«Οι ΗΠΑ θα έχουν πολυηχητικά όπλα σε λίγα χρόνια»

1
1370
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν πολυηχητικά όπλα μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Mark Esper.

Όπως τονίζει το «TASS», η αναφορά του Esper έγινε σε συνέντευξή του στο «Fox News», μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη, παρόμοια δήλωση του υφυπουργού Στρατιωτικών Ryan McCarthy.

ΗΠΑ: Δοκιμή “ορόσημο” επίγειου Tomahawk μετά την παύση της Συμφωνίας INF (βίντεο)

Πριν περάσει ούτε ένας μήνας από την απόσυρση της Ουάσινγκτον από τη Συνθήκη INF και μόλις λίγες ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή όπλου που απαγορευόταν από Αυτή τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες, οι ΗΠΑ υπογραμμίζουν πως θα αναπτύξουν κάθε είδους πυραύλους που οι ίδιες κρίνουν σκόπιμο. Με τη σειρά της, η Μόσχα θεωρεί υπαίτια για τον τερματισμό της INF την αμερικανική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στα ρωσικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς επίσης τις υπηρεσίες πληροφοριών, να ελέγχους τις αμερικανικές κινήσεις. Με βάση το δημοσίευμα, η Ρωσία θα αναπτύξει παρόμοια όπλα μόνο αν οι ΗΠΑ κατασκευάσουν δικά τους.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Τραβάτε με κι’ας κλαίω …Αφού ο πουτιν έκανε τηλεοπτικές διαφημίσεις τα ”Νεα οπλα του” και προπαγάνδιζε τα πυρινικα του σε διάφορα ελεγχόμενα ΜΜΕ ,τωρα φταιν οι Αμερικανοι … Οσο για τους κινεζους νομιζω οτι φέρονται ώριμα … Είπαν ξεκάθαρα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά ποτέ πρώτοι και για κανένα λόγο .