Οι ΗΠΑ αναθέτουν πολυετή σύμβαση υποστήριξης ελικοπτέρων H-60

5
190515-N-JX484-887 BALTIC SEA (May 15, 2019) Chief Boatswain's Mate Lance Stoeckel, left, and Gunner's Mate 3rd Class Machilem Oliver participate in a vertical replenishment training exercise with an MH-60R Seahawk helicopter from the Spartans of Helicopter Maritime Strike Squadron (HSM 70) on the flight deck of the guided-missile destroyer USS Gravely (DDG 107). Gravely is underway on a regularly-scheduled deployment as the flagship of Standing NATO Maritime Group 1 to conduct maritime operations and provide a continuous maritime capability for NATO in the northern Atlantic. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Mark Andrew Hays/Released)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ έχουν αναθέσει μία πολυετή σύμβαση αξίας $2,3 δις στην Lockheed Martin Rotary & Mission System (LMRMS) για την υποστήριξη των ελικοπτέρων H-60.

Η συγκεκριμένη σύμβαση έγινε την 1η Φεβρουαρίου και είναι η τέταρτη από το 2004. Το έργο ισχύει από τον Φεβρουάριο 2020 έως τον Ιανουάριο 2027, με τα πρώτα πέντε έτη να είναι υποχρεωτικά και τα υπόλοιπα δύο να αποτελούν option.

Το νέο συμβόλαιο θα συνεχίσει να προσφέρει λογιστική υποστήριξη για τον στόλο ελικοπτέρων MH-60R/S και θα καλύπτει σχεδόν 1.000 ξεχωριστά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου συστήματος ποντιζόμενου σόναρ χαμηλής συχνότητας ALFS. Θα αυξήσει την αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα των εξαρτημάτων και θα τα προσφέρει πιο έγκαιρα στον τελικό χρήστη. Το H-60 χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ναυτικό, εννέα FMS χρήστες και την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SAABSpyrosskylos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
skylos
Member
skylos

Κάποιοι κάπου κάποτε ήθελαν NH 90…και όχι αμερικάνικα ελικόπτερα με δοκιμασμένη υποστήριξη…

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Δεν έχουν ΟΛΟΙ πρόβλημα με την υποστήριξη των ΝΗ-90.

SAAB
Member

Α, ΗΠΑ, χαλάτε την πιάτσα. Έτσι δεν φθείρονται οι εξοπλισμοί. Πως θα προκείψουν οι ανάγκες για νέους; Πως θα βγάλουμε μίζα εμείς; Κλέφτες θα γίνουμε; Τώρα τα κάνετε αυτά, που από το 2020 αντί για 30δις αποπληρωμές δανείων θα πληρώνουμε 10δις; Από αυτήν την διαφορά των 20 δις εμείς δεν θα φάμε τίποτα; Ξανά Γερμανικοί εξοπλισμοί λοιπόν. Τουλάχιστον αυτοί σέβονται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

skylos
Member
skylos

” Ξανά Γερμανικοί εξοπλισμοί λοιπόν. Τουλάχιστον αυτοί σέβονται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.”
Δεν νομίζω οτι φταίνε οι Γερμανοί ή τα εξαιρετικά ενίοτε οπλικά συστήματα που παράγουν , αν εμείς θέμε να είμαστε Μπανανία,ακόμα και αν μας σπρώχνουν σε αυτή τη κατεύθυνση…
Οταν συνάπτεις μια σύμβαση για αγορά οπλικού συστήματος ,σαν Ελληνική Δημοκρατία,αφού είσαι και ψιλιασμένος κιόλας για τη τακτική τους,μπορείς να τη συνάψεις με τέτοιο τρόπο που να είσαι σε κάθε περίπτωση διασφαλισμένος ,με ρήτρες κτλ..,οχι απλά μια προσφυγή σε διαιτησία…και αν το δεχτούν το δεχτήκαν οι Γερμανοί αλλιώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…

SAAB
Member

Συμφωνώ. Δεν το έγραψα για τους Γερμανούς, για ‘μας το έγραψα. Το μόνο που με ανησυχεί στα εξοπλιστικά, είναι όσες εταιρείες έχουν εργοστάσια κατασκευής στην Τουρκία και εμείς έχουμε προϊόντα τους. Σε έναν πόλεμο ποιος μας εξασφαλίζει; Τουλάχιστον να αποφεύγαμε αυτές τις εταιρείες στον στρατιωτικό εξοπλισμό.