Οι ΗΠΑ δηλώνουν πρόθυμες να πουλήσουν το F-16 Block 70 στην Κολομβία

3
1409
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να εξάγουν το μαχητικό F-16 Block 70 στην Κολομβία, αφήνει να εννοηθεί στον τοπικό Τύπο ο πρέσβης τους στη Μπογκοτά Kevin Whitaker.

Σύμφωνα με το «Infodefensa», ο Whitaker δηλώνει ότι «η χώρα του παράγει ένα από τα καλύτερα μαχητικά στον κόσμο, επομένως, αν η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφασίσει να ανανεώσει τον στόλο μαχητικών και να αγοράσει νέα αεροσκάφη, το F-16 θα ήταν έτοιμο να αντικαταστήσει τα Kfir».

Η Κολομβία θέλει να αγοράσει 15 EF-2000 Tranche 3;

Σήμερα η Κολομβία επιχειρεί περίπου 20 Kfir, εκ των οποίων εννέα έχουν εφοδιαστεί με ραντάρ AESA EL/M-2052. Υπό ιδανικές συνθήκες η Κολομβιανή Αεροπορία θέλει την προμήθεια μέχρι 20 καινούριων δικινητήριων μαχητικών, αλλά είναι δύσκολο να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Μια φθηνότερη επιλογή θα μπορούσε να είναι η μεταβίβαση μεταχειρισμένων αμερικανικών F-16.

Η Lockheed Martin προωθεί το F-16 Block 70 στην Κολομβία;

Η «πρώτη επαφή» των Κολομβιανών με το F-16 Block 70 έγινε τον Ιούλιο, με την παρουσίαση ενός εξομοιωτή πτήσης της συγκεκριμένης έκδοσης του αεροσκάφους στα πλαίσια του αεροπορικού σόου «F-AIR Colombia 2019» (11-14 Ιουλίου 2019).

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Marios kosmidis
Guest
Marios kosmidis

Δημοκρατικό, ελεύθερο και προηγμένο κράτος η Κολομβία γιατί να μην πουλήσουμε κάνα αεροπλάνο, τόση ζάχαρη άχνη εισάγουμε……δεν έχουν και τίποτα δικτάτορες Μαδουρους εκεί…..

ναμε
Guest
ναμε

Τα F16 Viper και τα F16 Blοck 70 ειναι το ιδιο αεροσκαφος;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Είναι κάτι αεροπορίες που έχουν πολλή πλάκα…