Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ ο κυρίαρχος στο 5G, παραδέχεται το Πεντάγωνο

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο μπορεί να προσφέρει στρατιωτικές εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η εγχώρια ικανότητα στον σχετικό τομέα, ο οποίος κυριαρχείται σήμερα από την Κίνα.

Όπως μεταδίδει το «C4ISRNET», το ζήτημα χαρακτηρίζεται τόσο σημαντικό που έχει αντικαταστάσει ως προτεραιότητα τα πολυηχητικά όπλα, ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του Hudson Institute ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Mike Griffin. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι το Πεντάγωνο δεν θα γίνει ποτέ ο κυρίαρχος στο 5G, μιας και είναι αδύνατο να ξεπεράσει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες στις τηλεπικοινωνίες.

«Πασχίζουμε να γίνουμε ο ψύλλος στην ουρά του τηλεπικοινωνιακού σκύλου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Griffin. «Έχουμε εθνικές ανάγκες και θέλουμε να βοηθήσουμε ή να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», ο ίδιος συμπλήρωσε.

Σκοπός των ΗΠΑ είναι η δημιουργία έξυπνων σημείων, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αποθήκες, εργοστάσια, όπου το δίκτυο 5G θα έχει εμπορική εφαρμογή, αλλά θα μπορεί να βοηθήσει και στον χώρο της εθνικής ασφαλείας.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kostas
Member
Kostas

τι 5G ρε παιδιά, αυτή είναι τεχνολογια που θα ξεπεραστεί πριν καλά καλά αναπτυχθεί. Μόνο μια λέξη: Starlink

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Το Starlink και οι άλλες εμπορικές ονομασίες του δορυφορικού internet δυστυχώς δεν είναι για να ανταγωνιστούν το 5G αλλά μόνο να κάνουν το σταθερό (όχι κινητό) internet σε μη πυκνοδομημένα μέρη πιο προσιτό. Οι ταχύτητές του θα είναι πολύ χαμηλότερες από τις ταχύτητες του 5G και θα έχει και λαγγάρισμα αρκετό καθώς το ping του θα είναι μακριά. Καλύτερα να σκεφτούν απευθείας το ΄6G ή να σκεφτούν ένα πιο ασφαλές για την υγεία 5G. Από την άλλη, οι κινέζοι εγκαθιστώντας παντού 5G αποκτούν τρομερή πρόσβαση στα πάντα των επικοινωνιών, με συνέπεια να μπορούν να κατασκοπεύουν τα πάντα και να έχουν… Read more »

Kostas
Member
Kostas

δεν έχεις δίκιο για το latency

μην το βλέπεις υπό το πρισμα του τωρινού δορυφορικού ίντερνετ. Μιλάμε για πολύ πιο πυκνό δίκτυο δορυφόρων με μη δημοσιευμένες δυνατότητες μέχρι στιγμής

randomname
Member
Noble Member
randomname

Νομίζω μιλάμε και 2 πολύ διαφορετικά πράγματα.

randomname
Member
Noble Member
randomname

Τι λέτε ρε παιδιά; Δηλαδή δεν είναι μπροστά σε όλες τις τεχνολογίες η ΗΠΑ και η Γερμανία; Η Κίνα δεν κάνει μόνο αντιγραφές αλλα είναι πλέον η αιχμή του δόρατος σε πολλούς τομείς; Απαπαπα, απίστευτο.
Αυτά να τα δουν όσοι ζουν ακόμα στα 80s.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Δεν είναι θέμα 80’σ είναι θέμα ότι οι Αμερικάνοι και άλλες δυτικές χώρες έπεσαν θύμα της βουλιμίας τους. Με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους (θεμιτό) αγνόησαν τις γεωπολιτικές παραμέτρους της τεχνολογίας και από εκεί που απαγορευόταν η εξαγωγή ακόμη και απλού τσιπ για σταθερά τηλέφωνο, έφτασαν να τους εκχωρήσουν όλο το know how κατασκευής μικροεπεξεργαστών, ζώντας σε έναν ονειρικό κόσμο νομίζοντας ότι αν στις συμβάσεις βάλουν ρητρες μη αντιγαφής, οι Κινέζοι δεν θα αντιγράφανε. Έτσι οι Κινέζοι βρήκαν πρόσβαση σε μια παιδική χαρά από οικοιοθελώς παραχωρημένη τεχνολογία, η οποία τους προόδευσε 30-40 χρόνια καλύπτοντας μεγάλο μέρος από την διαφορά που… Read more »

randomname
Member
Noble Member
randomname

Εγω πιστεύω οτι η αμερική ΔΕΝ θα μείνει ο Νο1 παραγωγός τεχνολογίας, λόγω πολιτισμικής διαφοράς. Τι καλύτερο έχουν οι αμερικάνοι ως προς την κουλτούρα τους όσων αφορά την τεχνολογία; Η κινα βγάζει πολλούς παραπάνω επιστήμονες. Έχουν δυνατό εκπαιδευτικό σύστημα. Η ποιότητα των επιστημονικών τους paper ολοένα και αυξάνεται. Οι επιχειρήσεις τους είναι πιο καπιταλιστικές και ανταγωνιστικές απο οποιεσδήποτε του δυτικού κόσμου. Στις startups τους υπάρχει η κουλτούρα του 996, δηλαδή δουλειά απο τις 9 μέχρι τις 9, 6 μερες την εβδομάδα. Οπως ειπε και ο Kai-Fu Lee σε πρόσφατη συνέντευξη (κορυφαίος επιστήμονας στην τεχνιτή νοημοσήνη, δούλευε σε αμερικανικές εταιρίες κολλοσούς… Read more »