδίδουν 14.400 hp και κινούν ισάριθμες έλικες, τα ‘Cyclone’ ανέπτυσσαν ταχύτητες 35 κόμβων και με διατηρούμενη ταχύτητα 25 κόμβων είχαν αυτονομία 2.000 ναυτικών μιλίων. Μια αναβάθμιση του οπλισμού τους με τους πυραύλους BMG-176 Griffin B εντός κυτίου εκτόξευσης παρείχε ικανότητες κρούσης πέραν του οπτικού ορίζοντα συμπληρώνοντας το πυροβόλο των 25 mm και τα μη κατευθυνόμενα πολυβόλα που χειρίζεται το πλήρωμα.

Ο αρχικός σχεδιασμός για 16 σκάφη περικόπηκε οδηγώντας τα δύο τελευταία σε ακύρωση. Σήμερα, υπηρετούν 14 ‘Cyclone’ με το αρχικό της κλάσης, το PC-1 USS Cyclone, να έχει μεταβιβαστεί στο πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων. Το παλιότερο πλέον σε αμερικανική υπηρεσία είναι το PC-3 USS Hurricane, που εντάχθηκε στον στόλο το 1993, είναι σήμερα 28 ετών και ενεργό. Το νεώτερο πλοίο, το PC-14 USS Tornado, εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2000. Σήμερα, δέκα περιπολικά υπηρετούν στο Μανάμα του Μπαχρέιν και τα υπόλοιπα τρια στο Μέϋπορτ της Φλώριντα σε καθήκοντα εκπαίδευσης και ασφάλειας λιμένος. Τα τρία αυτά περιπολικά (PC-13 USS Shamal, PC-14 USS Tornado και PC-8 USS Zephyr) με τα δύο πρώτα να είναι και τα νεώτερα της κλάσης, προορίζονται να παροπλιστούν στις 31 Μαρτίου 2021. Τα υπόλοιπα θα συνεχίζουν προς το παρόν να παρέχουν καθήκοντα περιπολίας και ελέγχου των υδάτων του Περσικού Κόλπου συνοδεύοντας πετρελαιοφόρα και άλλα εμπορικά.

To περιπολικό ‘Cyclone’ και δίπλα του το νεώτερο Mark VI σε μια σύγκριση μεγεθών. Είναι σαφές πως παρά το πολύ ικανότερο συγκρότημα ηλεκτρονικών και τον αυτοματισμό που μεταφέρει, το μικρό μέγεθος περιορίζει και την αυτονομία και την ικανότητα ενσωμάτωσης ισχυρότερων όπλων

Ποιά είναι τα μελλοντικά, όμως, σχέδια του Αμερικανικού Ναυτικού;
Σε πρώτη φάση, ο διευθυντής ναυτικού πολέμου επιφανείας του USN, υποναύαρχος Paul Schlise ξεκαθάρισε πως η ώρα της “δύσης” των ‘Cyclone’ είναι κόντα. Με σχεδόν 30 χρόνια υπηρεσίας και αρκετούς ήδη εκσυγχρονισμούς στην πλάτη τους, τα πλοία θα παροπλιστούν με ή χωρίς αντικαταστάτη. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του, σε γενικό έλεγχο της επιχειρησιακής αξιολόγησης το 2009 εκτεταμένα σημάδια διάβρωσης του κύτους ανακαλύφθηκαν σε 5 από τα πλοία που υπηρετούσαν στον Περσικό Κόλπο. Τα πλοία τέθηκαν εκτός υπηρεσίας για επισκευές και έχουν έκτοτε επιστρέψει όλα σε ενεργό δράση.

Στα σχέδια αντικατάστασης των ‘Cyclone’ περιλαμβάνονταν τα γνωστά Πλοία Παράκτιας Μάχης (Littoral Combat Ships – LCS), σκάφη της Ακτοφυλακής και τα νεώτερα περιπολικά κλάσης Mark VI.

Με κόστος 15 εκ. δολάρια το καθένα, το Αμερικανικό Ναυτικό απέκτησε 12 από τα τελευταία που έχουν συγκρίσιμες ή ανώτερες δυνατότητες με τα παλιότερα ‘Cyclone’. Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει 2 πυροβόλα MK38 MOD 2 των 25 mm σε τηλεχειριζόμενους σταθμούς, βαρέα πολυβόλα M2HB MK50 των 12,7 mm και 12 θέσεις για χειροκίνητα όπλα (πολυβόλα των 7,62 mm, 12,7mm, minguns M-134 ή πολυβομβιδοβόλα Mk-19 των 40mm), έχουν δεκαμελές πλήρωμα και ικανότητα μεταφοράς και εξαπόλυσης οκταμελούς ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων ενώ το κύτος τους από κράματα αλουμινίου είναι ελαφρύ και ανθεκτικό με ενίσχυση στα κρίσιμα μέρη. Ωστόσο, και τα Mk-VI δέχονται την κριτική του διευθυντή επιχειρήσεων του Σώματος Πεζοναυτών, αντιστρατήγου Tracy King, πως είναι υποεξοπλισμένα (στερούνται ικανότητας εκτόξευσης πυραύλων), αλλλά και ακριβά στη συντήρηση και λειτουργία (οι waterjet αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων αλλά για πολύ μικρότερη αυτονομία ενώ είναι εξαιρετικά ενεργοβόροι) και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα σε σενάρια εναντίον επίθεσης “σμήνους” εχθρικών σκαφών.

Μια επιλογή των Πλοίων Παράκτιας Μάχης (LCS) ανεβάζει σημαντικά τις επιδόσεις για τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Μεγάλα, με ισχυρούς κινητήρες, ταχύτητα άνω των 40 κόμβων, άπλετο χώρο για φιλοξενία ειδικών δυνάμεων, ελικοπτέρων και σκαφών εφόδου, με οπλισμό που περιλαμβάνει πυροβόλο Bofors των 57mm, δύο πυροβόλα των 30mm, RAM ή SeaRAM, 24 πυραύλους Hellfire π8 αντιπλοϊκούς πυραύλους NSM, το LCS είναι απόλυτα ικανό να καλύψει την απουσία των ‘Cyclone’ στον 21ο αιώνα. Φυσικά, με τις διαστάσεις που έχει δεν είναι περιπολικό αλλά ελαφρά φρεγάτα και αυτό έχει το αντίστοιχο κόστος και περιορισμούς. Ειδικά το κόστος απόκτησης με 400-450 εκ. δολάρια ανά πλοίο “κείται μακράν” των 20 εκ. που κόστισε κάθε “Cyclone” στη δεκαετία του ’90.

Επιχειρησιακά, τουλάχιστον, τα LCS θα μπορούσαν να “παίξουν” σε πολλά σενάρια αναλαμβάνοντας δράση σε απαιτητικό και επικίνδυνο περιβάλλον αλλά θα ήταν μάλλον overkill για τα στενά ύδατα του Περσικού ή για περιπολίες στην Καραϊβική. Τα LCS θα μπορούσαν να γεφυρώσουν το κενό που υφίσταται σήμερα μεταξύ του “blue water” Αμερικανικού Ναυτικού και των ελαφριών σκαφών της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και της SOCOM που βασίζεται σε ελαφρά σκάφη ανοιχτού τύπου, ταχύπλοα Mark V/VI και ελαφρά περιπολικά αλλά τουλάχιστον σε πολλούς από τους ρόλους αφανούς διείσδυσης, περιπολίας και καταδίωξης ένα μικρό, ελαφρύ σκάφος με χαμηλή κατανάλωση θα μπορούσε να καλύψει τα ελαφρά (ουσιώδη όμως) καθήκοντα.

Στην τελευταία κατηγορία έρχεται η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Ενεργή σε καθήκοντα εκτός έδρας και με πολεμικές επιχειρήσεις στο παρελθόν, η US Coast Guard προτάσσει μια σειρά περιπολικών πλοίων και σκαφών συμβατικής σχεδίασης. Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι το περιπολικό κλάσης ‘Sentinel’ ή Fast Response Cutter (WPC/FRC), ένα σχέδιο μήκους 47 μέτρων με οπλισμό ανάλογο των ‘Cyclone’ αποτελούμενο από ένα πυροβόλο Mk38 των 25 mm και αρκετά πολυβόλα. Το πλοίο είναι εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αλλά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ρίσκο, έχει 24 άτομα πλήρωμα και ικανότητα ελέγχου θαλασσίων παράκτιων υδάτων αλλά χωλαίνει στον τομέα της ταχύτητας. Με 28 κόμβους, η οικονομία που προσφέρει είναι αρκετή για να ελέγχει πολιτικά σκάφη και αργοκίνητα εμπορικά πλοία αλλά δεν θα έχει πολύ τύχη έναντι των λαθρεμπόρων και διακινητών ναρκωτικών (ή χειρότερα) που εξοπλίζονται με υπερ-ταχύπλοα άνω των 40 κόμβων.

Κοντά σε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, η αμερικανική κυβέρνηση οφείλει να σταθμίσει και το κόστος. Μιλώντας με αριθμούς οι επιλογές είναι οι εξής:

A. Το LCS κοστίζει περίπου 430-440 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο που θα ανέβει κι άλλο αν υιοθετηθούν οι προσθήκες πυραύλων NSM ή πύραυλων επιφανείας-αέρος.

Β. Περιπολικά της κατηγορίας ‘Cyclone’ είχαν κόστος 20 δολαρίων γύρω στα 1990, όταν ναυπηγήθηκαν.

Γ. Τα περιπολικά σκάφη Mark VI έχουν κόστος 15 εκατομμυρίων έκαστο.

Δ. Το περιπολικό κλάσης ‘Sentinel’ της Αμερικανικής Ακτοφυλακής κόστισε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για καθένα από τα 40 που έχουν ναυπηγηθεί περίπου (αναμένονται να αυξηθούν σε 64).

ThinkOutofTheBox: Μήπως αντί για καταδρομικά Ticonderoga, έχει μεγαλύτερη αξία να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ περιπολικά Cyclone;

Τί θα κάνει ο Μπάιντεν; Ο νέος πρόεδρος μπορεί να μην είναι τόσο μαξιμαλιστής όσο ο προκάτοχός του. Έχει να παλέψει με ανελαστικές απαιτήσεις στον προϋπολογισμό, να αντιμετωπίσει την ανεργία και τις συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να πάρει αποφάσεις που άπτονται των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στα παράκτια ύδατα που είναι πολλές. Οι περισσότερες κρίσεις που αντιμετωπίζουν στη θάλασσα οι ΗΠΑ συνδέονται με προβολή ισχύος και κυριαρχία σε παράκτιες ζώνες, από τη περιοχή μεταξύ των δύο Κορεών, τη Νότια Κινεζική Θάλασσα ως τον Περσικό Κόλπο, τον Κόλπο της Νιγηρίας, τα ύδατα της Μέσης Ανατολής και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το Αμερικανικό Ναυτικό παραμένει ακόμα πανίσχυρο στα βαθιά ύδατα αλλά η παρουσία του δεν είναι απόλυτη κοντά στις ακτές. Αυτό ήρθε να διορθώσει το LCS αλλά ακόμα δεν έχει δώσει την οριστική απάντηση. Είναι η απάντηση ένας συνδυασμός LCS και ελαφρών Mark VI; Στα νερά του Ειρηνικού, ένα ανθεκτικό αλλά ταχύ LCS μπορεί να αποδώσει καλά έναντι των κινεζικών παραστρατιωτικών δυνάμεων που προσπαθούν να ελέγξουν περάσματα και νησιά-βάσεις, αλλά στα στενότερα ύδατα του Περσικού (για να μην πούμε για τα ποτάμια περάσματα της ΝΑ Ασίας ή της δυτικής Αφρικής) τα μεγέθη ευνοούν το Mk VI. Η απάντηση δεν είναι ακόμα σαφής αλλά μπορεί να δωθεί αναλογικά. Τα περιπολικά Mk VI είναι καλή λύση για έναν χαμηλής έντασης αγώνα δίνοντας περισσότερα από τις εξοπλισμένες ακάτους των Πεζοναυτών και του ναυτικού αλλά όταν ο αντίπαλος απαντά με αριθμούς και ισχύ, το LCS θα δώσει το σωστό μήνυμα. Ασφαλώς, το τελευταίο κρίνεται ανεπαρκές, αν ο αντίπαλος (π.χ. Β. Κορέα, Ιράν ή Κίνα) αποφασίσει να κλιμακώσει αλλά για αυτό υπάρχει το “μεγάλο” Ναυτικό.

Σε κάθε περίπτωση, η ώρα των ‘Cyclone’ έχει φτάσει. Ένα αξιόλογο σκαρί, με παρεξηγημένη αρχικά καριέρα, που απέδωσε τελικά όσα είχε να αποδώσει,30 χρόνια μετά η ώρα έφτασε να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια. Ίσως, ως σενάριο τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση Μπάιντεν να κινηθεί σε ένα νέο σχέδιο που θα συνδυάζει την απόδοση και οικονομία των ελαφρών ‘Sentinel’ και ‘Cyclone’ με τις ικανότητες και την τεχνολογία των LCS και Mk VI αλλά αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το μάθουμε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι ο Ελληνικός Στρατός “αλλάζει”, έρχονται σημαντικές αγορές οπλισμού και παραχωρήσεις μέσω EDA

 Είναι ένα αγαπημένο θέμα "πειράγματος" μεταξύ όσων ασχολούνται με την Άμυνα, όταν αναφέρονται οι αγορές που έχουν γίνει για την ΠΑ, όταν μιλάμε για...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Είμαστε 2, είμαστε 3… θα γίνουμε και 24! Τα Ελληνικά Rafale...

19
 Οι μέρες πλησιάζουν, και μιας και όλοι οι συντάκτες μας και αναγνώστες μας ήταν καλά παιδιά, το Δωράκι μου θα είναι τα πρώτα 6...
- Advertisement -
Card image

December_019 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 Δεκεμβρίου 1676: Μάχη του Λουντ, η μάχη...

1
Ο σουηδικός στρατός του βασιλιά Καρόλου του 11ου νικά τον εισβολέα δανικό στρατό υπό τον βασιλιά Χριστιανό τον 5ο στη Λούντ της Σκάνια, στη...
- Advertisement -
Card image

November_018 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

October_17 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49

Related News

Νέο webinar της ΠΤΗΣΗΣ στις 8 Δεκεμβρίου: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η ελληνική παράμετρος!

Το τρίτο κατά σειρά webinar μας πλησιάζει! Μετά το αρχικό για την ελληνική προσπάθεια αγοράς νέων φρεγατών και το δεύτερο για τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο,...

Το 2022 σε υπηρεσία το τουρκικό εγχώριο ναυτικό πυροβόλο των 3 ιντσών

Η τουρκική βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών ΜΚΕ (Makine Kimya Endüstri) ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμών με πραγματικά πυρά του νέου της εγχώριας ανάπτυξης...

Ν. Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε για ένα σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς παρέστη χθες, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό...