- Advertisement -

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν και αποθήκες οπλισμού από το Incirlik

- Advertisement -


Σύμφωνα με αναφορά του «Kokpit Aero» η Αμερικανική Αεροπορία μετακινεί κινητή αποθήκη οπλισμού από τη βάση του Incirlik.
Πρόκειται για αποθήκη τύπου Armag βάρους 40t και μήκους 15m η οποία θα αναπτυχθεί σε άλλη περιοχή επιχειρήσεων. Για την μετακίνηση απαιτήθηκε ειδικό πιστοποιητικό.

Οι Αμερικανοί απομακρύνουν κινητές αποθήκες οπλισμού από το Incirlik, πηγή:Kokpit.aero

Η είδηση έρχεται ως συνέχεια της τάσης συρρίκνωσης του πτητικού έργου των εναέριων μέσων της Αμερικανικής Αεροπορίας από την τουρκική βάση, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των MQ-1B και τη μεταστάθμευση των MQ-9 στο Αφγανιστάν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Monkey Μπίζνες
Monkey Μπίζνες
2 years ago

Κανείς από Ανδραβίδα να μας διαφωτίσει ίσως;

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
2 years ago

Αν είχε φτάσει C-5M στην Ανδραβίδα, θα το είχαμε μάθει…

Spyros
Σπύρος
2 years ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Στη Σούδα;

Π.Α.
Π.Α.
2 years ago

Νομίζω κάτι έχει αλλάξει δραματικά στην στρατηγική των ΗΠΑ (και όχι μόνο) απέναντι στην Τουρκία και αυτό φαίνεται κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο. Φαίνεται ότι πρόκειται τουλάχιστον περί μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού ο οποίος προετοιμάζεται-εκτελείται μεθοδικά,σταδιακά με χαμηλούς τόνους αλλά σταθερά.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
2 years ago

Πιστεύω εντάσσεται στο παιχνίδι συνέτισης του Σουλτάνου. Μόλις τα βρούνε όλα θα επιστρέψουν. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα αναβαθμίσουν εμάς ή κάποιο άλλο στην περιοχή ως αντίβαρο της Τουρκίας. Σφάλλουν βέβαια με την ανοχή που επιδεικνύουν, γιατί κάλλιστα ένα κουρδικό κρατικό μόρφωμα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας θα εξασφάλιζε στους Δυτικούς τον εδαφικό έλεγχο όλης της περιοχής χωρίς τους κλυδωνισμούς της εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, ενώ παράλληλα με την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και ανάλογες διευκολύνσεις από εμάς θα είχαν μεγαλύτερα γεωπολιτικά οφέλη ενόψει της συνεργασίας μας στην Αν. Μεσόγειο με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ο έλεγχος των Διεθνών Τουρκικών Στενών που τους εξασφαλίζει η εταιρική σχέση με την Τουρκία κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί αν επιτραπεί στην Ελλάδα η νόμιμη επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ., όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι.

Em.Ti
Member
Em.Ti (@em-ti)
2 years ago
Reply to  sotbak

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν οι Τούρκοι “Κουρδικό κρατικό μόρφωμα”. Γι’αυτό εισέβαλαν στη Συρία άλλωστε.
Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12ν.μ. είναι αιτία πολέμου από την Τουρκία. Γι’αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
2 years ago
Reply to  Em.Ti

όσο δεν τα επεκτείνουμε αποδεχόμαστε άνευ ‘όρων την απειλή…..είναι χειρότερο

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
2 years ago
Reply to  Em.Ti

γι΄ αυτό εξάλλου αναφέρω “να μας επιτραπεί” γιατί οι Αμερικανοί θα μας πουν πότε θα γίνει η επέκταση….

Ionas
Ίωνας
2 years ago

Οι βάσεις δεν είναι περίπτερο να ανοίγουν και να κλείνουν εν μια νυκτί. ΗΠΑ και Τουρκία έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους και αυτό θα πάρει καιρό να επουλωθεί, αν επουλωθεί.
Για εμάς είναι και καλό διότι αναβαθμίζεται η αξία μας ως συμμάχου των ΗΠΑ αλλά και κακό διότι ο προαιώνιος εχθρός που γίνεται όλο και πιο απειλητικός μέρα με τη μέρα καθίσταται ανεξέλεγκτος. Το τελευταίο σε συνάρτηση με τους φρενήρεις ρυθμούς εξοπλισμού της γείτονος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο.
Πρέπει άμεσα να αξιοποιήσουμε και να εμβαθύνουμε τις συμμαχίες με ισχυρές στρατιωτικά και διπλωματικά χώρες. Κυρίως ΗΠΑ και Ισραήλ αλλά και δευτερευόντως Γαλλία – Γερμανία. Στόχευση πρέπει ν υπάρχει και προς το ξανθό γένος αν και εκεί το βλέπω δύσκολο το πράγμα. Τουλάχιστον να τηρήσουμε κάποια ισορροπία ώστε να μην καταλήξουν εχθρικές οι σχέσεις μας.
Για όλα αυτά ήθελα να τονίσω ότι εκτός από τις κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο είναι αναγκαίο να κινηθούμε ΚΑΙ στο εσωτερικό μας ακροατήριο. Για να είμαι σαφής, πρέπει να πειστεί ο κάθε Έλληνας ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να είμαστε κοντά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ και όχι στη Ρωσία ή άλλες δυνάμεις. Για δεκαετίες τώρα η ελληνική κοινωνία έχει γαλουχηθεί από έναν ατέρμονα αντιαμερικανισμό και αντισημιτισμό που είναι εμπόδιο στην πραγματοποίηση ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής.
Ψυχολογικές επιχειρήσεις λοιπόν.

Drew237
Drew237
2 years ago
Reply to  Ίωνας

Ο ατέρμονος αντιαμερικανισμός εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Συμφωνώ πάντως με όσα γράφεις, στο στάδιο που έχουμε φτάσει οι συμμαχίες αυτές είναι θέμα επιβίωσης.

Ionas
Ίωνας
2 years ago
Reply to  Drew237

Ιστορικοί λόγοι υπάρχουν για να είμαστε πολλά αντί… Και αντιρώσοι, αντιάγγλοι, αντιγερμανοί, αντιισραηλινοί. Είμαστε όμως κατά κύριο λόγο αντιαμερικάνοι γιατί έπιασε τόπο η κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων.
Ας βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή από το παρελθόν και ας δούμε τι μας συμφέρει για το μέλλον. Η ιστορία είναι παρελθόν ενώ εμείς θα ζήσουμε το μέλλον που έρχεται.

Jolly Rogers
Jolly Rogers
2 years ago

Οι κλωβοί αυτοί χρησιμοποιούνται για μεταφορά ατομικού / ομαδικού οπλισμού μετά των πυρομαχικών τους. Στην ουσία μιλάμε για οπλισμό & πυρομαχικά που προορίζονται για αγώνα ΠΖ. Αν και η εικόνα δείχνει με την πρώτη ματιά να λέει «…φεύγουμε σιγά – σιγά και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…» δεν είναι απαραίτητο ότι ο οπλισμός αυτός ανήκει στη δύναμη ασφαλείας των Αμερικανικών εγκαταστάσεων και ότι εκκενώνουν την βάση. Εικάζω πως ο οπλισμός αυτός προωθείται προς τις δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στη Συρία (το οποίο βέβαια είναι αντίθετο με τις δηλώσεις Τραμπ για σταδιακή αποχώρηση, οπότε οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δείξουν ποιες είναι οι προθέσεις τους). Αν δεν απομακρύνουν τις Β61 από εκεί, Αμερικανοί δεν φεύγουν και αυτό είναι μία απόφαση που όταν υλοποιηθεί (αν υλοποιηθεί) θα είναι για να διατηρηθεί.

Promaxos
Promaxos (@promaxos)
2 years ago

Ελπίζω οι ΗΠΑ να έχουν πάρει τα πυρηνικά από το Ιντσιρλίκ. Βλέπω άσχημες εξελίξεις με τον Ερντογάν και καλό θα είναι να μην έχει την δυνατότητα να εισβάλλει και αρπάξει τέτοια όπλα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

109
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 September 2016 #364

Αγορά 1.99

Related News

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο

ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των...

Η Βρετανία μπλοκάρει την πώληση του FA-50 στην Αργεντινή

Η πώληση του νοτιοκορεατικού ελαφρού μαχητικού FA-50 Fighting Eagle στην Αργεντινή φαίνεται τελικά να σκοντάφτει στο βρετανικό εμπάργκο όπλων, πέρα από το κόστος αγοράς.https://www.ptisidiastima.com/argentina-evaluates-fa50/Η...

Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με τη νατοϊκή SNMG2

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2)».   Όπως η NATO Maritime Command ανακοινώνει,...