Ο Τραμπ παραδίδει όπλα αξίας $500 εκατ. στους Κούρδους της Συρίας από το 2018 έως το 2020

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χορηγούν όπλα σε συμμαχικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που υπάρχουν στη Συρία τουλάχιστον μέχρι το 2020.

 

Σύμφωνα με το «Security Assistance Monitor», μεταξύ των Οικονομικών Ετών 2017-2020 δαπανούνται $500 εκατ. για την ενίσχυση των συγκεκριμένων ομάδων, κυρίως των SDF (δηλαδή των Κούρδων). Πρόκειται για όπλα Ανατολικής προέλευσης, που αποκτώνται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν καταλήξουν στη Συρία. Όπως δείχνει ο παραπάνω πίνακας, ο παρεχόμενος οπλισμός δεν περιορίζεται σε πολυβόλα, αλλά συμπεριλαμβάνει όλμους και ΑΤ όπλα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Willmore
Member
Active Member
Willmore

Σύμφωνα με το άρθρο, “Πρόκειται για όπλα Ανατολικής προέλευσης, που αποκτώνται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν καταλήξουν στη Συρία.” Δηλαδή η ΗΠΑ αγοράζουν όπλα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα δίνουν σε συμμαχικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Συρία; Ή δεν τα δίνει η ΗΠΑ αλλά χώρες φιλικά προσκείμενες των ΗΠΑ μετά από υποδείξει και με τις “ευλογίες” των ΗΠΑ;

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Δεν υπάρχει έλλειψη πηγών για ‘Ανατολικής προέλευσης’ όπλα.

ginseg
Member
ginseg

Σιγά τα όπλα που τους δίνει. Πολυβόλα του 1938, τουφέκια, όλμους και αντιαρματικά του 1970. Αυτά τα έβρισκαν και μόνοι τους.

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Μια έμπρακτη απόδειξη της ανωτερότητας των όπλων ‘ανατολικής προέλευσης’.

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Καμία σχέση. Απλά είναι και πιο φθηνά, αλλά και είναι ήδη εξοικιωμένοι οι Κούρδοι στη χρήση τους.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Κατάλαβες mustafa..? Πλάκα σας κάνουν οι Γιάνκηδες. Από τη μία σας λένε να μην πάρετε τους S-400 και από την άλλη εξοπλίζουν τους Κούρδους με οπλισμό.
Ρε πες του ένα siktir git seni Donald…