- Advertisement -

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πιθανή πώληση επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E και AH-1Z στις Φιλιππίνες, «έλεγχος τιμών»

- Advertisement -

Το υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση δύο διαθετικών τύπων επιθετικών ελικοπτέρων στις Φιλιππίνες, λίγο πριν η τελευταία αποφασίσει τελικά πιο σύστημα θα αγοράσει.
Σύμφωνα με την ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, στην περίπτωση των AH-64E η πιθανή πώληση συμπεριλαμβάνει 6 ελικόπτερα, 18 κινητήρες T700-GE-701D (6 εφεδρικοί), 200 πυραύλους AGM-114 Hellfire, 300 συλλογές κατευθυνόμενων ρουκετών APKWS, 5.000 ρουκέτες των 70mm, 80.000 πυρομαχικά των 30mm, 6 συστήματα ελέγχου πυρός AN/APG-78 Longbow, 200 πυραύλους αέρος-αέρος FIM-92H Stinger κ.α. Στο πακέτο υπάρχει επίσης σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ το εκτιμώμενο συνολικό κόστος φτάνει τα $1,5 δις.

 
Στην ειδοποίηση της DSCA σχετικά για τα AH-1Z, η πιθανή πώληση αφορά 6 ελικόπτερα, 14 κινητήρες T-700-GE-401C (2 εφεδρικοί), 6 πυραύλους AGM-114 Hellfire II, 26 συλλογές κατευθυνόμενων ρουκετών APKWS κ.α. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται επίσης σύστημα αυτοπροστασίας και το εκτιμώμενο τελικό κόστος αγγίζει τα $450 εκατομμύρια.

Οι Φιλιππίνες επιλέγουν το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ129


Πέρα από τα δύο αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα, οι Φιλιππίνες εξετάζουν το τουρκικό επιθετικό T129.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
gdmast
Noble Member
gdmast (@gdmast)
5 months ago

Τι πάει να πει 6 ελικόπτερα και π.χ. 12 κινητήρες? Πήρε ποτέ κανείς αυτοκίνητο ΚΑΙ έναν κινητήρα ξέρω γω? Ξέρει κανείς να μας πει γιατί υπάρχει αυτό? (άλλο οι εφεδρικοί κινητήρες, αυτό οκ).

montif74
Active Member
montif74 (@montif74)
5 months ago
Reply to  gdmast

είναι δικινητήριο, οπότε σου λεει 6 ελικόπτερα Χ2 μας κάνει 12 κινητήρες

gdmast
Noble Member
gdmast (@gdmast)
5 months ago
Reply to  montif74

Άλλο λέω. Αφού είναι δικινητήριο, όταν παίρνεις 6 δεν τα παίρνεις με τους κινητήρες (12)? Γιατί στα συμβόλαια αναγράφονται ξεχωριστά οι αγορές κινητήρων?

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
5 months ago
Reply to  gdmast

Γιατί άλλο συμβόλαιο γίνεται με τον κατασκευαστή του ελικοπτέρου και άλλο με τον κατασκευαστή του κινητήρα. Το ίδιο αν δε κάνω λάθος ισχύει και για τα πολιτικά αεροσκάφη.
Επίσης το ίδιο γίνεται κάποιες φορές και για άλλα συστήματα, πχ ραντάρ, αυτοπροστασίας κτλ, είτε γιατί υπάρχουν πάνω από μια επιλογές, είτε γιατί είναι διαβαθμισμένα, “government-furnished equipment”.

gdmast
Noble Member
gdmast (@gdmast)
5 months ago
Reply to  Spyros

Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει, αλλά δεν ξέρω τον λόγο. Γιατί π.χ. τα ε/π (εν προκειμένω) έχουν και δεκάδες άλλα εξαρτήματα και συστήματα από άλλες εταιρείες, όμως μόνο με τους κινητήρες γίνεται αυτό.
Το ότι υπάρχουν 2-3 επιλογές κινητήρων, δεν ξέρω αν είναι λόγος, γιατί και ένα αυτοκίνητο βγαίνει και σε 1.400 κυβικά και σε 1.800 και σε 2.000, όμως δεν κάνεις ξεχωριστά συμβόλαια, παρά μόνο αλλάζει η τιμή.
Ίσως να είναι κάποιοι περιορισμοί που θέλουν να θέσουν οι κατασκευαστές κινητήρων και ίσως θέματα ευθύνης αν κάτι δεν δουλέψει σωστά ή δεν συντηρηθεί σωστά και προκληθεί ατύχημα, ίσως είναι και θέματα διαβαθμισμένα όπως λέτε.
Πάντως είναι άξιο απορίας, πως με π.χ. 200 ή 300 υπεργολάβους ενός τέτοιου όπλου, μόνο με τους κινητήρες γίνεται αυτό.

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
5 months ago
Reply to  gdmast

Αντίθετα με το αυτοκίνητό σας, σε αυτά τα μέσα άλλος είναι ο κατασκευαστής του αεροσκάφους και άλλος αυτός του κινητήρα. Μετά την αγορά, ο ένας είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του σκάφους, ο άλλος για τον κινητήρα.
Δεν είναι νέα κατάσταση όλο αυτό, ισχύει δεκαετίες τώρα.

montif74
Active Member
montif74 (@montif74)
5 months ago

Το τουρκικό Τ129 πως το εξετάζουν δηλαδή απο την στιγμή που αμερικανοί δεν τους δίνουν άδεια εξαγωγής κινητήρα και ο εγψώριος κινητήρας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης….

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
5 months ago
Reply to  montif74

Κι εγώ εξετάζω τις προδιαγραφές της Ferrari F12, αλλά μάλλον δεν θα την αγοράσω. Μια χαρά δουλειά κάνω και με το Ίμπιζα… 😆

evaggelos
Trusted Member
evaggelos (@evaggelos)
5 months ago

κοινως χρειαζομαστε 4δις για αντικατασταση των 19 α κοινως κλαφτα χαραλαμπε.

montif74
Active Member
montif74 (@montif74)
5 months ago
Reply to  evaggelos

Και γιατί να τα αντικαταστήσουμε ? Αυτο θα είχε νόημα αν τα είχαμε “λίωσει” στις ασκήσεις και ο ΕΣ τα χρησημοποιούσε σε καθημερινή βάση. Συμβαίνει κάτι τέτοιο? Εχει ενδιαφερθει ο ΕΣ στα 20+ χρόνια να τα αναβαθμίσει?
Το Απατσι λόγου της πολυπλοκότητας και κόστος χρήσης δεν αγαπήθηκε ποτέ απο τον στρατό, όπως και κάθε πολύπλοκο σύστημα.
Δώσε στον έλληνα αξιωματικό χιλλιάδες M113, να βγάζει ανταλλακτικά απο το ένα να βάζει στο άλλο και πενηντάρια πυροβόλα με φτηνά πυρομαχικά και πάρτου την ψυχή!

darede
Member
darede (@darede)
5 months ago
Reply to  evaggelos

Όχι ακριβώς 4 δις χρειαζόμαστε για 48 ελικόπτερα

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

108
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 November #378

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 1.99

Related News

Τουρκία: Πέθανε ο Μεσούτ Γιλμάζ

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ πέθανε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η οικογένειά του.Ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα, που...

Η Walmart αποσύρει προσωρινά τα όπλα από τα ράφια της για προληπτικούς λόγους πριν από τις εκλογές

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Walmart αποφάσισε χθες Πέμπτη να αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της για προληπτικούς λόγους λίγες...

Τα ΗΑΕ θέλουν 50 F-35A!

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε χθες σε ενημέρωση του Κογκρέσου γύρω από την πιθανή πώληση έως 50 προηγμένων μαχητικών F-35Α στα Ηνωμένα Αραβικά...