29.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ–ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Τι γνωρίζουμε για τις θεάσεις "UFO" από πιλότους του αμερικανικού Ναυτικού

Τι γνωρίζουμε για τις θεάσεις “UFO” από πιλότους του αμερικανικού Ναυτικού

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε επισήμως ότι τρία βίντεο που διέρευσαν δείχνουν πράγματι αυτό που ο κλάδος αποκαλεί «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (UAP). Τα βίντεο, που ελήφθησαν από πιλότους του Ναυτικού μεταξύ 2004 και 2015, δείχνουν αντικείμενα που οι πιλότοι ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν εναέριους ελιγμούς και ότι κινήθηκαν με ταχύτητες αδύνατες να επιτευχθούν από γνωστά αεροσκάφη.

Υπήρξαν τουλάχιστον δύο διαφορετικά UFOs / UAP που εμπλέκονταν στις παρατηρήσεις του Ναυτικού. Σε μια συνέντευξη του 2017 στους New York Times, ο απόστρατος πλοίαρχος του Ναυτικού Ντέιβιντ Φρέβορ δήλωσε ότι το ιπτάμενο αντικείμενο που παρακολούθησε από το πιλοτήριο ενός Super Hornet το 2004 ήταν “περίπου 40 μέτρα μήκος και με ωοειδές σχήμα” όπως περίπου μία τσίχλα Tic Tac.

Ο υποπλοίαρχος Ράιαν Γκρέιβς, ένας άλλος πιλότος Super Hornet, δήλωσε στους Times ότι τα αντικείμενα που είδε το 2014 και το 2015 έμοιαζαν με μια «σφαίρα που περιβάλλει έναν κύβο». Αυτές οι παρατηρήσεις θα μπορούσαν να είναι δύο ξεχωριστά αντικείμενα ή ένα μοναδικό αντικείμενο που είδαμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ο Φρέβορ είχε διευκρινίσει ότι είδε κι ένα δεύτερο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της εν λόγω «συνάντησής», που ήταν στο μέγεθος ενός Boeing 737 και στεκόταν ακριβώς κάτω από τις κορυφές των κυμάτων, με τα κύματα να σκάνε πάνω του! Ισχυρίστηκε δε ότι είδε το αντικείμενο τύπου Tic Tac να αιωρείται πάνω από το μεγαλύτερο αυτό αντικείμενο.

Εν τω μεταξύ, ο αντισυνταγματάρχης Τσικς Κουρθ, πιλότος αεροσκάφους Hornet των Πεζοναυτών, περιέγραψε ότι είδε «ένα στρογγυλό τμήμα αιωρούμενου ταραγμένου νερού με διάμετρο από 50 έως 100 μέτρα». Ο Κούρθ κάλεσε την περιοχή «whitewater» (σ.σ. λευκό νερό) και είπε ότι «φαινόταν σαν να υπήρχε κάτι κάτω από την επιφάνεια σαν ένας ύφαλος  ή κάτι που έμοιαζε με ένα σκάφος που βυθιζόταν γρήγορα.

Τα αντικείμενα που αναφέρουν οι πιλότοι ανιχνεύθηκαν με διάφορα μέσα. Ο Φρέβορ και άλλοι πιλότοι είδαν τα UAP με τα μάτια τους, ενώ οι χειριστές ραντάρ στο καταδρομικό USS Princeton παρατηρούσαν τα αντικείμενα για “αρκετές εβδομάδες” με το σύστημα ραντάρ SPY-1 που φέρει το πλοίο.

Ο ίδιος ο Φρέβορ όμως δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει το UAP με το ραντάρ APG-73 που έφερε τότε το αεροσκάφος του, αλλά ο Γκρέιβς κατάφερε να το κάνει το 2015 με το νέο ραντάρ AESA APG-79. Το APG-79 έχει αυξημένη ευαισθησία και ισχύ επεξεργασίας σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα ραντάρ.

Τα τρία βίντεο που διέρρευσαν, με τις ονομασίες “FLIR1”, “Gimbal” και “GoFast”, λήφθηκαν όλα με την χρήση του ατρακτιδίου AN / ASQ-228 Advanced Targeting Forward-Looking Infrared (ATFLIR). Στο “Gimbal”, το ατρακτίδιο βλέπει καθαρά στο φάσμα υπερύθρων ένα “θερμό” αντικείμενο σε σχήμα σφυρίχτρας που οι πιλότοι λένε ότι πετούσε κόντρα σε ανέμους 120 κόμβων. Σύμφωνα με τον Γκρέιβς στους Times, κι ο αισθητήρας υπερύθρων στον εκπαιδευτικό του πύραυλο CATM-9 εντόπισε το αντικείμενο.

Με λίγα λόγια, τα αντικείμενα παρατηρήθηκαν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε κάθε περίπτωση: με γυμνό μάτι, με ραντάρ και στο υπέρυθρο φάσμα, αποκλείοντας ως εξήγηση κάποια δυσλειτουργία ενός αισθητήρα ως αιτία των θεάσεων.

Σύμφωνα με τον Φρέβορ, το USS Princeton του είχε διαβιβάσει ότι είχε εντοπίσει αντικείμενα επί εβδομάδες που «εμφανίστηκαν ξαφνικά στα 80.000 πόδια και έπειτα έπεσαν προς τη θάλασσα, τελικά σταμάτησαν στα 20.000 πόδια και αιωρούνταν. Στη συνέχεια είτε βγήκαν εκτός εμβέλειας του ραντάρ είτε έκαναν πάλι απότομη άνοδο.»

Ο Γρέιβς, περιγράφοντας τα περιστατικά του 2014-15, δήλωσε ότι τα αντικείμενα ήταν γνωστά για «εμφανίσεις εμφανίζονται στα 30.000 πόδια, 20.000 πόδια, ακόμα και στη στάθμη της θάλασσας. Θα μπορούσαν να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και στη συνέχεια να πιάσουν υπέρ-υπερηχητικές ταχύτητες.»

Ο Γκρέιβς ανέφερε ακόμα ένα άλλο χαρακτηριστικό που τα UAP φάνηκαν να έχουν το δικό του αεροσκάφος δεν είχε: πολύ περισσότερη ενέργεια από όσο θα περίμενε κάποιος για ένα μικρό αερόχημα/αεροσκάφος: «Αυτά τα πράγματα μπορεί να ήταν εκεί κι όλη τη μέρα. Η διατήρηση ενός αεροσκάφους στον αέρα απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας. Με τις ταχύτητες που παρατηρήσαμε να πιάνουν, 12 ώρες στον αέρα ήταν 11 ώρες περισσότερο από ό,τι θα περιμέναμε.»

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το αμερικανικό Ναυτικό αναφέρεται στα αντικείμενα ως “άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα”. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι διαστημικά σκάφη από άλλο πλανήτη ή ακόμα και κάποια μορφή απόρρητων αεροσκαφών. Αυτά τα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι πτηνά, drones, αποτέλεσμα δυσλειτουργιών εξοπλισμού ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση.

Πηγή: Popular Mechanics

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
MisCo

“Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι διαστημικά σκάφη από άλλο πλανήτη”

Αλλα αυτό σημαίνει, οταν δεν εχεις καμια αστοχια αισθητηρων, οταν ολοι οι εμπλεκομενοι εχουν σωας τας φρένας και …(drum roll)… οταν τα αντικειμενα αυτά αψηφουν κανονες φυσικής-φυσιολογιας-παρουσης τεχνολογιας.

Εδω δεν μιλαμε πλεον απλα για ενδειξεις… Ακριβη ταυτοτητα δεν εχουμε, man made objects ομως ειναι εξαιρετικα απιθανο να ειναι.

Makis

Ο πιλότος που αναφέρετε στην αρχή του άρθρου, “πρωταγωνιστουσε” σε ένα reality ντοκιμαντέρ CARRIER που παρακολουθουσε την ζωή του πληρώματος του uss nimitz κατά την διάρκεια ενός deployment στον περσικο κόλπο το 2005 ( ή 2008, δεν θυμάμαι.) Αν θυμάμαι ορθά ηταν διοικητής μοίρας f18 super hornet. Δείχνει τα καλά, τα κακά, τα ευτράπελα, τα κοινωνικά και πολιτικά αξιολόγηση α. Όποιος αναγνώστης της Πτήσης δεν το έχει δει βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία του!
Link με το πρώτο επεισόδιο και το άρθρο του Wikipedia.

https://m.youtube.com/watch?v=ntRpEEKjZAM

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carrier_(TV_series)&ved=2ahUKEwiw1PKdud3kAhXrpIsKHYPPAn8QFjAMegQIBRAB&usg=AOvVaw07a79f-MVKxlTQAM6zEB7R

recce

Reconnaissance drones…

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κε Υπουργέ, στις ΗΠΑ ζητήστε “ότι αποσύρει το USN μέσα στο 2021”! 4 LCS, 3 περιπολικά Cyclone, 1 LSD Whidbey Island… Τα χρειαζόμαστε όλα

 To χτεσινοβραδινό άρθρο μας για τα 4 υπό απόσυρση LCS προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα σχόλιά μας. Λογικό είναι, καθώς οι ανάγκες του ΠΝ είναι...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα εξάγει αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας στο… Ισραήλ! Εξαγωγική...

8
Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Μια εκ των κορυφαίων ελληνικών αμυντικών εταιρειών, η Intracom Defence συμφώνησε με την ισραηλινή ΙΑΙ για την εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 October 2016 #365

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 April 2015 #347

Αγορά $

Related News

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

  Κυκλοφορεί Πέμπτη 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 και η ηλεκτρονική έκδοση ΕΔΩ  Πολεμικό Ναυτικό, Ξεκαθαρίζει  εξοπλιστικό πρόγραμμα;Αποτυπώνουμε την τρέχουσα κατάσταση και τις ρεαλιστικές δυνητικές  εξελίξεις στο πλέγμα των εξοπλιστικών...

Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης της Space Force των ΗΠΑ: ένα βαρέλι χωρίς πάτο για τα δολάρια των φορολογούμενων

Η ίδρυση της Space Force, δηλαδή της Δύναμης Διαστήματος ως (ενός ακόμα) ανεξάρτητου κλάδου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε προκαλέσει αίσθηση πριν λίγα χρόνια,...

Τα Γρεβενά στο διάστημα!

https://www.youtube.com/watch?v=TRvLTknixqk H ιστορία της εκπληκτικής προσπάθειας της ομάδας «Grevena Near Space Flights» (ΕΔΩ) να φωτογραφηθεί η Γη από ύψος μεγαλύτερο των 100.000 ποδών ή 30...

Έφτασε στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης η πρώτη Αμερικανίδα αστροναύτης που περπάτησε στο διάστημα

 Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στον κόσμο που φτάνει σε αυτό το σημείο και για τον πρώτο άνθρωπο που έχει περπατήσει στο διάστημα και...

Έργα τέχνης στο διάστημα με τον πύραυλο του Elon Musk

Δεν μετέφερε μόνον τους αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο πύραυλος Falcon 9 του Elon Musk που εκτοξεύθηκε το...
- Advertisement -
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x