Επιβεβαίωση της Π&Δ: Οι ΗΠΑ μετά τον περιορισμό, τώρα και προ ακύρωσης της εκπαίδευσης Τούρκων πιλότων στα F-35A!

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Τούρκοι εκπαιδευόμενοι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-35A στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη λαμβάνουν περιορισμένη εκπαίδευση στον τύπο, αφού το μόνο που κάνουν είναι να συγκεντρώνουν ώρες πτήσης, χωρίς να ενημερώνονται και εξασκούνται με τα προηγμένα συστήματα μάχης του αεροσκάφους.

Έκτακτο: Σταμάτησε η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών F-35 στις ΗΠΑ

Το γεγονός αυτό το είχαμε μεταδώσει ήδη πριν δυο μήνες, συνεπώς η πιο πρόσφατη κλιμάκωση στο συγκεκριμένο κομμάτι, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλά απεναντίας, μάλλον κάτι φυσιολογικό κι αναμενόμενο.

Επιπλέον, είναι γνωστό κι επίσημο ότι έχει επιβληθεί εμπάργκο παράδοσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών μέχρι το Νοέμβριο, που συμπεριλαμβάνει και αναστολή παραδόσεων εκτός των ίδιων των αεροσκαφών και συνοδευτικών υλικών και συστημάτων εκπαίδευσης.

Οι Τούρκοι χειριστές δεν εκπαιδεύονται στα F-35. Απλώς «βάζουν» ώρες

Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο πλήρους αναστολής της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων στα F-35, καθώς η Άγκυρα παρά τις «προειδοποιτικές βολές» δεν δείχνει να προτίθεται να ακυρώσει την προμήθεια S-400.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλούμενο δύο πηγές «εξοικειωμένες με τον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35» και που έκαναν δηλώσεις υπό υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, εξετάζεται ακόμα κι αυτό το ενδεχόμενο, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί μια τελική απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, κάποιοι Τούρκοι πιλότοι έχουν μεταβεί στην αεροπορική βάση Λουκ στην Αριζόνα προκειμένου να εκπαιδευθούν στον τύπο με την προοπτική να πάρουν κι ειδικότητα εκπαιδευτή ώστε στην συνέχεια με την σειρά τους να εκπαιδεύσουν αυτοί ακόμα περισσότερους χειριστές.

Οι Τούρκοι χειριστές δεν εκπαιδεύονται στα F-35. Απλώς «βάζουν» ώρες

Δεν αποσαφηνίστηκε το αν μια τέτοια απόφαση ακύρωσης της εκπαίδευσής τους θα συνεπαγόταν και αποπομπή από τις ΗΠΑ Κι επιστροφή στην Τουρκία ή αν θα τους επιτρέπονταν να παραμείνουν στη βάση εν αναμονή μίας οριστικής απόφασης για το μέλλον της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35.

Επισήμως τόσο το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν οποιεσδήποτε ειδήσεις σχετικά με την εκπαίδευση των πιλότων.

Μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει παραλάβει συνολικά τέσσερα αεροσκάφη του τύπου, όλα επί αμερικανικού εδάφους:

H Lockheed Martin ετοιμάζεται να παραδώσει τα επόμενα δύο μαχητικά F-35 για την Τουρκία

Φυσικά όπως είπαμε, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν έκπληξη σε καμία περίπτωση, άσχετα αν κάποιοι όπως φαίνεται «ανακάλυψαν την Αμερική» με την ασυμβατότητα F-35 και S-400.

Η Π&Δ είχε προβλέψει το γεγονός αυτό πριν δυο και πλέον χρόνια, όταν το ενδεχόμενο μη παραλαβής F-35 από την Τουρκία για κάποιους ακουγόταν ως επιστημονική φαντασία. Τελικά όμως δεν είναι φαντασία, επιστημονική ή μη, αλλά απλά κομμάτια ενός ευρύτερου παζλ.

Αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα λοιπόν δεν είναι «συγκλονιστικές εξελίξεις» σε καμία περίπτωση, αλλά απλώς τα κομμάτια εκείνα του παζλ που απλώς μπαίνουν νομοτελειακά στην θέση τους.

Τουρκικοί S-400 και τουρκικά F-35A. Έννοιες ασύμβατες


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Εκτίμησή μου είναι , οτι η εντολή των κουτοπόνηρων τούρκων προς τους εκπαιδευόμενους χειριστές είναι να καταφέρουν να αποκομίσουν όσα περισσότερα μπορούν απο τα πτητικά χαρακτηριστικά, διακοπτολογία, εργονομία κόκπιτ κ.α, για να τα χρησιμοποιήσουν σε αντίστοιχο πρόγραμμα δικό τους. Χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα του F-35 ουσιαστικά, για εξυπηρέτηση του μεγαλοϊδεατισμού τους. Αν δεν τους κατάλαβαν οι Αμερικάνοι και τους έκαναν τα “γούστα” τόσες 10ετίες, τι να πώ, τότε πιάστηκαν “αμερικανάκια”.Τώρα ως δια μαγείας ανακαλύπτουν τι τραβάμε αιώνες τώρα με αυτή την παλιοφάρα, μέχρι να συγκλίνουν πάλι τα συμφέροντα μαζί τους.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Αν είναι έτσι όπως το λέτε , πολλά έξοδα για το τίποτα. Ακόμα και αν όλοι είναι απόφοιτοι του ETPS δεν αρκεί η μέχρι τώρα επαφή τους με το αεροπλάνο για να αποκομίσουν κάτι σπουδαίο, πόσο μάλλον να αποσβέσουν το κόστος.

Πύραυλος
Guest
Πύραυλος

Όλο λάδι λάδι και τηγανίτα τίποτα…

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris
pujozepe
Member
pujozepe

Ακριβως.Παζαρι γινεται πανω και κατω απο το τραπεζι.Συνεπως ολα ειναι ρευστα και πιθανα.Δεν θελει βιαστικα συμπερασματα.Δεν εχει τελειωσει τιποτε.Διπλωματια και συμφεροντα γαρ….

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

κλασική μέθοδος σταδιακής αύξησης της πίεσης στον αντίπαλο….ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί……